Gamer Musemåtte – Vælg den rigtige – 2024

Det sidste man har lyst til når man er seriøs gamer, er at gå ned på udstyret. Være det tastatur, musen eller selve hardwaren, så er det af yderst vigtighed, at man har noget godt grej, der kan leve op til det niveau, som man forventer. Man kan købe masser af discountprodukter, der måske ser fede ud på producentens hjemmeside, eller som lover gild og grønne skove men, som når det kommer til stykket ikke er andet end skrammel. Derfor bør man altid sikre sig, at man køber kvalitetsprodukter, der ikke svigter på et kritisk tidspunkt. Det gælder ikke mindst når man skal vælge sig en ny musemåtte.

Musemåtte til gaming

Gamere er et kræsent folkefærd og det ved vi udmærket godt selv, men det er jo ikke noget man skal være flov over. Tværtimod, så er det en fordel at være kræsen, for det betyder, at man kun vælger det bedste og ikke går på kompromis med noget.

Når det kommer til gaming, så er der utroligt mange nybegyndere, der går på kompromis når det kommer til det mindre spændende tilbehør. De køber måske en kraftig maskine, et flot tastatur med masser af lys og en mus med flere indstillinger end et jagerfly. Men når det kommer til de mindre ting som musemåtten, så lader de stå til, hvilket er en af de fejl, der koster dyrt når først spillet begynder.

Det er uhyre vigtigt at man har en god musemåtte til gaming, for ellers kan man aldrig få det optimale udbytte af sin mus. En godt designet musemåtte kunne hjælpe dig med at hæve dit niveau og gøre det splitsekunds forskel, der ofte er forskellen mellem et svidende nederlag og en glorværdig sejr.

Men en gamer musemåtte er ikke bare en musemåtte. Der findes mange størrelser og materialer, der alle har deres fordele og ulemper. Vi har lavet et lille overblik over disse ting, så du bedre kan vælge den helt rette gamer musemåtte.

Typer af musemåtte

Lille musemåtte

En lille musemåtte virker måske ikke som noget, man ønsker at benytte, hvis man er seriøs gamer, men det skal man nu ikke nødvendigvis sige. Der er et gammelt ord, der siger, at det ikke er størrelsen, men hvordan man bruger den. Det gælder i høj grad også for en lille musemåtte.

Hvis man er meget på farten og primært spiller på en laptop, så kan en lille musemåtte, der er nem at transportere være en god løsning. Har man en høj følsomhed på sin mus, så kan man også sagtens få stor glæde af den. Det hele kommer an på hvordan man spiller.

Stor musemåtte

En stor musemåtte er den type gamer musemåtte som de fleste gamere benytter. Den har en god størrelse til de fleste typer af spil og man kan benytte den uanset hvad følsomheden på ens mus er.

Store musemåtter er også den type musemåtte, som der findes flest forskellige udgaver af, netop fordi det er den mest populære slags.

Den kan naturligvis have sine begrænsninger, hvis man har en maget lav følsomhed på musen eller hvis man generelt har store armbevægelser. Det kommer helt an på, hvordan man spiller og derfor bør man prøve sig grundigt frem for at finde en type som man kan lide.

Musemåtte XXL

Dette er typen af gamer musemåtte til de, der absolut ikke vil gå op kompromis med noget som helst. I hvert fald ikke når det kommer til størrelsen. Denne type musemåtte kan ofte være så stor, at den ikke bare har plads til musen, men også til tastaturet og hvad man nu ellers kunne have lyst til at stille der på. De kan nemt være en meter brede, hvilket giver en mulighed for at have et god underlag til musen overalt på bordet.

Det er ikke for alle, men hvis man ikke vil mange plads og desuden sætter pris på et ryddeligt setup, så er en XXL musemåtte et glimrende valg.

Musemåtte med lys

Det er altid sjovt at vinde, men man vil jo også gerne kunne vinde med stil. En musemåtte med lys er det ultimative stykke blærede grej, som får hele ens setup til at gå op i en højere enhed.

Hvis man er fan af at tingene skal passe samme, og man allerede har en lysende mus, tastatur, baggrundsbelyst skærm og dets lige, så kan man nu få en musemåtte, der matcher.

Det har ikke de store praktiske fordele, men hvis man virkelig går op i udseendet af sit setup, så kan en musemåtte med lys være det helt store hit.

Materialer

Musemåtter kom som tidligere nævnt i et væld af forskellige materialer, der alle har deres fordele. Men det er klart, at det ikke er alt, der fungere lige godt. Så vi har lavet denne lille oversigt over materialerne og sammenligner dem, så du kan træffe den bedste beslutning, når tiden kommer til at skulle have en ny musemåtte. Så lad os tage et kig på de forskellige materialer til gamer musemåtter.

Metal/alu

Når det kommer til en musemåtte i metal, så får man en række fordele, som man ikke rigtigt får andre steder. Metallets hårde overflade, der forhindrer slid gør, at man får en musemåtte, der er utroligt slidstærk og som desuden er enormt nøjagtig. Hvis man har brug for en musemåtte, der ikke giver nogen modstand, og hvor musen simpelthen skøjter rundt, så er metal det helt rette materiale.

