Gamer Tastatur Guide – Find dit næste gaming tastatur

Et godt gamer tastatur kan gøre livet – som gamer – meget lettere for dig. Selvom det helt basale design ved et tastatur er forblevet det samme, betyder det ikke, at funktionaliteten ikke er blevet bedre. Tværtimod.

For den almene computerbruger, så har tastaturet naturligvis kun ét formål – nemlig at skrive teksten, og ikke mere. Teknologien har rykket sig langt, og som en computerspiller, er det naturligvis ikke nok, hvis du stadig køber dit ‘gaming tastatur’ i IT-afdelingen hos Føtex.

Indtil for nylig brugte jeg selv et Logitech tastatur – og det var ikke blot et hvilket som helst tastatur – det var nemlig et gammelt tastatur, som allerede for 3 år siden, var mæt af dage. Den havde sin stortid i 1998. Hvorfor jeg stadig beholdte den, er mig til dags stadigvæk en kæmpe gåde – man skulle jo ikke være blind for at se, at tastaturet ikke kunne holde til kampen længere.

Det er først når du har lavet en betydelig opgradering af dit gaming udstyr, så vender du ikke tilbage. Det føles lidt som dengang vi smed vores kasseskærme ud og erstattede dem med fladskærme.

I denne guide vil jeg komme igennem det meste du skal tænke over, inden du hopper videre og køber et gaming tastatur. Som jeg har gjort i mine andre guides, så viser jeg selvfølgelig også 3-4 pragteksemplarer af tastaturer.

Corsair K70 MAX

Gaming tastaturet K70 MAX fra Corsair fortsætter den mere simple stil. Corsair har haft god succes med deres mere simple design og har lavet endnu et tastatur som er inspireret af tiden hvor makroknapper ikke var nødvendige. K70 Max tastaturet har i stedet fået indbygget et væld af muligheder som du kan udnytte til at maksimere din spil oplevelse.

Features

 • Støjdæmpende layers
 • Aluminium konstruktion
 • RGB Baggrundsbelysning
 • Justerbare aktiveringspunkt
 • Magnetisk-Mekaniske taster
 • Kompatibelt med iCue Software

Logitech G213 Prodigy

G213 Prodigy gaming keybord har fuld fokus på holdbar og med gaming-performance. De taktile Mech-Dome-kontakter kan tåle væskespild. Programmerbar LIGHTSYNC RGB-belysning. Indbygget håndledsstøtte og justerbare fødder. Dedikerede knapper til mediestyring.

Logitech G213 Prodigy features

 • USB 2.0 forbindelser
 • Spild Resistent
 • LED Indikator
 • RGB-belysning – 5 zoner
 • Vægt 1 kg
 • Str. (H x B x D): 33 x 452 x 218 mm 

Dedikerede Medieknapper

Logitech G213 gamer tastaturet har særskilte medietaster som du kan bruge til hurtigt at afspille musik og videoer, sætte dem på pause og slå lyden fra. Du kan justere lydstyrken direkte fra keyboarded eller nemt skifte til den næste sang med ét tryk.

Holdbar og tåler væskespild

G213 Prodigy tasturets membrandesign er udviklet til det virkelige liv og har en modstandsdygtighed over for væskespild ved op til 60 ml væske. Resultatet er et tastatur der er bygget til at kunne klare realiteterne ved virkelighedens gaming.

Lightsync RGB

G213 har fem separate belysningszoner som kan konfigureres vha. omkring 16,8 millioner farver og forskellige niveauer af lysstyrke, så belysningen matcher din personlige stil, systemet eller omgivelserne. LIGHTSYNC-teknologien sørger for at synkronisere RGB-belysningen med det du foretager dig, på computeren eller i spillet. Tilpas det hele hurtigt og nemt ved hjælp af Logitech G HUB.

Ydeevne udviklet specielt til spil

G213-gamingtastaturet har Logitech G Mech-Dome-taster der er særligt justerede til at give en enestående taktil modstand og funktionalitet der minder om et mekanisk tastatur. Mech-Dome-taster er af fuld højde, har en aktiveringsafstand på 4 mm, aktiveringskraft på 50 g og er støjsvag ved brug.

SteelSeries Apex 7

Gaming tastaturet Apex 7 fra SteelSeries har alle de samme features som Apex Pro, med undtagelse af Switch typen.  Hvor Apex Pro er udstyret med OmniPoint Adjustable Mechanical Switches, får du selv mulighed for at vælge mellem red, blue eller brown switches til Apex 7 tastaturet. Se beskrivelse af switch-typerne længere nede.

SteelSeries Apex 7 features

 • OLED smart-display til notifikationer.
 • Mekanisk-gaming Swtich.
 • Series 5000 aluminium ramme.
 • Aftagelig håndledsstøtte (magnetisk).
 • Indbygget kabeføring
 • Dynamisk RGB-belysning
 • Str. (H x B x D): 17,2 x 403,3 x 139,2 mm 

Switch-typer

Multimedie styring

Apex 7 er udstyret med en trykbar metal-rulle og media-keys som gør det muligt at justere volume og indstillinger, selvom du igang med et spil. Her får du mulighed for at skifte lysstyrke, spole, skifte, pause og meget mere.

Made to last

Gaming tastaruret fra SteelSeries er bygget på en aluminiumsramme som falder ind i kategorien “Series 5000 metal frame”. Denne ramme er lavet til at holde en livstiv og bliver anset for at være “unbreakable”.

