I denne guide har vi samlet alt du bør vide om gaming headset i 2022. Et godt gamer headset er med til at forbedre den samlede spille oplevelse, og vi giver dig her en guide til de forskellige funktioner, du bør overveje, inden du vælger gamer headset.

Der er mange forskellige gaming headset at vælge imellem og flere forskellige overvejelser har indflydelse på det endelige valg. Er de komfortable? Har de en god lyd? Hvordan er mikrofonen? Skal det være trådløst? Det er i bund og grund et spørgsmål om, hvad du vil anvende dit headset til, og derfor handler dit valg om, hvad der er vigtigt for dig. Listen med overvejelser er lang, og vi har forsøgt at give dig det bedste overblik over de ting, du bør tage i betragtning inden du vælger headset.

Logitech G933

Logitech har længe været en gigant på markedet for computer udstyr, og det er ikke uden grund at de fortsat er blandt de mest populære. Gaming headsettet Logitech G933 har fra PCMAC fået citatet “G933 is one of the best wireless gaming headsets you can buy“.

Det trådløse gaming headset Logitech G933 giver dig mulighed for at opleve og udforske dine favorit spil med Dolby Headphone 7.1 surround sound. Dette vil give dig en fordel i FPS spil eller give dig mulighed for dykke helt ind i de eventyrlige RPG verdener.
RBG belysingen kan synkroniseres med resten af dit gear via Logitech G Hub.

Logitech G933 - Features

 • 2,4 GHz Wireless
 • Performance designet
 • Dolby Headphone 7.1 surround sound
 • Forbindes til flere platforme og kilder
 • Pro-G audio drivers
 • Lightsync RGB
 • G-Keys
 • Krystalklar kommunikation

2,4 GHz Wireless

G933 giver har både mulighed for at fungere med og uden tråd, alt efter hvordan du foretrækker at spille. Hvis du trækker stikket og benytter dig af den 2,64 GHz trådløse forbindelse vil du ikke blive skuffet. Headsettet kana kører i 12 timer per opladning og har en low-latency forbindelse. Det er muligt at tilkoble flere enheder på én gang.
Du kan lynhurtigt tilkoble analog stikket hvis du er ved at løbe tør for strøm eller helt simpelt bare foretrækker det sådan.

Perfomance designet

Logitech G933 er ikke kun et stykke lækkert teknologi, der er nemlig også lagt tanker bag dets design. Ørebøfferne er designet sådan at du kan bruge headsettet til mange timers gaming uden risiko for at få ømme øre. Ørestykket er af en sådan størrelse at dit øre sidder naturligt og undgår pres. På den måde vil du ikke opleve irriterede eller ømme øre og det mindsker samtidig sveddannelse.
Materialet er åndbart og kan tages af hvis du ønsker at vaske stoffet. Husk dog på at stoffet kun tåler håndvask.

Dolby 7.1 Surround

Logitech G933 giver dig mulighed for at opleve 7.1 surround sound med Dolby Headphone eller DTS Headphone:X. Alt det kræver er Logitech G Hub og så får du mulighed for få præcis og nøjagtig føling med de spil du bevæger dig rundt i. Dette er specielt anbefalet til dig som holder af skydespil og gerne vil være på forkant.

Tre kilder på én gang

G933 er gamer headssettet som kan forbinde alle dine enheder. Dette gaming headset kan nemlig modtage og afspille lyd fra op til tre enheder på én gang. Du kan forbinde PC, mobil/tablet, Nintendo Switch, PlayStation 4 og Xbox One.
Headsettet forbindes trådløst via bluetooth og ved analog kabling sker det igennem USB.

Sennheiser GSP 370

“Pure sound. No strings attached.”

Sådan skriver Sennheiser om deres nye gaming headset GSP 370.
Headsettet her byder på den sublime lyd som Sennheiser er kendt for og så er der samtidig sørget for at du kan spille med friheden som et trådløst headset bringer med sig.

GSP 370 er kompatibelt med PC. Headsettet kan forbindes til Mac og PS4 via GSA 370 Dongle.

