Når det omhandler Gamer Stol, så tales der stadigvæk som om at det er en luksus vare. Men det er det absolut ikke mere.

Rigtig mange mennesker bruger rigtig mange timer foran computeren, derfor har vi valgt at lave denne Gamer Stol Guide til dem, som stadig gerne vil bruge mange timer foran computeren men som vil undgå at få ondt i ryggen.

Der findes 2 typer mennesker – dem der går i seng om aftenen, og dem der går i seng om morgenen. Her til kan man jo så også sige, at disse 2 former for mennesker kan påføres Gamere. Det er ikke rigtig nogen hemmelighed længere at rigtig mange mennesker – primært det mandlige køn – spenderer rigtig mange timer foran computeren. Hvad enten det er om dagen, eller om natten.

Eksempler på Gaming Chairs

Geekunit Hunter Gamer Stol

Geekunit Hunter Gamer Stol

AkRacing Player Gaming Chair

AkRacing Player Gaming Chair

DXRacer King Gaming Chair

DXRacer King Gaming Stol

Arozzi Monza Gamer Stol

Arozzi Monza Gamer Stol

Ergonomiske Gaming Stole - Hvorfor er det vigtigt?

Ergonomi er desværre tit og ofte brugt som et fornemt ord og til at sælge stole her og nu. Eksempler på dette er blandt andet Jysk som kan finde på at sælge en stol til 500,- og påstå at den er ergonomisk hele vejen igennem.

Men hvad betyder Ergonomi? 

Hvis vi kigger på Wikipedia står der:

Ergonomi er læren om samspil mellem mennesker og andre elementer i et system. Det drejer sig derfor om teori, principper, data og metoder til at designe for at optimere menneskers velfærd og systemets generelle ydeevne.

Hvis vi tager udgangspunkt i Gamer Stole, så betyder det simpelthen at have en Gaming Stol som:

  • Gør at du sidder behageligt
  • Som gør at du ikke glider ned i stolen
  • At stolen har den rette højde

Alt kan faktisk kortes ned i den første sætning “Gør at du sidder behageligt”.

Hvis du sidder flere timer foran computeren og har forsøgt alverdens forskellige positioner og stadigvæk får ondt i ryggen, så er det på tide at udskifte din stol.

Et godt eksempel er at hvis du er en lidt større person, så har du behov for en større Gaming stol, derfor laves de både i almindelig og XL størrelse.

Egen erfaring

Jeg arbejder foran computeren hver dag og spiller tit og ofte om natten, så jeg bruger vel gennemsnit 8-10 timer om dagen foran computeren.

Jeg har altid haft brugt billige stole og har altid haft ondt i ryggen. Jeg har altid tænkt at det var bare sådan det var. Derfor gik jeg ofte til massør minimum en gang i kvartalet og ofte mere, for at få styr på min ryg.

Jeg valgte i 2015 at købe en Akracing Gaming Chair og har nok været det bedste indkøb som jeg nogensinde har lavet.

  • Jeg har ikke haft ondt i ryggen siden da.
  • Jeg har ikke gået til massør / massage siden da.
  • Jeg har ikke hovedpine mere.

Derfor er det helt klart også den inspiration og indtryk, som jeg har gjort at jeg nu laver denne guide.

Gaming stol – Dette skal du kigge efter

Har du problemer med ryggen, skal du måske finde en stol, som er designet til at støtte din ryg og nakke. Skal du have med eller uden armlæn, skal du selvfølgelig også kigge efter netop det. Som nævnt tidligere, er vi allesammen så forskellige, så der er mange forskellige ting at kigge efter.

Højden

Din stol skal selvfølgelig passe til højden – både til din højde som person, men også til højden på f.eks. dit skrivebord. Er dit skrivebord 80 cm over gulvet, så er det ikke så smart at købe en 90 cm kontorstol. Dog er problemet ikke så galt længere, eftersom man jo kan justere på de fleste kontorstole, og derved undgå at man sidder for højt eller lavt.

Højden på stolen skal også passe med at dine fødder kan røre gulvet, så du ikke kommer til at sidde ubehageligt, og kommer til at volde dig selv mere besvær, ved at du ikke kan få fodfæste.

Komfort og er den ergonomisk?

