Videospil har ingen negativ effekt på børn!

En stor undersøgelse i The UK på over 11.000 børn, har en gruppe skotske forskere fundet ud af, at selvom børn helt ned til 5 års alderen spiller videospil, så har det ikke nogen negativ effekt.

Forskere har på universitet i Glasgow, lavet spørgeskemaer til forældrene, for at finde ændrende adfærd på børnene. Ideen med undersøgelsen var oprindeligt at undersøge hvorvidt at tid foran skærme af alle slags, ville ændre børns opvækst, og/eller deres følelsesmæssige problemer.

I starten af projektet ville forskerene se på hvor stor en indflydelse tv og videospil har på børnene. Og om lidelser, vrede eller andre problemer kan være opstået, ved at børnene har brugt for meget tid foran skærmen. Men det undrede også forskerne om spillene kunne have en positiv effekt såsom stører engagement, identifikation med figurer, gentagene prøvelser og styrkelse.

Spørgeskemaerne som blev udfyldt af forældre med børn, fra år 2000-02. Og med den viden som forældrene gav, med f.eks. hvor lang tid deres børn brugte foran en skærm, og om børnene har problemer – og med over 13.000 familier – er forskerne meget sikre på deres resultat om at video spil ikke er farlige for børn.

Men der skal lige siges, at med video spil, menes spil som passer til børnenes alder, og ikke video spil for voksne.

Derudover vil forskerne til at lave en undersøgelse nogenlunde magen til, til ældre børn/teenagers. For at se hvorvidt det skader dem.

Men vi kan til sidst konkludere “videospil har ingen negativ effekt på børn!”