Roccat Nyth

Roccat Nyth anmeldelse

Nyth

Roccat Nyth er Roccats nyeste bud på en gamermus som både bejler til FPS og MMO genren. Problemet med gamer-mus er at de teknisk set er specialiserede gaming gadgets. En gaming mus som er god til FPS spil er ikke nødvendigvis god til MMO spil da det er forskelligt hvilke preferencer man kræver til disse to genrer.
Roccat Nyth er ikke den første mus som forsøger at nå begge genrer men det er den første mus som uden sammeligning lykkes med at tilbyde gamere i begge genre en mus som kan præstere på et yderst tilfredsstillende niveau og som man kan stole på.
Det er den ikke ene om, men den er den gamermus som lykkes bedst i bestræbelserne for at ville være det åbenlyse valg for gamere i begge spiltyper. Jeg vil gennemgå hvorfor i min anmeldelse.

Som med meget andet her i verden er førstehåndsindtrykket vigtigt, det samme gælder for gamer merchandise:

Mit første møde med Roccat Nyth var da jeg åbnede pakken. Et relativt enkelt mat-sort design og et meget sparsomt indhold. Derudover medfølger en Roccat Case med 33 tilhørende knapper. Når man møder så mange knapper og en mus der er så tilpasselig så kan man nemt frygte en brugermanual så stor som en bog, men det var ikke tilfældet med Roccat Nyth. Der medfølger en lille manual som bare opfordrer dig til at sætte Roccat Nyth’en til din computer og downloade Roccat’s tilhørende software Roccat Swarm, sammen med en en guide til hvordan du kan indstille knapperne på musen.

Nyth

Før jeg kommer til de 33 knapper så vil jeg lige med bævende stemme nævne Roccat Nyth’s sidegreb som følger med musen. De lader dig indstille musen til enten klo-greb som mange FPS spillere foretrækker og til håndflade-greb som mange MMO spillere foretrækker. Det er et feature som føles meget eksklusivt og som er nemt at klikke af og på. Et feature som oveni meget andet gør at musen med rette koster 999 kroner.

1

Roccat Nyth er min første mus med det jeg vil vælge at kalde en ”haj-finne” musen er udstyret med en knap som besidder defunktioner som man på andre mus får ved at trykke ”scroll” knappen til enten venstre eller højre. Det er, sammen med den eksklusive gummi-coating og de store hakker på ”scroll” knappen med til at give Roccat Nyth et mere eksklusivt ”touch” og til at gøre den mere interessant for multimediedesignere og internet entutiaster med dens professionelle ”feel” også uden de 33 ekstra knapper.
Derudover kommer de 33 tilpasselige knapper. De kommer med 20 forskellige input-muligheder og det virker måske for mange som absurd mange, men min tid i WoW miljøet gør at jeg ved der er folk som sætter en ære i at udfylde alle knapper med forskellige ”Macroer” og at de også tit har brug for alle de muligheder som de kan få. Mange gamere synes også at ”Macroer” på musen er lettere tilgængelige end på tastaturet og Roccat Nyth tilbyder gamere at kunne samle alle deres macroer på musen i stedet for at sprede dem ud over musen og tastaturet.

roccat-nyth-g6_w_600
Knapperne kommer i forskellige størrelser: to udgaver af de enkelte knapper, en udgave af dobbelt knapperne, en version af de firedobbelte knapper og til sidste de flade knapper som lukker for uønsket input der på musen hvor man ikke ønsker det.
I kontrast til grebs-modifikationen som er magnetisk er mekanismen til knapperne ikke magnetisk og  det kan skabe problemer. