En god Gamer musemåtte er noget af det vigtigste for et Gamer setup som fungere. En af de mest almindelige sygedomme ved at sidde meget foran computeren er musearm. Der er mange øvelser til at undgå musearm, men af de mest vigtige er faktisk en god musemåtte, som der er behageligt at bruge og som støtter din hånd korrekt.

Der er en del forskellige musemåtter, som man kan tage udgangspunkt i. Men i denne artikel vil jeg fortælle lidt om man skal vælge en musemåtte med støtte eller ej og hvad slags materiale end musemåtte kan være i.

Hånd støtte

Der er meget blandet holdninger til om man skal bruge “pad support”, som det populært hedder på Engelsk. Mange kontor ansatte går utroligt meget op i at få den bedste støtte til håndledet. For på den måde at få det mest ergonomisk. Personligt vil jeg stærkt foreslå at få en musemåtte med enten indbygget hånd støtte eller køb en ved siden af. Jeg har helt sikkert været klar for det.

Men du kan kun selv svarer på, hvad der er mest behageligt for dig selv. Hvis du lige nu kører med en hånd støtte og får ondt i håndledet efter et par timer foran computeren, så prøv at fjerne den i en periode. For på den måde at teste hvad der virker bedst for dig selv.

Et godt eksempel på en god musemåtte med god håndstøtte er Razer Vespula musemåtte.

Gamer musemåtte med håndstøtteJeg havde selv denne musemåtte i mange år. Det geniale ved Vespula er at den har 2 forskellige slags overflader. Den ene overflade er ru, som gør at musen ikke skøjter rundt på den. Den ru overflade er god at bruge når du skal være præcis.

Hvorimod den den anden side, som er en glat side, gør at musen kører langt nemmere rundt på pladen. Dette kan være en god idé i for eksempel FPS spil, hvor man skal være hurtig til at reagere og gerne må “spray” lidt.

Du kan læse meget mere om Razer Vespula her.

 

Materiale

Gamer musemåtter fås i dag i op til flere slags materialer. De primære materialer er: Metal/Alu, Stof eller plastik. Jeg har helt klart bedst erfaring med Metal/Alu musemåtter. Det er primært på grund af holdbarheden på dem. Musemåtter i plastik/stof har en tendens til at blive hurtigere slidt og ødelagt. Men, det skal dertil siges at jeg altid har en stof musemåtte med i min bærbar taske, da den er nem at pakke ned og have med rundt, hvorimod en Metal/Alu musemåtte fylder lidt mere.

Men til Gaming i hjemmet, vil jeg klart foreslå en Metal/Alu musemåtte.

Eksempel på en Metal/Alu Gamer Musemåtte

Eksempel på en Metal/Alu Gamer MusemåtteJeg har nu i over et år kørt med Roccat Alumic. Den minder utrolig meget om Razer Vespula. Du har de 2 overflader at vælge imellem.

Der hører yderligere en håndstøtte af memory skum med til, som gør at du også får en god støtte til håndledet.

Jeg skiftet fra Razer Vespula over til denne fra et år siden og selvom at ligheden er utrolig stor, så synes jeg alligevel at der er lidt mere “luksus” over Alumic kontra Vespula. Den store forskel er materialet. Alumic er Metal, hvorimod at Vespula er plastik. Det har gjort sådan en stor betydning for mig at jeg er blevet langt gladere for Alumic end Vespula’en.

Læs meget mere om Roccat Alumic her. 

 

Eksempel på en stof Gamer musemåtte

Eksempel på en stof Gamer musemåtteDet gode ved Gamer Musemåtter i stof, er at de ofte er billige og praktiske. Jeg har selv i mange år haft SteelSeries Qck som ekstra musemåtte. Den er altid med i min taske og jeg kan på den måde altid arbejde lidt mere optimalt når jeg er rundt til LAN og lignende. Som jeg også beskriver, så vil jeg ikke foreslå en stof musemåtte som primær musemåtte. Fordi holdbarheden er begrænset, da materialet går i stykker lidt efter lidt. Men som en reserve / ekstra musemåtte, vil jeg helt klart anbefale en stof.

Læs meget mere om SteelSeries Qck her. 

 

Eksempel på en Plastik Gamer musemåtte

Eksempel på en Plastik Gamer musemåtteJeg vil tage udgangspunkt i Vespula igen. Fordi hvis man endelig skal over i en Plastik musemåtte, så sørg for at give lidt ekstra for dem, så du i hvert fald kommer op i en kvalitet som svarer til Vespula’en. Du giver lidt ekstra, men det er gode penge givet ud.

Mange af de almindelige plastik Gamer Mussemåtter er meget discount præget. Det er nærmest bare en stykke plastik, som er ligeså tyndt som et almindeligt papir. Det fungere, men er absolut ikke anbefalet.

Plastik musemåtter kan være gode, men gi lige ekstra, hvis du vælger plastik, det kan betale sig.

 

 

Konklusion

Så er vi ved at nå ved vejs ende. Vi har nu været inde over de 2 væsentlige ting omkring Gamer Musemåtte. Hvilke materiale som man kan vælge og om man skal have hånd støtte eller ej. Jeg kan kun give mine præferencer, og hvad der fungere bedst for mig. Men jeg vil klart anbefale jer at lytte til jeres håndled. Hvis i har ondt efter at have siddet foran computeren i et par timer, så gør noget ved det. Udskift din musemåtte, din mus eller sæt dig anderledes. Det er et helved, hvis man først får en museskade og det kan være der resten af livet.

Bonussen

Jeg valgte at tage denne med, mest for sjov. I dag indenfor Gaming, skal der helst være pling og plang over det hele. Gerne en masse seje lys effekter både på tastaturet, kabinettet og musen. Nu er det så også kommet til Gamer mussemåtten.

Lad mig præsentere den første musemåtte med lys!

Razer-FireflyLad mig præsentere Razer Firefly!

Den første Gamer musemåtte som jeg har set, som har lys. Den kan simpelthen lyse det meste af dit skrivebord op. Jeg må erkende, at jeg har været tæt på at købe den… Det er altså lidt sejt.

Læs meget mere om Razer Firefly her. 

About The Author

Hjemmeside Ansvarlig

Matias arbejder som IT koordinator og tidligere Hardcore World of Wacraft spiller. Igennem tiden har Matias spillet op til flere spil på et højere plan såsom: Dota, Counter Strike, World of Warcraft. Derfor er hans interessefelt helt sikkert MMO spil, men han holder sig heller ikke tilbage fra en god skydekamp - Indtil han mister sin tålmodighed. Matias er ejer af GabbleGaming.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.