Streaming start kit

Har du dine skills i orden og overvejer du at begynde din egen stream? Så læs med her, hvor vi giver vores anbefaling til det udstyr, som bruges til en god streaming kanal.

Alt afhængigt af hvilket spil du har tænkt dig streame, så bør du gøre dig tanker om, hvad din stream skal indeholde og især hvordan du vil adskille dig fra alle de andre streamere på YouTube og Twitch.
Nogle streamere skaber et community, og andre gør sig i de nørdede detaljer omkring det spil, de viser frem. Så er der dem, der underholder, og ikke mindst dem som bruger deres kanal som en måde at fremvise deres skills.

Til et godt streaming setup skal du bruge webcam, mikrofon, gamer computer og en god internetforbindelse. Her finder du de produkter, vi anbefaler inden for hver kategori.

Webcam

Det er efterhånden standard at have et live feed af sig selv, mens man streamer sine færdigheder på Twitch eller YouTube. Streaming med webcam gør det også muligt for dig at tilføje noget mere personlighed til din kanal. Men da det sjældent er dig som spiller, der fylder mest af billedet, så er det ikke must at kunne streame sig selv i 1080p – eller UHD for den sags skyld. Derfor anbefaler vi Logitech C922.

Logitech C922 er et webcam, der er designet til streaming. Med dette webcam har du både mulighed for at montere kameraet til din skærm eller benytte tripodstanderen, som følger med. Logitech C922 kan streame 720p ved 60 fps eller 1080p ved 30 fps, og i begge oplæsninger optages der i et 78-graders synsfelt. Med dette streamingwebcam følger der også 3 måneders XSplit-licens med.  Køb streaming webcam hos forhandler.

Mikrofon

Hvis du forventer at have en stream, hvor du er aktiv med dine følgere, så skal du selvfølgelig have en mikrofon. Det gør det muligt for dig at tale og svare på de spørgsmål, som løbende bliver stillet i chatten. Vi anbefaler helt klart, at du ikke benytter den indbyggede mikrofon i dit webcam – det kan desværre ikke klare jobbet.
Dit valg af mikrofon afhænger af behov og holdning. Derfor fremhæver vi her med både en stående mikrofon og et headset med indbygget mikrofon.

HyperX Cloud 2Headset er vores klare anbefaling til dig, som er ny streamer. De indbyggede mikrofoner i headsets er som oftest udstyret med noice canceling funktion og har en fin kvalitet til at håndtere de samtaler, du har ingame og i dit chatroom. Vi anbefaler HyperX Cloud 2 headset.

HyperX Cloud 2 tilsluttes med USB eller mini-jack. Hvis du bruger tilslutning med USB, får du adgang til mange detaljerede indstillinger, og du vil få det fulde udbytte af den 7.1 virtuelle surround sound, som kommer med dit HyperX Cloud 2 headset. Det er også muligt at afmontere mikrofonen, hvis du senere anskaffer en stående mikrofon. Køb HyperX Cloud 2 hos forhandler.

 

Blue Yeti

Hvis du er på udkig efter en mikrofon til at optage lyd i sublim kvalitet til din streaming kanal, så må vi afsløre, at en indbygget mikrofon bare ikke kan måle sig med en ren mikrofon.
Mikrofonerne fra Blue har i de seneste år fundet sig godt til rette blandt flere streamere verden over, og det er ikke uden grund. Derfor lander vores anbefaling også på USB-mikrofonen Blue Yeti.

Blue Yeti er blandt de med alsidige mikrofoner på markedet i øjeblikket. Mikrofonen kræver ikke, at du installerer drivere før brug – den er ren plug’n’play. Derudover er Yeti mikrofonen fra Blue udstyret med fysiske knapper, hvor du kan kontrollere volumen og optagemønstre. Udover streaming af gaming er Blue Yeti velegnet til at optage musikinstrumenter, vokaler, podcasts og meget mere. Køb Blue Yeti hos forandler.

En god gamer pc

For at kunne trække både spil og stream, så er det nødvendigt at have en god gamer computer. Det er altså ikke, når du beslutter dig for at være streamer, at du skal vælge en billig gaming computer. Hvis du ser på computerne fra Shark Gaming, så henviser vi dig til vælge en computer svarende til deres Shark Series eller Mighty Shark Series. Du behøver ikke at vælge den dyreste i Mighty Shark Series, men vi fraråder samtidig mod den billigste i Max Bite Series. Se computerne fra Shark Gaming her.