Det er supervigtigt, at du køber en komfortabel Gaming stol. Jeg nævner det lige igen – der er ikke noget mere vigtigt. Jeg kan forestille mig, at du sagtens kan sidde i op til 8 timer ved computeren af gangen, og derfor burde det være en selvfølge, at du skal forkæle din krop med en ordentlig stol.

gamer stol armlæn

Køb gerne en læderstol, men ikke en billig én af slagsen. Rigtig mange billige læder kontorstole har dårlig skum, og derfor kommer du nærmest til at sidde på en træplade, hvis du sidder på stolen i mange timer af gangen.

Som udgangspunkt, så lader jeg det være op til den individuelle, hvorvidt de foretrækker armlæn eller uden armlæn. Anvender du din stol i længere perioder om dagen, så er armlæn helt klart anbefalet, for at du undgår produktion af unødvendig mælkesyre i armene. – og et lille plus her: Få armlæn med omtræk. Hvis du ikke kan finde nogle selv, så er det anbefalet at ombetrække dem selv. Du kommer til at gøre dine albuer en kæmpe tjeneste, ved at lade dem hvile på noget blødt.

DX Racer F-Series Gaming Chair

Definitionen af en Gaming Stol

Hvad definere egentlig udtrykket Gamer stol?

Udseendet

Den første ting som man bider mærke i i forhold til Gaming stole er helt klart udseendet. En typisk Gamer Stol vil typisk ligne et racer sæde fra en bil. Yderligere er det meget normalt at farverne er lidt mere til det ekstreme. Du kan sagens få Gamer stole i sort og hvid, men du kan også få dem i neon grøn og rød og så videre.

Kvalitet fremfor kvantitet

Der er ingen tvivl om at Gaming Stole, er et udtryk for en lidt dyrere stol, men dermed også en kvalitets stol. Du kan være sikker på at din Gaming stol holder langt længere tid end din Ikea / Jysk stol.

Puder

Det er meget normalt at når man køber en Gaming Chair, at der medfølger 2 puder.

  • En pude til nakken
  • En pude til lænden

Dette sørger for at du får de mest ergonomiske muligheder.

Dxracer Gaming Chair

Dxracer Gaming Chair

Gamer Stole - Bedst til prisen

Endnu en gang er prisen vigtig. Det er den jo altid, og derfor tager jeg naturligvis også forbehold for de, hvis budget ikke rækker særlig langt.

En ordentlig gamer stol ligger i et prisleje fra 700 kr. til 3500 kr. Det afhænger som regel om hvorvidt du køber en decideret gamer stol, eller du “bare” køber en luksus direktørstol.

Hvis budgettet ikke rækker særlig langt, så kan du holde øje med diverse kampagner fra f.eks. Jysk – de har ofte rigtig gode billige læderstole til omkring 600 kr.

Husk at en ordentlig stol er en investering – du kommer jo ikke til at smide den ud foreløbig!

Geekunit Hunter Gamer Stol

Hvis du gerne vil have en bid af kagen, ved at have en Gamer Stol, men ikke helt er klar til at lægge en masse penge på bordet. Så er Geekunit Hunter et fortræffeligt valg.

Det er uden tvivl en af de billigste Gamer Stole derude, som til en pris på 899,- slår alle de andre af banen.  Men selvom at prisen er lav, går Geekunit dog ikke på kompromis. Du kan anskaffe Hunter i 5 forskellive farver.

Køb den her

Geekunit Hunter Gamer Stol
Arozzi Monza Gamer Stol

Arozzi Monza Gamer Stol

Hvis du leder efter en god mellem klasse Gaming Stol og en stol som ikke fylder hele dit værelse, så er Arozzi Monza helt sikkert noget for dig. Og til prisen på 1389,- kan alle være med. 

Arozzi Monza er lavet af tykt syntetisk PU læder, som giver samme fornemmelse som var det ægte læder. Dette gør at det dejligt nemt og bekvemt at rengøre din stol. Stolen leveres ligeledes med 5 nylon hjul som gør at stolen kan glide gnidnings frit henover de fleste overflader. Det er dermed ikke en nødvendighed at have underlag på dit gulv.

Køb den her 

AkRacing Player Gaming Chair

Ak Racing Gaming er en af de fedeste Gaming stole på markedet.

Dette er den Gamer stol som jeg selv bruger til dagligt. Det kan dog virke voldsomt, når man pakker stolen ud – Den er gigantisk første gang at man ser den. Men hold nu op, det er en lækker stol!

