Et godt gamer tastatur kan gøre livet – som gamer – meget lettere for dig. Selvom det helt basale design ved et tastatur er forblevet det samme, betyder det ikke, at funktionaliteten ikke er blevet bedre. Tværtimod.

Image

» Find gaming tastatur her «

 

For den almene computerbruger, så har tastaturet naturligvis kun ét formål – nemlig at skrive teksten, og ikke mere. Teknologien har rykket sig langt, og som en computerspiller, er det naturligvis ikke nok, hvis du stadig køber dit ‘gaming tastatur’ i IT-afdelingen hos Føtex.

Indtil for nylig brugte jeg selv et Logitech tastatur – og det var ikke blot et hvilket som helst tastatur – det var nemlig et gammelt tastatur, som allerede for 3 år siden, var mæt af dage. Den havde sin stortid i 1998. Hvorfor jeg stadig beholdte den, er mig til dags stadigvæk en kæmpe gåde – man skulle jo ikke være blind for at se, at tastaturet ikke kunne holde til kampen længere.

Jeg opgraderede til et nyt logitech tastatur – nemlig Logitech G19 – som jeg iøvrigt kan anbefale til alle derude. Hvis dine fingre endnu ikke har rørt den guddommelige overflade, så skal det være nu. Det er det perfekte gaming tastatur til casuals.

For at komme med en reel pointe, så er det altså, at når du først har lavet en betydelig opgradering af dit gaming udstyr, så vender du ikke tilbage. Det føles lidt som dengang vi smed vores kasseskærme ud og erstattede dem med fladskærme.

I denne guide vil jeg komme igennem det meste du skal tænke over, inden du hopper videre og køber et gaming tastatur. Som jeg har gjort i mine andre guides, så viser jeg selvfølgelig også 3-4 pragteksemplarer af tastaturer.

Design

Det første man tænker over, når man kigger på et propert gamer tastatur, er naturligvis designet. Skal du have et gaming tastatur med lys, uden lys, med farver, hvilke farver, eller noget helt andet. Der er utallige designs, og hver enkelt producent har sit eget præg på sine produkter. Ved et Razer tastatur, ser vi f.eks. den meget karakteristiske grønne farve.

Image

Er du interesseret i et gaming tastatur med lys, så kan du finde dem her

Mekanisk eller ikke-mekanisk?

Det er endnu det store spørgsmål for mange gamere. I de seneste år, er mekaniske tastature blevet ekstremt populære. Under knapperne på dit tastatur, sidder der noget, som bliver kaldt en ‘switch’. Det er denne switch, som registrerer, når du klikker på knapperne på dit tastatur. Der findes 3 forskellige typer switch, og jeg vil ikke umiddelbart gå i dybden med det her, eftersom jeg skal anbefale det rigtige valg indenfor gaming udstyr, og ikke til kontorknægte.

Min anbefaling er helt klart et mekanisk tastatur. Men hvorfor?

  • Tastaturet holder længe
    Det bedste ved et mekanisk tastatur, er helt klart, at de holder i fandens lang tid. De fleste kender problemet med f.eks. et tastatur på en laptop, og hvordan de kan sætte sig fast med tiden – højden kan blive ændret pga. overbrug af enkelte knapper, og det er bare et helvede. Simpelthen.
  • Det er dejligere at anvende – og du oplever færre skrivefejl
    Den første udtalelse er naturligvis subjektiv, men jeg vil vædde med, at hvis du spørger 100 personer om hvorvidt de nyder at skrive på laptop fremfor et “almindeligt” tastatur, så vil de svare nej. Hvis ikke, lyver de. Hvis de er født efter 2000, har de sikkert ikke prøvet andet, og derfor kan man naturligvis kun være ked af det på deres vegne, over at de aldrig kommer til at opleve den samme nostalgi.I forhold til “færre skrivefejl”, så er den rimelig simpel. Knapperne sidder individuelt fra hinanden, og hvis du skriver forkert, kan du mærke det med det samme.

Makrotaster – skal jeg have dem eller ej?