Sennheiser GSP 370 - Features

 • Prisvindende lyd 
 • 100 timers batterilevetid
 • Støjdæmpende mikrofon
 • Perfektioneret komfort 

Prisvindende lyd

Sennheiser GSP 370 over-ear headsettet er baseret på samme lydteknologi som det award vindende headset fra GSP 300-serien. Lydbehandlingsteknologien og designet af ørepuderne er med til levere den lækre dybe bas og den bløde klare lyd som Sennheiser er kendt for. Alt i alt, sørger design og teknologien for en forstærket lydoplevelse.

100 Timers batterilevetid

Takket være et lavt strømforbrug og et såkaldt “long-lasting integrated battery” kan GSP 370 levere en exceptionelt lang brugsperiode per opladning. Med sine 100 timers levetid per opladning kan du med en gennemsnitlig spil tid per uge på seks timer spille i 4 måneder før det vil kræve en ny opladning. Headsettet kan lades samtidig med brug.

Støjdæmpende mikrofon

Sennheiser GSP 370 har ligesom alle andre headsets fra Sennheiser selvfølgelig også fået udstyret sin mikrofon med en støjreducerende funktion. Denne mindsker baggrundstøj og sætter din stemme i fokus. Dertil kan du tilgå “mute” funktion, blot ved at hæve mikrofonarmen op langs headsettets spænde. GSP 370 er et oplagt gamer headset til dig som streamer og gerne vil kunne tale til dit publikum.

Perfektioneret komfort

GSP 370 er en videreudvikling af det fremragende design som er kendt fra headsettet i GSP 300 serien. Ørestykket er lavet i flere materialer for at skabe den bedst mulige oplevelse. Udvendigt er ørepuden betrukket med kunstlæder for at lave en lydisolerende effekt og indvendigt er ørepuden forret med et ruskinds-ligende stof som virker afkølende hvilket mindsker dannelsen af sved omkring øret.

HyperX Cloud 2

HyperX Cloud 2 byder på lyd en kvalitet som måler sig med den de professionelle har i øret når de er til konkurrencer. Hvad enten du spiller gamle klassikere eller er med på de nyeste spil med med lidt mere fart over feltet, så levere dette nye headset fra HyperX alt hvad du behøver.

Der er virtuel 7.1 surround, tilkobling via minijack eller USB og så fås HyperX Cloud 2 i både rød, sort, hvid og gun-metal.

HyperX Cloud 2 - Features

 • Virtual 7.1 surround sound
 • In-line audio control
 • Udskiftelige ørepuder
 • Advanceret lydbetjening
 • Lyddæmpende ørepuder
 • TeamSpeak og Discord certificeret
 • Kompatibelt med PC, PS4, Xbox One, Mac, Mobil og  VR

Virtual 7.1 surround sound

HyperX Cloud II er udstyret med virtuel 7.1 surround sound. Surround sound kan give dig en klar fordel i spil som FPS da du her vil være i stand til at bruge den nøjagtige gengivelse af lyd fra spillet til at lokalisere dine fjender.

In-line audio control

På ledning til dette HyperX gaming headset har du mulighed for betjene lydstyrke og mute headsettets mikrofon. På den måde undgår du at lede efter andet program eller enhed for at få det lyd niveau som passer dig. Meget anvendeligt til konsol spilleren.

Udskiftelig ørepuder

Vælg frit mellem læder- eller velour betrukkede ørepuder. Hvilken typer du vælger, kan afhænge af smag eller det spil du foretrækker. Velour er et mere åndbart materiale og tillader derved flere timers gaming, hvor læderet er mere lydisolerende men forhindre naturlig udluftning.

Advanceret lydbetjening

Udover lydbetjening på ledningen er det også muligt at tilkoble en ekstra lydbetjenings box til HyperX Cloud 2. Denne controller giver dig mulighed for at justere din lydstyrke i både output og input. Enheden her har også en indbyget DSP – lydkort, som giver dette gamer headset lidt ekstra kant.

Arctis Pro Wireless

High fidelity audio

Sådan skriver Steelseries om deres nye gaming headset Arctis Pro Wireless.
Steelseries er kendt for at gå op i kvalitet og derfor må man også forvente, at hvis Steelseries forsøger sig med et trådløst headset, så er lyden i orden.

Artis Pro Wireless kan tilsluttes til PC, PS4 og Xbox.

