Pokemon X/Y

Jeg drager ud på livets vej,
Jeg har et enkelt mål,
Pokémon’er fanger jeg,
Min vilje er af stål.

Pokemon er tilbage!

Denne gang med deres 2 nye spil: Pokemon X & Pokemon Y til Nintendo 3DS.

Hvis jeg nogensinde selv skulle købe mig en Nintendo, er dette helt klart grunden til det. Jeg brugte personligt utrolig mange timer som lille på min GameBoy med pokemon og det er bare i det hele taget et fantastisk spil.

Det nye pokemon spil får topkarakter alle steder – Så det er helt klart et spil som er værd at investere i.

Hvad er Pokemon X/Y?

Pokemon X/Y er faktisk fuldstændig ligesom de gamle Pokemon spil, du har valget mellem et par Pokemoner til at begynde med og drager derefter ud på dit store Pokemon eventyr.

Men grafikken har fået en gevaldig overhaling og er nu gået fra 2D til 3D og det ses tydeligt. De gamle spil mekanikker har også fået et kanon opløft. Det er et kæmpe landskab at bevæge dig rundt i, og ikke noget som du kan udforske inden for kort tid, der er til rigtig mange timers udforskning. Talos er det nye landskab navn, med utrolig flotte skove, bjerge, ørkener og snelandskaber. De indvendige miljøer har også fået et kæmpe boost og ser utrolig godt ud, og folk i Talos er utrolig søde, da du kan vade ind i deres huse og i stedet for at smide dig ud, for du tværtimod ting af dem.

En af de nyeste ting er den nye monstertype Fairy, som er en utrolig spændende inkludering i spillet.
Man kan også kalde det “Super Pokemoner”, de er svære at slå og er en kæmpe fordel til de taktiske Pokemon spillere. En almindelig Fairy-evne kan slå selv dine bedste almindelige Pokemoner ud med et slag.

En anden fed lille feature som de har tilføjet er “Mega Evolutions”, det er en evne du får halvvejs igennem din rejse. Evnen gør at nogle af deres Pokemoner får en midlertidlig sidste “Udviklings trin”, som de kan bruge i kampe, hvis visse betingelser er opfyldt, det er en sej feature som gør at du ligepludselig har en “skjult” fordel i nogle af dine Pokemon kampe.

Der er også kommet flere Pokemon “Kamp typer” til, der er blandt andet:

  • Horde kampe – Kæmp i mod 5 Pokemoner på lavt level på en gang.
  • Sky Kampe – Hvor du kun kan bruge flyende Pokemoner.

Det giver lidt ekstra udfordring og gør det bare lidt sjovere.

Pokemon X/Y får dog kritik på nogle punkter. Hovedpublikummet er børn, så det betyder også at kampene er tit og ofte for lette at vinde, de kan være svære til at starte med, men ligeså snart at man har lært de forskellige mekanikker og taktikker, så er det overraskende nemt. Tværtimod kommer udfordring som altid i at samle sjældne Pokemoner og at sammensætte dit perfekte hold af Pokemoner. Du kan også vælge at finde kampe online og spille i mod andre spillere.

 

Pokemon X/Y Trailer

 

Pokemon X/Y Gameplay