Image

Makrotasterne kender i helt sikkert. De fleste gamere er vokset op med tastaturer med programmerbare taster, og om de har brugt dem eller ej, så har de i hvert fald været der. Men skal du vælge dem, når du skal på udkig efter et nyt tastatur?

Alt afhængig af dit spilvalg, så kan det være en god idé at fravælge dem, ligesom det også kan være en god idé at tilvælge dem. Lad mig uddybe.

Hvis du spiller et skydespil, har du naturligvis ikke brug for knapperne, og derfor vil de blot være ekstra fyld på dit tastatur.

Spiller du derimod et RPG spil såsom League of Legends eller World of Warcraft, så har du rådighed over rigtig mange forskellige spells, og derfor kan du hurtig løbe tør for knapper omkring WASD på dit tastatur.

Knapperne kan naturligvis også anvendes til windows genveje, og jeg bruger primært mine til at få adgang til mine forskellige mapper, email konti, foretrukne browser, osv.

De fleste – næsten alle – gaming tastaturer med programmerbare knapper, kommer ifølge med profiler. For det meste 3 forskellige, og i kan også se dem på billedet herover, hvor de står som “M1, M2 og M3”. Du kan altså programmere dine ekstra-knapper til forskellige funktioner, og det kan du gøre i 3 forskellige profiler. Så hvis du har 12 G-knapper med 3 profiler, har du adgang til 36 forskellige genveje.

Hvis du er til mass confusion eller et skabsgeni, så kan 36 forskellige genveje sikkert være til gavn for dig, men for de fleste, er det overkill.

Trådløs eller kabel

Uden tvivl med kabel. Sådan siger jeg til alt med trådløs vs. kabel. Der bliver sikkert ikke engang udviklet trådløse gaming tastaturer, og hvis der nu engang gjorde, så har du ikke råd til eventuel dårlig forbindelse, som kommer til at resultere i at du bliver skudt, i stedet for at du skyder modstanderne.

Så svaret bliver: med kabel!

Bedste gaming tastatur i 2013?

Det er meget svært at kåre et bestemt tastatur, og det vil jeg naturligvis heller ikke gøre. Ud af alle tastature på markedet, har jeg kun prøvete de største af dem, og ifølge mig, som blot vil spille counter-strike simpelt og funktionelt, så tager SteelSeries 7G prisen.

Hvis i mangler endnu mere inspiration til at tage det sidste skridt imod et nyt gamer tastatur, så hop ind og læs vores gaming tastatur test til skydespil.

MMO Gaming Tastatur

 

Image

Logitech G19 gaming tastatur

Til alle MMO gamere derude, så får i lige et par lækre specifikationer her. Logitech G19 tastaturet har 12 programmerbare knapper med 3 profiler – dvs. alt i alt 36 funktioner til in-game makroer.

Tastaturet har 2 USB porte, som du kan bruge til hvad du nu måtte have lyst til, og det obligatoriske logitech display er denne gange 320×240 pixels, og den kan du også indstille til in-game statistikker. F.eks. health og mana.

 

Image

Tt eSports Challenger Ultimate Gaming Tastatur

Med fed bagbelysning, programmerbare knapper og ventilationssystem, kan du sidde og nakke orcs i rigtig lang tid. Jeg er selv helt pjattet med ventilationssystemet, som iøvrigt fungerer upåklageligt!

 

 

Image

ROCCAT Isku Illuminated Gaming Tastatur

Dette gamer tastatur har også programmerbare knapper, og med EasyShift software, kan du indstille makroer til alle taster omkring WASD. Så hvis du brænder for at fumle med fingrene og kaste utallige spells, kan du anvende op til 5 profiler, hvilket svarer til 180 macroer. Vildt.

» Find dit næste gaming tastatur her «

About The Author

Hjemmeside Ansvarlig

Matias arbejder som IT koordinator og tidligere Hardcore World of Wacraft spiller. Igennem tiden har Matias spillet op til flere spil på et højere plan såsom: Dota, Counter Strike, World of Warcraft. Derfor er hans interessefelt helt sikkert MMO spil, men han holder sig heller ikke tilbage fra en god skydekamp - Indtil han mister sin tålmodighed. Matias er ejer af GabbleGaming.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.