Keychron K3 RGB V2

Keychron K3 RGB V2 er et rejsevenligt trådløst gaming tastatur med Low Profile Keychron Optical taster, RGB baggrundsbelyst, USB-C tilslutning, Brown switches, 100% anti-ghosting fuld n-key rollover, op til 34 timers batteritid, aluminium, sort, inkludere Mac keycaps (3) udover almindelige windows taster og 1x keycap puller.

Keychron K3 RGB V2 features

 • Ultra-slim
 • Aluminum body
 • Hot-Swappable knapper
 • 75% Layout
 • Optisk og Gateron switches
 • Mac og Windows kompatibelt
 • Type-c Plug

75% layout

Udformet til produktivitet, K3’s 75% layout er en kompakt version af tenkeyless layout. Det giver brugerne adgang til alle de væsentlige multimedie- og funktionstaster, men med et mindre fodaftryk.

Tråd og trådløs

Opretter forbindelse via Bluetooth og skift nemt mellem dem. Med Bluetooth 5.1-chipsæt tilbyder K3 fejlfri tilslutning, uanset om du gamer ude eller hjemme, mens du opretter forbindelse til din smartphone, bærbare computer og iPad.

Hot-swappable knapper

Vi har alle vores unikke skrivepræferencer, og det er derfor, Keychron er gåetden ekstra mil for at gøre K3 til verdens første hot-swappable lavprofils optiske switch-tastatur. Keychron har implementeret en MX-stil stil og stabilisatorer og udført adskillige designgentagelser af tastaturstrukturen.

Du kan nemt hot-swap hver optisk switch på få sekunder for at tilpasse din skriveoplevelse på K3 uden lodning.

Design

Det første man tænker over, når man kigger på et propert gamer tastatur, er naturligvis designet. Skal du have et gaming tastatur med lys, uden lys, med farver, hvilke farver, eller noget helt andet. Der er utallige designs, og hver enkelt producent har sit eget præg på sine produkter. Ved et Razer tastatur, ser vi f.eks. den meget karakteristiske grønne farve.

Image

Er du interesseret i et gaming tastatur med lys, så kan du finde dem her

Mekanisk eller ikke-mekanisk?

Det er endnu det store spørgsmål for mange gamere. I de seneste år, er mekaniske tastature blevet ekstremt populære. Under knapperne på dit tastatur, sidder der noget, som bliver kaldt en ‘switch’. Det er denne switch, som registrerer, når du klikker på knapperne på dit tastatur. Der findes 3 forskellige typer switch, og jeg vil ikke umiddelbart gå i dybden med det her, eftersom jeg skal anbefale det rigtige valg indenfor gaming udstyr, og ikke til kontorknægte.

Min anbefaling er helt klart et mekanisk tastatur. Men hvorfor?

 • Tastaturet holder længe
  Det bedste ved et mekanisk tastatur, er helt klart, at de holder i fandens lang tid. De fleste kender problemet med f.eks. et tastatur på en laptop, og hvordan de kan sætte sig fast med tiden – højden kan blive ændret pga. overbrug af enkelte knapper, og det er bare et helvede. Simpelthen.
 • Det er dejligere at anvende – og du oplever færre skrivefejl
  Den første udtalelse er naturligvis subjektiv, men jeg vil vædde med, at hvis du spørger 100 personer om hvorvidt de nyder at skrive på laptop fremfor et “almindeligt” tastatur, så vil de svare nej. Hvis ikke, lyver de. Hvis de er født efter 2000, har de sikkert ikke prøvet andet, og derfor kan man naturligvis kun være ked af det på deres vegne, over at de aldrig kommer til at opleve den samme nostalgi.I forhold til “færre skrivefejl”, så er den rimelig simpel. Knapperne sidder individuelt fra hinanden, og hvis du skriver forkert, kan du mærke det med det samme.

Makrotaster – skal jeg have dem eller ej?

Image

Makrotasterne kender i helt sikkert. De fleste gamere er vokset op med tastaturer med programmerbare taster, og om de har brugt dem eller ej, så har de i hvert fald været der. Men skal du vælge dem, når du skal på udkig efter et nyt tastatur?

Alt afhængig af dit spilvalg, så kan det være en god idé at fravælge dem, ligesom det også kan være en god idé at tilvælge dem. Lad mig uddybe.

Hvis du spiller et skydespil, har du naturligvis ikke brug for knapperne, og derfor vil de blot være ekstra fyld på dit tastatur.

Spiller du derimod et RPG spil såsom League of Legends eller World of Warcraft, så har du rådighed over rigtig mange forskellige spells, og derfor kan du hurtig løbe tør for knapper omkring WASD på dit tastatur.

Knapperne kan naturligvis også anvendes til windows genveje, og jeg bruger primært mine til at få adgang til mine forskellige mapper, email konti, foretrukne browser, osv.

De fleste – næsten alle – gaming tastaturer med programmerbare knapper, kommer ifølge med profiler. For det meste 3 forskellige, og i kan også se dem på billedet herover, hvor de står som “M1, M2 og M3”. Du kan altså programmere dine ekstra-knapper til forskellige funktioner, og det kan du gøre i 3 forskellige profiler. Så hvis du har 12 G-knapper med 3 profiler, har du adgang til 36 forskellige genveje.

Hvis du er til mass confusion eller et skabsgeni, så kan 36 forskellige genveje sikkert være til gavn for dig, men for de fleste, er det overkill.

Trådløs eller kabel

Uden tvivl med kabel. Sådan siger jeg til alt med trådløs vs. kabel. Der bliver sikkert ikke engang udviklet trådløse gaming tastaturer, og hvis der nu engang gjorde, så har du ikke råd til eventuel dårlig forbindelse, som kommer til at resultere i at du bliver skudt, i stedet for at du skyder modstanderne.

Så svaret bliver: med kabel!