Musemåtter i metal er naturligvis noget tungere end de andre materialer, så man får et produkt, der ligger godt på bordet og bliver hvor det skal uden en masse ballade.

Plastik

Plastik har mange fordele når det kommer til gamer musemåtter. Det er ikke så hårdt som metal, hvilket kan give dig en smule mere friktion. Det er en kæmpe fordel for nogen gamere og en ulempe for andre. Det er en smagssag, men mange påstår at en smule friktion kan give bedre kontrol, hvilket som bekendt kan være uhyre vigtigt i de fleste spil.

Mange plastik musemåtter har to forskellige sider: En glat og en ru. Disse to sider har hver sine fordele og ulemper. Den ene giver høj hastighed, men den anden giver bedre kontrol.

Stof

Gamer musemåtter i stof har i høj grad sine fordele. Først og fremmest, så er det et meget behageligt materiale, som giver en vis friktion ved brug. Dette gør, at man har fremragende kontrol over musen. På den anden side ofrer man en del af hastigheden, hvilket kan koste en værdifulde sekunder i det lange løb, men om det er vigtigt, afhænger naturligvis af den type spil man spiller.

En ting man skal vær klar over med en musemåtte i stof er, at de kan være svære at få til at ligge helt jævnt, og desuden slides de hurtigere end de andre materialer.

Hvad fungerer bedst til hvad?

Nu har vi kigget lidt på materialerne, men hvad er konklusionen så? Hvad fungerer bedst?

Musemåtter i metal fungerer fantastisk godt til shooters og andre spil, hvor det er millisekunder der kan afgøre om man vinder eller taber. Det er valget til spil, hvor man ikke har tid til at tænke, men hvor reaktion skal ske instinktivt.

Plastik musemåtter er en alletiders all-arounder, der fungere til både shooters og til spil, der kræver mere præcision end fart. Især en plastik musemåtte, der kan vendes, så man kan få begge dele, er et godt valg. De er ofte billigere og nemmere at transportere end metalmåtter, så hvis man kun kan vælge en slags musemåtte, bør det være plast.

En gamer musemåtte i stof fungere godt til spil, hvor det er afgørende at man har fuld kontrol over musen på alle tidspunkter. Den lette friktion giver en kontrol, som man ikke finder helt magen til ved andre materialer. Så til strategispil og dets lige er dette et god valg.

Gaming musemåtte mærker

Når det kommer til gamer musemåtter mærker, så findes der tre brands, som i høj grad dominerer markedet, så man kan ikke rigtigt gå forkert i byen med et af dem.

Vi har kigget lidt nærmere på dem og deres fordele, så du bedre kan træffe et informeret valg.

roccat-banner

Det tyske firma Roccat har siden 2006 leveret gamerprodukter af absolut bedste kvalitet. Deres musemåtter er ingen undtagelse, og derfor kan man trygt vælge en af de mange lækre modeller. Uanset om man ønsker en Roccat gamer musemåtte af aluminium, plastik eller stof, så har de lige det man leder efter.

Hvis man går op i design og lækkert udseende til ens setup, så kan man med fordel vælge en Roccat musemåtte, der med sit iskolde, blå look vil være en pryd på et hvert bord. Har man i forvejen udstyr fra Roccat, så kan man jo ligeså godt gå hele vejen og færdiggøre sættet. Uanset om det er mus, tastaturer eller musemåtter, så er Roccat din garanti for et lækkert produkt.

steelseries_banner

Der findes nok ikke den seriøse gamer der ikke kender til Razer, der er det absolut mest populære brand på markedet. Med sine grønne designs og slangeinspirerede produkter kan man være helt sikker på, at man får noget, der ikke bare er af topkvalitet, men som også ser lækkert ud. Vælg en Razer gaming musemåtte hvis du vil have kvalitet i verdensklasse.

Razer er kendt for sit Chroma system, hvor man kan skifte mellem millioner af farver, og naturligvis gælder det også for udvalgte musemåtter i deres kollektion. Så hvis man allerede har chroma tastatur og mus, så lad alle regnbuens farver lyse med en musemåtte, der matcher resten af dit udstyr. Man kan vælge mellem musemåtter af metal, plastik og tekstil, så der er noget for enhver smag.

Razer

Der findes nok ikke den seriøse gamer der ikke kender til Razer, der er det absolut mest populære brand på markedet. Med sine grønne designs og slangeinspirerede produkter kan man være helt sikker på, at man får noget, der ikke bare er af topkvalitet, men som også ser lækkert ud. Vælg en Razer gaming musemåtte hvis du vil have kvalitet i verdensklasse.

Razer er kendt for sit Chroma system, hvor man kan skifte mellem millioner af farver, og naturligvis gælder det også for udvalgte musemåtter i deres kollektion. Så hvis man allerede har chroma tastatur og mus, så lad alle regnbuens farver lyse med en musemåtte, der matcher resten af dit udstyr. Man kan vælge mellem musemåtter af metal, plastik og tekstil, så der er noget for enhver smag.