Det er en af de bedste ergonomiske Gaming stole på markedet og den har fået top karakter. Og det er ikke uden grund. Stolen er opbygget så den er mest optimalt for din ryg og hvis du har lyst kan du bruge lænd puden som også hører, som giver det svaj i ryggen som kan være med til at hjælpe korrekt på vej.
Prisen er lidt i den dyrere ende 2289,- men jeg garantere dig som læser, at det er investeringen værd.

Køb den her

AkRacing Player Gaming Chair

Gaming Stole Brands

Geekunit Logo

Geekunit er et Dansk brand, som er opstået af folkene bag Webdanes.

Geekunit Gamer stole har formået på relativ kort tid at slå priserne på de billigere Gaming stole. De store bonusser ved Geekunit er at du støtter lokalt, ved at købe et Dansk mærke. Yderligere så er du også sikker på at kvaliteten er i top.

Deres stole er et rigtig godt alternativ til en ny Gamer stol, hvis man søger efter alternativer til Jysk / Ikea stole. Men Geekunit formår dog ikke at følge med i high end af Gaming chairs.

Arozzi Logo trans

Arozzi kan nok bedst sammenlignes med Geekunit. De laver primært de billigere Gaming Stole.

De startede i 2013 og er et svensk firma. Arozzi går rigtig meget op i at deres stole skal tage udgangspunkt i motorsport og dette lægger de absolut ikke skjul på i form af deres design.

På trods af deres få år på banen har de haft indtaget markedet i stor stil, primært med deres Monza og Enzo Gaming stole.

Akracing logo trans

Akracing er en af de dyrere brands indenfor Gaming chair på markedet. Men dog også en af de bedste indenfor kvalitet. Dette ses blandt andet ved at Akracing er blandet meget ind over forskellige eSports arrangementer.

Der er mange professional eSports hold som bruger Akracing stole.  Akracing har blandt andet leveret Gamer stole til Dreamhack  og har lavet en speciel udgave med Team Dignitas.

DxRacer Logo trans

Så er vi nået til de tungeste drenge indenfor Gamer Stole. Lad mig præsenter Dxracer!

Firmaet blev etablerede i 2003 og er helt klart de største indenfor Gaming stole.

De var ligeledes nogen af de første indenfor Gamer stole, til at sponsere eSport. De har ligeledes lavet stole i samarbejde med Natus Vincere, Ninjas in Pyjamas og Sk telecom; bare for at nævne nogle få stykker.

Med DxRacer er du sikret god kvalitet hele vejen igennem. Det koster lidt mere end de andre brands, men kvaliteten fås ikke bedre.

Gamer Stol til Konsol

Spiller du på en konsol som f.eks. xbox eller playstation 3, kan det være anbefalet at vælge en helt anden slags stol. Man har ofte tendens til at sidde længere væk fra skærmen, når man spiller konsolspil. Det er jo primært pga. skærmens størrelse, da man oftest bare anvender sin store fladskærm i stuen til at spille.

Hvis dette er tilfældet, så er det anbefalet at anskaffe sig en stol, hvor du kan tilslutte dit gamer headset, og diverse andre funktioner. I Gaming Stole specialbygget til konsoller, følger der, næsten, altid indbygget højtalere med.

Du kan se et eksempel på en gaming stol til konsol her:

 

Gaming Stol

Denne gaming stol har indbygget højtalere med fantastisk lydeffekt, dertil har en mulighed for multi player connection, så du kan spille med vennerne.

Stolen er altså fuldstændig customized til konsolgamere. Spiller du FIFA, kan det anbefales at købe en sækkestol eller andet, da man jo oftest spiller det sammen med vennerne.

Er du derimod mere til skydespil, såsom f.eks. Call of Duty eller Battlefield, kan det være anbefalet at anskaffe sig sådan en stol her.

Desværre er denne stol mere eller mindre udgået fra market, da tendensen i dag er at sidde i en almindelige kontor stol.

About The Author

Matekick
Hjemmeside Ansvarlig

Matias arbejder som IT koordinator og tidligere Hardcore World of Wacraft spiller. Igennem tiden har Matias spillet op til flere spil på et højere plan såsom: Dota, Counter Strike, World of Warcraft. Derfor er hans interessefelt helt sikkert MMO spil, men han holder sig heller ikke tilbage fra en god skydekamp - Indtil han mister sin tålmodighed. Matias er ejer af GabbleGaming.

Related Posts