DnD 5e Baggrunde

Er din tyv en forhenværende pottemager, tvunget ud i kriminalitet på af manglende ressourcer? eller har din barbar en fortid som skuespiller, så kan du bruge Players Handbook  5th edition kapitel 4, til at få inspiration og lidt ekstra udstyr til din karakter.

Se alle specifikationerne til baggrundene i Players Handbook 5th Edition.

Alle historier har en begyndelse. Din karakters baggrund er med til at præcisere hvor du kommer fra, hvordan du blev en eventyrer og din plads i verdenen.

Når du vælger en baggrund er det med til at give dig vigtige historie punkter, som kan bruges til at udforme din karakters personlighed.

Det vigtigste spørgsmål du skal stille er dog “hvad ændrede sig?”, hvorfor er din karakter begyndt at tage på eventyr, i stedet for at fokusere på det han/hun/den lavede før? hvor fik din karakter penge til at købe sit første gear fra? hvordan har din karakter tilegnet sig de begyndende evner der følger med din valgte klasse?

Dette afsnit giver dig en mulighed for at bygge din karakters personlighed og livserfaring op.

D&D Sådan vælger du din baggrund

Frynsegoder

Udover personlighed og historie ideer, giver baggrunde også nogle mere konkrete bonusser

Trænede Færdigheder

Alle baggrunde gør din karakter trænet i 2 færdigheder. Derudover gør de fleste baggrunde også din karakter trænet i et eller flere værktøjer.

Skulle din baggrunde gøre din karakter trænet i en færdighed, som du allerede har valgt, fra din klasse, kan du gå tilbage og vælge en ny færdighed fra din klasse, som din karakter skal være trænet i.

Udstyr

Alle bagrunde tilbyder en samling af starter udstyr, der passer til bagrunden, og hvis du vælger en baggrund der passer nogenlunde til din klasse, vil dette udstyr sikkert passe godt til dit første eventyr.

Forslag til Personlighedstræk

Samtlige baggrunde har forslag til unikke personligheds træk, som du kan vælge i mellem. Du kan også bruge en terning til at vælge eller du kan bare bruge dem til inspiration for dine egne personlighedstræk.

Hvad end du vælger er der masser af muligheder for at skabe en unik personlighed til din DnD karakter.

Sprog

Nogle specielle baggrunde tillader din karakter at lære et nyt sprog, udover dem som er beskrevet i race afsnittet.

Lav den baggrund der passer til dig

Til sidst er det værd at nævne, at ingen af disse baggrunde er absolutte.

Er din troldmand nu en Hermit, men har før i tiden været en entertainer, så kan du med fordel tage en eller 2 punkter fra entertaineren.

Der er massere af muligheder, så længe det giver mening for dig og din karakter.

Skulle der være ingen af disse baggrunde der tiltaler dig, så snak med din DM om at skræddersy en baggrund med nogle karaktertræk, personlige tilknytninger og sprog som passer godt.

Husk Dungeons and Dragons er alles spil og det kan være utroligt fleksibelt.