Arctis Pro Wireless features

 • Tilslut både via 2.4G lossless og Bluetooth
 • Udskiftelige batterier
 • Baseenhed med LCD-display
 • Let og behageligt
 • ClearCast mikrofon
 • DTS Headphone:X v2.0 

2.4G lossless og Bluetooth

Arctis Pro Wireless understøtter både den kendte 2.4G forbindelse via sin egen modtager til computeren. Men på samme tid understøtter Arctis også bluetooth forbindelse, som gør at du kan koble til alle enheder som også understøtter bluetooth. Dette betyder at du kan tilslutte til Playstation 4, Xbox og dine mobile enheder.

Udskiftelige batterier

Genopladelige batterier? Ja tak! Med Arctis Pro får du 2 batterier med. Imens du bruger løs på det ene batteri, så putter du blot andet til opladning i din base.
Dette er en letteste, da man oftest er tvunget til at sidde med kabel hvis der mangler strøm. Her går Steelseries skridtet videre og sørger for at man altid er trådløs.

Baseenhed

Med Arctis får du selvfølgelig en baseenhed som man kender fra en del andre headset.
Men Steelseries går skridtet videre igen og tilbyder en hel masse muligheder.

Du kan…

 • Kontrollere lydstyrken på spillet kontra din samtale (Steelseries kalder det “ChatMix”)
 • Kontrollere frekvenserne via equalizer på basen, så du altid er sikker på at få det mest optimale lyd
 • Kontrollere bluetooth direkte fra basen og se endda indkommende indkald på det indbyggede display

Let og behageligt

Arctis Pro Wireless byder på en letvægt headset som gør at det er behageligt let at have på.
Arctis er bygget af aluminium og en stål konstruktion, som sikre kvalitet, uden at gå på kompromis på komforten.

Læs videre for at yderligere information om emnerne: 

 • Lyd
 • Type
 • Design
 • Gaming-teknologi og tilpasning
 • Trådløs vs. kabel
 • Tilslutning til konsol
 • Komfort
 • Mikrofon
 • Pris
 • Børn

LYD

Lyden er en fundamental egenskab for ethvert headset. God lyd er vigtig for mange, og en god lyd er også kilden til en rig spilleoplevelse. Lyden kan gøre hele forskellen for oplevelsen, uanset om det er et MMO-spil eller FPS (First-person shooter) spil eller andre spilgenre, der games. Med god lyd i dit headset kan du leve dig mere ind i spillet. Titlen som MVP, Champion, eller hvad den højeste rank i dit foretrukne spil hedder, er inden for din rækkevidde.

Lyden i headsets er forskellig og afhænger især af, om der er tale om stereo eller virtual surround. Med virtual surround er der ikke tale om ”ægte” surround, da der rent teknisk ikke er plads til så mange drivere (højtalere) i et headset. Dog er det muligt via virtual surround, at genskabe effekten af ”ægte” surround, og derfor er det muligt for brugeren at registrere hvorfra lyden kommer.

Surround 7.1 er derfor oplagt til gamere, da det simpelthen giver den bedste gaming oplevelse. Gaming headsets med en god surround 7.1 software er derfor også oplagt for gamere, der spiller FPS spil, da du bedre kan høre, hvor fjenden kommer fra.

TYPE

De fleste headsets til gaming er det man kalder ”Over-Ear”, men der findes også høretelefoner der er ”In-Ear” og ”On-Ear”. Til gaming er den mest optimale løsning ”Over-Ear”, da disse typer af headsets giver den bedste lydkvalitet. ”Over-Ear” betyder, at hele øret er dækket af ørepuderne på høretelefonerne.

DESIGN

Det visuelle udtryk som gamer headsets har, er også en parameter, der kan være vigtig for dig. Selvom man gerne vil have sit headset er være flot og æstetisk, er det værd at huske, at funktionerne i headsets ligeledes er betydningsfuldt. Så husk på den/de funktion(r), du gerne vil have dit headset skal indeholde, når du skal ud og vælge et nyt gamer headset.

