Gaming headset – Hvilket gamer headset skal jeg vælge?

Er du tilhænger af godt gaming udstyr, så kan jeg forestille mig, at du også har været på udkig et ordentligt gamer headset.

Jeg har tidligere lavet en guide til valg af gamer pc og gaming skærm, og i og med at visningerne og forespørgslerne efter flere guides steg, bukkede jeg under og laver nu denne guide til valg af gamer headset.

Der kommer sikkert også fremtidige guides indenfor valg af andre slags gamer udstyr, så i ved hvad i skal kigge efter, når i betvivler prisen på et hvilken som helst gamer headset.

Guiden kan bl.a. bruges hvis i ikke er på udkig efter et mærkevare headset, men i stedet vil købe et billigt headset i f.eks. føtex, bilka eller en helt tredje. Her kan i anvende jeres – forhåbentlig snart ny vundne – viden til at fravælge de forskellige “no brand”-headset.

Til at starte med, vil jeg lige gøre opmærksom på, at jeg vil gå igennem et typisk gamer headsets specifikationer, og jeg vil også nævne diverse eksempler på gamer headsets løbende i guiden. Og ja, hvis i blot er på udkig efter et billigt gamer headset, så viser jeg jer også sådan et 🙂

Image

button (3)

Det siger lidt sig selv, at lyden er vigtig i et computerspil. I nogle spil er det vigtigere end andre, men overall, er det typisk det visuelle og lyden kombineret. I League of Legends, er det f.eks. lidt mere underordnet med en god lyd, men bestemt anbefalet i hvert fald. Hvorimod lyd betyder forskellen mellem liv og død i skydespil.

Hvad skal man kigge efter i et gaming headset?

Er du allerede nu gået på jagt efter et gaming headset, så skal du naturligvis også have noget at gå efter. Designet er ikke alt, så derfor skal du også have en fornemmelse af hvad der er hvad, i headsettet.

LydenImage

I forhold til lyd, skal vi kigge efter både hørebøffernes evne samt mikrofonens.

Vi skal tage et kig på lydniveauer, bass, teknologi osv. I dag er det just fantastisk med monohøjtaler i headset, så derfor skal den specifikke teknologi passe til vores behov og formål. I MMO spil, kan det være lækkert med et surround headset, så du hele tiden er placeret i midten af lyden.

Prisen

Det eneste der afholder os fra at købe alle headsets i hele verden, er naturligvis prisen.

Den normale pris indenfor gaming headsets ligger stabilt mellem 400-700 kr. Hvis du altså ikke skal have noget exceptionelt udstyr, og du heller ikke bor i en container.

Skal mit headset være surround eller stereo?

Alt afhængig af spil du vælger, skal der også kigges på stereo eller surround. Hvis du spiller et spil, hvor positionering er alt, så kan et 5.1 – eller 7.1 – headset være det rette for dig. Det er en kæmpe fordel at have en god lyd, hvis du spiller sådanne spil. Det er som regel lidt federe at vide hvor fjenden befinder sig, før du kan se dem på skærmen.

Et eksempel på et lækkert surround headset er ROCCAT Kave Solid 5.1 Gamer Headset, som vi også gennemgik i vores gamer headset test her i 2014.

button (4)

Skal mit gamer headset være trådløst?

Dette punkt er et meget teknologisk aspekt. Teknologien indenfor trådløse gamer headsets er efterhånden helt oppe og peake, og i dag er det stort set bare et personligt valg. Hvis du køber et headset til playstation 3, så kan trådløst være anbefalet, eftersom du sidder så langt væk fra skærmen – hvorimod et headset med ledning kan være anbefalet til computerspillere, eftersom at løse forbindelser ikke er acceptable indenfor professionel gaming.

Billig gamer headsetImage

Jeg har godt nok lovet jer at fremvise et billigt gaming headset, og det vil jeg naturligvis også gøre. Headsettet jeg har valgt at fremvise er SteelSeries 4H gaming headsettet. Med den nette sum af 319,-, kommer du ikke meget længere ned, uden at gå voldsomt på kompromis med prisen.

Selvom der findes rigtig mange no-brand headsets ude på markedet, og det undrer mig ikke, at der faktisk er kvalitet blandt dem, så hælder jeg mest til at anbefale mærker som er kendte indenfor gaming. Rigtig meget af det er markedsføring, men det betyder ikke, at kvaliteten er faldet. Faktum er at SteelSeries, Razer, ROCCAT, osv., bare generelt er bedre end andre.

button (5)

Konklusion

Vi er nået til vejs ende, og for at opsummere, kan jeg gøre det meget kort. Hvis man vil have kvalitet indenfor gaming headsets, så må man punge ud – men heldigvis er det generelt ikke mange penge der er tale om.

Hvis i mangler inspiration til valg af gaming headset, så kan i tage et kig i vores oversigt, og se om i kan finde noget, der tiltaler jer.

About The Author

Hjemmeside Ansvarlig

Matias arbejder som IT koordinator og tidligere Hardcore World of Wacraft spiller. Igennem tiden har Matias spillet op til flere spil på et højere plan såsom: Dota, Counter Strike, World of Warcraft. Derfor er hans interessefelt helt sikkert MMO spil, men han holder sig heller ikke tilbage fra en god skydekamp - Indtil han mister sin tålmodighed. Matias er ejer af GabbleGaming.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.