Hideo Kojima, portræt

Hideo Kojima har forladt Konami efter 29 år

Skaberen af Metal Gear serien, Hideo Kojima, forlod efter sigende Konamis kontorer for sidste gang fredag den 9. oktober.

Denne nyhed kommer efter flere rygter indenfor Konamis rækker, samt flere af ændringerne Konami lavede på deres promovering, hvilket blandt andet indebar at fjerne Hideo Kojimas navn fra al promoveringsmateriale til spillet The Phantom Pain.
Der er dog spekulationer fra folk i industrien at det var af markedsrelaterede grunde i stedet for personlige eller kunsteriske grunde, da der er et voksende fokus på det mobile marked, et fokus der startede med det japanske firma GREEs lancering af gratis mobilspil med mulighed for at kunne købe premium indhold som f.eks. ekstra karakterer og niveauer.

Konami har til gengæld været kendt for deres interessante virksomhedsstrategier, hvilket ifølge Kotakus delvise oversættelse af den originale Nikkei artikel indebar blandt andet overførsel af spiludviklere, som var set som ‘ikke brugbare’ til stillinger som for eksempel sikkerhedsvagter, pachinkofabriksarbejdere eller rengøringspersonale for firmaets fitnesslokaler.
Konami har for nyligt også afvist denne nyhed, ved at bortforklare det med at han er på ferie efter endt udviklingsforløb, samt de ikke vidste hvad for en størrelse hans afskedsfest var.
Med Konamis baggrundshistorie kan vi aldrig vide hvad er helt sandt, men hvis det holder vand vil Kojimas ‘non-compete clause’ dog udløbe i december, hvorefter han nok vil blive opsøgt af både større udviklere og investorer.

Originalhistorie via. [The Newyorker]