FIFA 17 Anmeldelse

Læs bedømmelse0 stemmer
Possitivt
Det er realistisk
Mere egenkontrol
Spillet flyder og er lækkert
Negativt
Manglende manager kontrol
4.5

Skab din egen fodboldhistorie

I FIFA 17 får du muligheden for at lave historie både på og uden for banen. Du spiller som den nye Premier League stjerne, Alex Hunter. Du vælger den klub du helst vil spille som i Premier League, dertil vælger du træner og spillere til dit hold. FIFA 17 lader dig opleve forbold verdenen på banen, bag facaden og alle dets op- og nedture.

[pricerunner]

I FIFA 17 bliver vi præsenteret for en nu Game-Mode som FIFA har valgt at kalde ”The Journey” på dansk ”Rejsen” hvor du bliver kastet ned i et par fabriksnye støvler, i skikkelse af Alex Hunter. En håbefuld stjerne som har valget imellem enhver Premier League klub til at starte sin karriere i. Du har kontrollen over Alex, både i træningsøjemed, i kampe og i nogle vigtige momenter udenfor banen. Målet er selvfølgelig at blive verdens bedste fodboldspiller.

 

The Journey

Denne game-mode hvor du spiller som Alex Hunter, er afhængig af din præstation som spiller. Altså hvor god du er i FIFA. Spiller du brandgodt i alle kampe, så går din karriere selvsagt godt. Er du derimod uheldig i flere situationer, bliver måske skadet, eller ryger ned i hierakiet, så ses det også på den historie som du i virkeligheden er med til at skrive når du spiller FIFA 17. Valgene inde på banen er selvfølgelig vigtige, men i FIFA 17 har de også fået implementeret at visse valg udenfor banen kan og vil have effekt på dit liv og din historie som Alex Hunter.

”So if Jamie Vardy’s having a party, you better not attend”

Når du spiller som Alex, vil du kun blive tilbudt at vælge offensive positioner på banen. Jeg tænker at det vil være mindre glamourøst at gennemlive en målmands karriere end en angribers. Der er bare mere fokus på det essentielle i FIFA, at score mål.

Du vil blive mødt med meget tid på træningsbanen hvor du skal imponere din træner, i håb om at få en chance i den næste kamp. Optimalt på banen, men realistisk set, på bænken til at starte med.

Skulle du gå hen og blive skiftet ind, venter der dig i hver kamp et ”objective” altså en mission som du skal gå hårdnakket efter at fuldføre. Det kan være alt fra et vidst antal tacklinger, til at score det afgørende mål. Missionerne er mange, og du vil i kampene blive bedømt på alt hvad du gør. Ligesom i virkeligheden.

Udover hvad du viser på træningsbanen og i kampene, er det i FIFA 17 også en vigtig del af spillerens udvikling, at kunne interagere med journalister, sidde til møder med træneren og at kunne opføre sig civiliseret sammen med det andre spillere der tæller. Det hele bliver en tand mere realistisk og ”hands-on”

Grafikken

FIFA 17 er det første spil i serien som kører på den stærke Frostbite-engine. Det er den samme som det nye Battlefield 1 kommer til at køre på.

Hvad betyder denne stærkere grafiske motor så for dig som spiller? Ja det betyder at du kan forvente mere realistiske spillerfigurer. Langt mere realistisk og flydende spil, samt følelsen af at det du gør med joystikket, faktisk har en effekt inde i spillet. Derudover vil belysningen være bedre når man eksempelvis spiller om natten, og gameplay’et vil føles mere som en rigtig fodboldkamp. Det hele bliver mere realistisk.

Gameplay

Ift gameplayet, så har den nye Frostbite grafik-motor gjort det muligt for ES at introducere en række nye features som de har arbejdet på I lang tid, men som ikke har kunnet køre som de burde på den gamle motor. Den første feature man vil få øje på er den måde hvorpå man som spiller modtager bolden på. Det ser meget mere menneskeligt ud og spillerne reagerer mere som de ville i virkeligheden.

Pludselig kan du rykke rundt på de andre spillere, skubbe til dem som man normalt ville gøre i en kamp om at få eksempelvis, hovedet på bolden efter et målspark. Det giver et ekstra felt hvor hold kan kæmpe imod hinanden om at få en fordel. Og det giver også hold med store fysiske spillere som Stoke, en kæmpe fordel imod hold med små men hurtige spillere.

Det er ikke alle nye features, men jeg vil lade de sidste par være en overraskelse. Spillet har rykket sig rigtig meget, og det kribler i mine hænder for at få fingrene i spillet så hurtigt som muligt.

Endnu en ting som har rykket sig er måden hvorpå du tager hjørnespark og frispark. Du har i FIFA 17 i langt højere grad styringen, og kan gøre hjørnesparket til dit eget, i stedet for bare at trykke firkant nede i 1.7 sekunder for at håbe på at den ikke skruer for meget indad. Det bliver noget helt nyt for alle FIFA fans.

Derudover så er der tilføjet en masse realistiske situationer. Blandt andet når målmanden er ude i en kritisk situation, så kan du som spiller presse ham så han potentielt set kan tabe bolden. Men pas på. Du kan som i FIFA 98 og presse for hårdt, og modtage et rødt eller gult kort for det.

Konklusion

Jeg er vild med det nye FIFA 17. Jeg er vild med at de fornyer sig, både på den grafiske front, men også på andre fronter. Hvor man som spiller godt kan komme til at mangle eller føle sig lullet i søvn af det sammen en gang til, så præsenterer FIFA 17 dig for en ny måde at tænke fodboldspil for, og gier dig kontrollen med spillet tilbage.

NavnFIFA 17
PlatformPC, PS, Xbox
GenreFodbold arcade
Udgivelsesdato27/8-2016
UdviklerEA Canada
UdgiverEA Sports
Hjemmesidehttps://www.easports.com/dk/fifa/the-journey
MinimumAnbefalet
OSWindows 7 64bitWindows 8.1 64bit, Windows 10 64bit
CPUIntel Core i3-2100 3.1GHz, AMD Phenom II X4 965Intel Core i5-3550 3.3GHz, AMD FX-8150
RAM8GB8GB
GrafikkortNVIDIA GeForce GTX 460, AMD Radeon R7 260NVIDIA GeForce GTX 660, AMD Radeon R9 270
DirectXVersion 11Version 11
InternetBredbåndsforbindelseBredbåndsforbindelse
Diskplads50GB50GB
LydkortDirectXDirectX

Relaterede Artikler