Dungeons and Dragons – en genfødsel

Drager, dæmoner, kobolder og gobliner. Disse væsner er blot nogle af dem man kan møde i det fantastiske spil Dungeons and Dragons. I mange år var dette spil noget der foregik i en kælder og blev spillet af gruppe fantasi ”entusiaster”. Da spillet først blev udgivet tilbage 80’ernes America blev det stemplet som djævle tilbedelse og de udgivne bøger, som bøger der lærte de unge mennesker sort magi.

Heldigvis er vi for længst kommet videre og for de flestes vedkommende, er dæmoner kun noget der lever i fantasiens verden. Hvilket er en fantastisk ting, da det har ført til utrolige spil, som fx WoW, Baldurs Gate, Neverwinter Nights og utallige flere. Over de sidste par år har selve spillet Dungeons and Dragons også oplevet en genopstandelse.

Men hvorfor er det interessant? Jo det er det, fordi dette er et spil der er styret af din fantasy, der er selvfølgelig regler og begrænsninger i et vist omfang. Men i modsætning til alle konsolspillene der er på markedet, kan din karakter i Dungeons and Dragons, gøre næsten alt hvad du kan finde på… så længe terningerne er på din side.

Hvis du sidder og tænker ”okay det lyder ret sejt, men er alle bøger ikke på engelsk ligesom navnet, for det er jeg altså for god til” Så er hjælpen på vej. Jeg vil nemlig her på Gabble gaming gennemgå spillerens håndbog. Kapitel for kapitel vil jeg forsøge at guide alle interesserede, igennem all den viden, som en spiller har brug for, for at kunne styre sin karakter igennem en fantastisk verden fyldt med endnu mere fantastiske væsner.

Dungeons and Dragons Player's HandbookHvis du sidder lige nu og gerne vil kunne følge med i denne løbende guide, så kan jeg anbefale at købe bogen Players Handbook 5th edition, da det er den første af forhåbentligt mange jeg vil gennemgå.

 

Kom og start dit eventyr med mig.

Venlig hilsen,
din Dungeon Master.