GAMING-TEKNOLOGI OG TILPASNING

Spilfunktioner er mere og mere udbredt blandt gaming headsets, og med den teknologiske udvikling følger nye funktioner. For dig betyder det, at du kan tilpasse dit headset til dine egne behov. Populære spilfunktioner i headsets er blandt andet:

 • Makroknapper
 • Farvejustering
 • Tilpasning af lydstyrke
 • Touch knapper
 • Aftagelig mikrofon

Makroknapper er ikke kun en funktion på gaming tastaturer. Det omfatter også nogle gaming headsets. Idéen er, at du med makroknapper kan tilpasse f.eks. lysstyrken, farveeffekter og -kombinationer, og tilmed skabe din egen lydprofil, så du kan justere lyden i dine høretelefoner med ét klik. Du kan altså selv sammensætte den lydprofil, der passer til lige netop din spiloplevelse. Nogle fabrikanter tilbyder, at brugeren kan downloade en App, så du kan foretage justeringer direkte fra din smartphone.

Med farvejustering har individualiseringen nået nye højder og det er muligt at ændre farverne i dit headset, så det passer til resten af dit gamerudstyr. Du kan altså skabe dit eget farvetema, om end det er blå eller pink. Udover den samme farve kan du desuden indstille farverne til at skifte synkront blandt dit udstyr.

På visse modeller findes touch knapper, hvor du kan justere lydstyrken og f.eks. skifte sang, hvis du hører musik.

Med en aftagelig mikrofon har du mulighed for at fjerne mikrofonen, hvis den f.eks. generer dig, hvis du synes den er i vejen, når du spiller.

TRÅDLØS VS. KABEL

Det du skal overveje, når du er på udkig efter et nyt headset, er om det skal tilsluttes med et kabel eller om det skal være trådløst. De ting, du skal gøre op med dig selv er:

 • Batterilevetid
 • Rækkevidde

Batterilevetiden er væsentlig at tage med i dine overvejelser, da det har stor betydning for antallet af timer, dit headset kan bruges. Der er intet mere irriterende end at skulle vente på, at batterierne i et headset skal oplades, før man kan spille. Der er dog flere trådløse headsets, der har et sæt ekstra batterier inkluderet, så det er muligt hele tiden at have et par opladte batterier til rådighed.

Rækkevidden er også en faktor, du bør have i tankerne, hvis du overvejer et gamer headset med tilslutning via kabel eller via trådløs tilslutning.

Vi har nedenfor samlet de forskellige fordele og ulemper ved headsets der er trådløse versus headsets der tilsluttes via kabel.

Fordele ved et trådløst gaming headset:

 • Større bevægelsesfrihed
 • Ingen irriterende ledning

Ulemper ved et trådløst gaming headset:

 • Batterier skal genoplades (og der er en risiko for, at dit headset løber tør for batteri midt i et spil)
 • Forstyrrelser i forbindelsen kan forekomme
 • Forsinkelser i lyd kan forekomme
 • Lydkvaliteten er mindre god

Fordele ved et gaming headset med ledning:

 • God lyd
 • Garanti for en sikker forbindelse
 • Ingen ekstra batterier og opladningstid
 • Ingen forsinkelse ang. lyd

Ulemper ved et gaming headset med ledning:

 • Ledningen kan være irriterende og ligge i vejen
 • Bevægelsesfriheden er lille

TILSLUTNING TIL KONSOL: PS4 OG XBOX ONE

For mange gamere er det vigtigt, at et gaming headset både kan bruge til pc og PS4 og/eller Xbox One. Det du skal være ekstra opmærksom på, når du leder efter et headset der både skal kunne bruges til pc og konsol er, hvordan dit headset bliver tilsluttet. Mulighederne er mange, og der findes headsets med forskellige tilslutningsmuligheder.

USB vs. minijack

Trådløse headsets tilsluttes typisk via Bluetooth eller USB, hvor headsets med kabel typisk tilsluttes via USB eller et 3,5 mm jackstik, også kendt som minijackstik.

Forskellen på en USB-opkobling og tilslutning via et jackstik er, at de fleste USB headset har en indbygget konverter, så det indbyggede lydkort i din pc omgås. Tilslutning via et minijack (jackstik) bliver forbundet direkte til pc’ens lydkort eller motherboard og bruger derfor den lydsoftware, der allerede er i computeren.

Har du f.eks. en bærbar med dårlig lyd eller helt uden lydkort, kan du forbedre lyden via brugen af en USB-opkobling. Har du derimod en pc med et godt lydkort, kan det være en fordel at forbinde dit headset via minijack.

