Urchin

Er du klar til at udforske gaderne og gyderne i Dungeons & Dragons (D&D) universet fra et unikt perspektiv? Lav en karakter med Urchin-baggrunden og oplev verden som du aldrig har før.

I Player’s Handbook 5th Edition præsenteres Urchin-baggrunden. En Urchin er en karakter, der som barn har levet på gaden, klaret sig med list, hurtighed og held. Denne barndom har formet dem og givet dem en særlig evne til at overleve, selv under de mest svære omstændigheder.

Urchin i spillet

Den vigtige feature i Urchin-baggrunden er “City Secrets”. Denne egenskab giver din karakter evnen til at bevæge sig hurtigere gennem byområder. Med din urbane intuition og dygtighed skal du vide hvor og hvornår man skal vige. Du kender hver gyde og smutvej hvilket gør det let at navigere byen.

Med Urchin-baggrunden får du dygtighed i Sleight of Hand og Stealth, hvilket afspejler det skarpe overlevelsesinstinkt, du har udviklet på gaden. Du er også dygtig til at bruge en disguise kit og thieves’ tools, nyttige redskaber til at klare livet i de lavere klasser i byen.

er urchin baggrunden noget for dig

At være en Urchin kan åbne op for en utrolig karakterudvikling og dybdeboring. Det giver mulighed for at udforske sociale uligheder, klasseforskelle og hvordan karakteren udvikler sig fra et liv på gaden til et liv med eventyr. Prøv fx at overveje hvordan din karakter ville reagere på at skulle arbejde for en hertug, godt? skidt? det er nogen gange de små beslutninger, der kan give gode samtaler omkring bordet.

ekstra inspiration til din baggrund

Hvis du er på helt bar bund ang. hvordan din karakters personlighed skal være, hvad der har været med til at forme din karakter inden eventyret starter. Så tilbyder Players Handbook 5th Edition, en hjælpende hånd i form af 4 rækker af henholdsvis personlighedstræk, idealer, personlighedsfejl og personlige bånd til andre personer fx. en mentor eller god ven.

Disse lister kan være en god måde at skitsere hvordan din karakter ser på omverdenen, og hvis du gerne vil se dem står de udførligt beskrevet i Players Handbook 5th Edition side 121-141.

konklusion omkring urchin baggrunden

Giv dit D&D-spil et nyt perspektiv med Urchin-baggrunden. Din karakter kan starte med en hård baggrund, men hvem ved, hvad fremtiden vil bringe? Husk at ingen historie er for lille, og selv den ydmygeste begyndelse kan lede til episke eventyr. God fornøjelse med dit spil.

Skulle dele af urchin baggrunden tiltale dig, men mangler den en smule af dit eget flair, så snak med din DM. Tit kan man ændre lidt på tingene så det passer til din egen ide om karakteren.

Husk, din DM er der for at hjælpe dig gennem et episk eventyr, så længe du spørger om hjælp kan i sikkert finde ud af noget.

 

Venlig hilsen Din DM