Månedens Gamergirl #2


Så blev det endelig tid til Månedens Gamergirl #2. Denne gang, har i fornøjelsen af at møde Benedicte Bienkowski. En vaskeægte gamergirl, som både elsker spil såsom League of Legends, Need for Speed, Diablo, GTA, Sims, og World of Warcraft. Lidt for enhver smag som man siger. Benedicte har spillet lige siden hun var helt lille, og har brugt det til både at lære engelsk, men også brugt det som en hobby. Læs med, og få et indblik i hendes liv med gaming.

 

Hvor gammel er du og hvornår startede du med at spille?
Jeg er 22 år, og har spillet diverse pc spil siden jeg var helt lille. Teknologiens udvikling har jo gjort, at min, og nyere generationer har en rigtig god viden om IT, og dertil alle de spil der har været, igennem tiden. Det har været en helt naturlig ting for mig siden barns ben, at bruge computerspil til at lege, slappe af, udfolde sine kreative sider, samt lære engelsk. Med hensyn til online ”gaming”, startede jeg sent. Diablo 2 og World of Warcraft var primært sagen, da jeg bevægede mig væk fra offline spillene. Nu hvor jeg er blevet ældre, og har fået fast arbejde, tager dette selvfølgelig størstedelen af ens tid, men det betyder også at League of Legends er sagen for mig. Her kan jeg sætte mig ned til et kort spil på omkring 40 minutter, og stadig nå en masse andet på dagen.

Hvilke spil spiller du Benedicte?
Jeg ejer samtlige Sims spil som er udgivet, det spil giver virkelig en god måde at udfolde sin kreativitet på. Da jeg var barn brugte jeg Sims som en slags digitalt dukkehus. Nu i dag kan jeg stadig ikke dy mig for at gå ind og bygge, og indrette lidt huse. På den måde synes jeg virkelig at dette spil appellerer til flere forskellige aldersgrupper, og hvad man synes er sjovt at lave. Derudover har bilspil såsom GTA og Need for Speed på konsol, også været et hit. Her kunne jeg slå hjernen fra og ligge godt i sofaen imens, haha.
Mit ”explorer” gen viser sig i mine valg, af de førnævnte online games, såsom Diablo og World of Warcraft.

Hvordan er det at være pige-gamer? Bliver der gjort forskel?
Der bliver helt sikkert gjort forskel, men jeg har aldrig synes at det har været på nogen negativ måde. Faktisk har det i stedet hjulpet mig på visse områder. Drengene syntes det var sjovt at der var en pige på ”deres” territorie, og så kunne de jo ikke lade være med at kigge over skulderen, og komme med råd og fifs. Det klager jeg aldrig over!

Hvad har gaming betydet for dig og dine omgivelser?
På den ene side, har jeg fået nogle venskaber jeg ikke havde regnet med – og andre er blevet styrket, simpelthen fordi at vi har fundet ud af at man havde gaming tilfælles. På den anden side, havde jeg i nogle år en periode hvor jeg stort set ikke lavede andet end at game. Om det var alene, eller med min forhenværende kæreste – så havde jeg/vi tendens til at lukke andet socialt liv ude. Kun dem der havde et headset, og gamede det samme, var gode nok, haha. Efterfølgende gik det virkelig op for mig, at man kan have nogle meget stærke venskaber, hvor man nødvendigvis ikke behøver at have helt fælles interesser. Det hander altså om at acceptere hinandens forskelligheder.

Hvad har det af betydning for dig, det her med at game?
Jeg spiller diverse spil primært for at koble af fra den travle hverdag. Derudover syntes jeg bare det er langt sjovere, frem for så mange andre fritidsaktiviteter. Hvis jeg kunne gå til ”gaming” som barn, ville jeg have gjort det. Spillene gør at man nemt kan komme til smil, når man har klaret den der svære bane, eller endelig fået det item man havde farmet i flere uger.

Hvor mange timer spiller du ca om dagen?
Åh, altså som sagt er min hverdag lidt travlt, men det kan da godt snige sig op på et par timer. Førhen var det nok en 3-4 timer.

Bør der være mere fokus på e-sport og gaming i det hele taget?
Ja, det synes jeg bestemt. Når man tænker på, hvor udbredt gaming er, hvorfor så ikke gøre det mere konkurrencebaseret for de virkelig gode? Jeg er godt klar over, at der er begyndt at blive holdt store championships til de forskellige spil – men hvor mange er klar over det, af dem som ikke selv er gaming-nørd? Alle ved at der bliver afholdt Champions League, DM i diverse sportsgrene mm. Hvorfor ikke gaming? Det er på tide at de forskellige gaming-turneringer bliver vist i flimmerkassen!

Hvad skal du spille, når vi er færdige med interviewet?
Jeg skal helt klart spille et enkelt spil League og Legends inden jeg hopper i køjen, haha! Skal du være med?

…og jeg svarede selvfølgelig ja!
Glæd jer til Månedens Gamergirl #3!