KOMFORT

For dig der gamer meget, kan komfort være en af de faktorer, der er afgørende for dig, når du skal købe et nyt gamer headset. Hvad der er vigtigt, afhænger af dine egne præferencer og behov. Der er dog nogle elementer, du selv kan undersøge, når du skal finde de mest komfortable gamer høretelefoner til dig selv. En god idé er at besøge en fysisk butik, så det er muligt at prøve hvert enkelt headset. Én ting er at få informationer om de forskellige modeller online, eller få råd fra en god ven, men en anden ting er at prøve høretelefonerne i virkeligheden. Vi er alle forskellige, og hvad der er komfortabelt for din ven, er ikke nødvendigvis komfortabelt for dig. Prøv dig derfor frem for at finde de mest behagelige gamer høretelefoner. Hold øje med f.eks.:

 • Udskiftelige ørepuder
 • Ørepudernes materiale
 • Vægt
 • Type
 • Hovedbøjlens materiale
 • Justerbar hovedbøjle

Typen af høretelefonerne har betydning for komforten. Som tidligere nævnt findes der både ”In-Ear”, ”On-Ear” og ”Over-Ear” høretelefoner, hvor ”Over-Ear” er mest udbredt blandt gamere. Grunden hertil er, at det er de mest komfortable høretelefoner du kan have på i længere tid – hvilket er relevant for netop gamere. Du kender måske selv til, at du har brugt et par ”In-Ear” høretelefoner i længere tid ad gangen – måske til og fra arbejde – og oplevet at det har gjort ondt i ørerne efter længere tids anvendelse. Forestil dig så, at du skulle sidde med et par i ørerne i flere timer foran computerskærmen derhjemme. Det er knapt så behageligt. Med et headset der dækker hele øret, opnår du den bedste komfort.

Ørepudernes materiale har stor betydning for gamer høretelefonernes behagelighed. Producenterne anvender forskellige materialer til ørepuderne, da det er forskelligt, hvad den enkelte spiller har af præferencer. Det såkaldte Air Weave stof, der også anvendes af atleter i visse sportsgrene, har den fordel, at ørerne holdes kølige og tørre. Andre anvender ”hukommelsesskum”, der giver en høj grad af komfort, da skummet tilpasses din hovedform. Nogle ørepuder er samtidig udskiftelige, så du kan veksle mellem de forskellige typer ørepuder.

Vægten på headsets varierer og afhænger blandt andet af materialet, de er fremstillet af. De fleste gamer headsets produceres af aluminium på grund af metallets egenskaber – og primært grundet dets lethed. Det gør det mere komfortabelt at have på, og du er fri for, at dit hoved bærer på unødig vægt. De fleste headsets har en vægt på mellem 270-380 gram.

Udover ørepuderne, er hovedbøjlen kilden til god komfort. Det er samtidig vigtigt, at høretelefonerne ikke glider frem og tilbage, når du rykker hovedet, men at de derimod giver god støtte i den valgte position. Samtidig skal det være muligt at justere hovedbøjlen efter pasform, så du kan tilpasse dit headset efter din hovedform. Visse modeller har indbygget polstring i hovedbøjlen eller et blødt stof, der er fastgjort omkring bøjlen. Todelte hovedbøjler har ofte blødt stof eller polstring i midten for at skabe god komfort. Samtidig er nogle materialer skidt-afvisende. Det hele afhænger af den enkelte model, så prøv dig frem.

MIKROFON

De fleste gamere kommunikerer med andre spillere, blandt andet i multiplayer spil, og for disse spillere er mikrofonen vigtig. Der er intet mere irriterende, end at din medspiller har dårlig lyd i sit headset. Du kender det måske selv: at du kan høre meget baggrundsstøj eller kan høre et ekko af dig selv, når du snakker. Udover at det er irriterende for dine medspillere på dit hold, kan det betyde alverden, når du skal koordinere med dine medspillere eller lokalisere hvor fjenden kommer fra.

De ting, du bør overveje her er:

 • Tilpasningsmulighederne
 • Støj- og ekkoreduktion
 • Formålet med anvendelsen

Tilpasningsmulighederne er væsentlige at overveje, hvis du synes det er rart at kunne justere mikrofonen, hvilket ikke er muligt på alle headsets, men dog på langt de fleste gamerhovedtelefoner.

