Anmeldelse af Outer worlds (PS4)

Læs bedømmelse2 stemmer
Positivt
God kombination af action og RPG
Open World
Storyline
Negativt
For kort
Til tider ensformet
4
Total score

Hold nu op – jeg har været spændt på Outer World. Der er stor fokus på multiplayer-spil og det gør, at vi oftest har mangel på rigtig gode single-player spil. Men så kom Obsidian med nyheden omkring Outer World og som fan af Fallout og Mass Effect spillene, som Outer World bliver sammenlignet med, så var jeg spændt.

Begyndelsen

Du starter med at blive tøet op, fra din dvale af en videnskabsmand, som tror på at du redde menneskerne i kolonien Halcyon fra total ødelæggelse.

Herefter bliver du sendt til den første planet i din redningskapsel, hvorpå du styrter lige ned i ham som skulle hjælpe dig, hvorefter videnskabsmanden brokker sig over at han jo sagde til personen, at han jo skulle flytte sig!

Efter du har grint lidt, så kommer du videre og møder en vagt, hvor du bliver mødt af dit første moralske dilemma.. Skal du hjælpe vagten eller skyde ham og tage hans ting?

Herefter er du ellers igang. Du skal nu finde dig tilpas i den nye koloni og skabe alliancer, uvenner og udforske planeterne omkring dig.

Til dem som har prøvet Mass Effect spillene, så minder Outer World på mange punkter om det.

  • Du har et rumskib som bruges som kommandocentral og til at flyve fra planet til planet.
  • Du har et mandskab, som hver især har sine fordele og ulemper.

Selvom at spillet er opbygget som et  Open World spil, så er der en historie som bliver fulgt og det er begrænset, hvor meget du selv kan beslutte at navigere rundt, hvor det giver mening. Jeg prøvede ihærdigt at finde side-missioner og der er skam nogen, men historien og længden på dem, gør at du oftest vil tilbage til historiemissionerne.

Men Outer World giver en masse dejlige muligheder, som alligevel gør rejsen sjov:

  • Der er level-system, som gør at du eksempelvis kan blive den dygtigst løgner – eller hacker.
  • Du kan konfigurere dine våben og tilføje mods til dem.
  • … Og du kan gøre tiden langsommere, til at lande de gode headshot!

Kampene

Kampene er sjove, men til tider ret ensformet, da du hurtigt kommer igennem de forskellige former for våben og kamptekniker.
Men er yderst morsomt at lege med de forskellige våben og se dine fjender blive opløst af din laser eller hugge hovedet af dem med dine håndvåben.
Dog er det som sagt begrænset, hvor mange våben der er at vælge imellem og når du først har spillet et par få timer, så har du allerede nogen favorit våben, som man oftest ender med at fortsætte spillet med.

Sværhedsgraden kunne dog godt skrues lidt op. Det kræver ikke de store taktikker at udføre kampene. Oftest ender man med at gå “all-in” og faktisk lykkes med det. Men hvis man er indstillet på et godt action spil, så gør det faktisk ikke noget.

Antallet af forskellige fjender er også meget begrænset, så indenfor kort tid, så har du mødt de forskellige former for fjender, som du egentlig møder igennem hele spillet.

Moralen

De moralske dilemmaer er altid en fornøjelse.

Men det giver noget ekstra til spillet – når dine handlinger har konsekvenser og den balancegang som Outer World har lavet er gennemført. Det gør at du “ikke” bare skyder til højre og venstre.
Jeg startede ud med at skyde nogen vagter, som faktisk gjorde at en hel planet ikke ville have besøg af mig. Ret frustrerende, men lektien må være, at handlinger har konsekvenser – også i Outer World.

Historien

Outer World mangler dog dybde. Det er et action-RPG spil, så hvis man kommer efter den dybe historie, så er Outer World ikke for dig. 
Men hvis man savner et action fyldt spil, som kan gennemføres på et par aftener og som giver dig det bedste fra action og RPG genren, så kan vi helt sikkert anbefale Outer World.

Der er også historie og god humor tilstede, men det er som om at Outer World kun lige skraber overfladen af historierne. Eksempelvis har alle dine kampagner deres egen historie, men det er en meget hurtig historie, som egentlig ikke går i dybden i karakteren. Der savnede jeg lidt mere.

Konklusion

Jeg nød virkelig at spille Outer World, men sad også med en blandet følelse efter sidste mission – Var dét, det?
Men det er faktisk okay. Outer World behøvede ikke mere og det giver faktisk lyst til at man spiller spillet igen, men på en anderledes måde. (Hvor man måske ikke gør sig uvenner med en masse personer..)

Hvis du er klar på et actionfyldt spil, hvor det primære fokus er på actiondelen og ikke rpgdelen, så kan vi kraftigt anbefale Outer World.