Støj- og ekkoreduktion er essentiel, hvis du har behov for at lukke baggrundsstøj ude, når du spiller. Samlet giver det en bedre spiloplevelse for dig og dine medspillere, og det er muligt at koncentrere sig bedre om lydene i spillet.

Formålet med anvendelsen skal du samtidig tænke over: Skal du bruge det til andet end gaming? Hvis du vil have mulighed for at bruge dine høretelefoner til andet end gaming, kan det være en fordel at vælge et headset med aftagelig mikrofon. Mikrofonen er derfor ikke i vejen, og du kan samtidig bruge dit headset i andre scenarier end foran skærmen, som f.eks. til at høre musik.

PRIS

Når alt kommer til alt, afhænger dit valg af headset også af prisen. Det beløb du har mulighed for at betale, afgør, i grove træk, kvaliteten af dit valgte headset. Dog er der andre ting, der har indflydelse på prisen, såsom det valgte brand, eller om du f.eks. er heldig at finde høretelefonerne på tilbud eller til Black Friday. Men det er muligt at finde et godt, funktionelt headset til under 1000 kr. Dit endelige valg af gamer headset afhænger af, hvilke parametre du vægter højest. Mener du, at lyden er det vigtigste element i dit gamer headset, kan du gå på kompromis med andre elementer – som f.eks. design eller mikrofonen. Gør derfor op med dig selv, hvad der er vigtigst for dig.

BØRN

Der findes forskellige producenter, der udvikler høretelefoner specielt designet til børn. Høretelefoner til børn er langt mindre end høretelefoner til voksne, ørepuderne er mindre så de passer til børnenes små ører, høretelefonerne er mere robuste, så børnene kan lege frit og samtidig vejer høretelefonerne også mindre, så børnene ikke har for stor vægt på deres hoveder. Ofte har hovedtelefoner til børn også en begrænsning i lydstyrken for at beskytte børnenes lydfølsomme ører. Undersøg derfor beskrivelsen på det enkelte headset for at være helt sikker på, hvilke specifikationer produktet har.

Børn under 3 år anbefales ikke at bruge høretelefoner, grundet børnenes følsomme hørelse i denne alder. Men du skal ikke kun være opmærksom ved småbørn, også større børn har langt mere følsom hørelse sammenlignet med voksnes, og det er derfor vigtigt at være opmærksom på følgende:

 • Vælg den rigtige type høretelefoner
 • Test lydstyrken
 • Begræns brugen

Når du skal vælge de rigtige høretelefoner ti dine børn, er det vigtigt at notere, hvilken type høretelefoner, der er tale om. Undgå helst ”In-ear” høretelefoner, da disse kan være ubehagelige for børn at have i ørerne i længere tid ad gangen, da de simpelthen ikke passer til ørernes fysiske konstruktion. Du bør samtidig overveje, om hovedtelefonerne til dit barn skal være trådløse eller med tilslutning via kabel. Trådløst har den fordel, at børnene ikke risikerer at vælte en tablet på gulvet eller at kablet går i stykker. Barnet kan altså danse og løbe frit rundt. Denne type skal dog oplades og det er væsentligt at undersøge, om apparatet, høretelefonerne skal bruges til, er kompatibelt med et trådløst headset.

Brugen af høretelefoner skal så vidt muligt begrænses, da det i værste tilfælde kan give høreskader hos barnet.

Test lydstyrken i høretelefonerne ved at gå et par meter væk fra barnet og prøv at snakke til dem for at undersøge, om de kan høre, hvad du siger. Kan de ikke høre dig, betyder det at lydstyrken i høretelefonerne er for høj, og det er derfor en god idé at skrue ned for lyden.

About The Author

Hjemmeside Ansvarlig

Matias arbejder som IT koordinator og tidligere Hardcore World of Wacraft spiller. Igennem tiden har Matias spillet op til flere spil på et højere plan såsom: Dota, Counter Strike, World of Warcraft. Derfor er hans interessefelt helt sikkert MMO spil, men han holder sig heller ikke tilbage fra en god skydekamp - Indtil han mister sin tålmodighed. Matias er ejer af GabbleGaming.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.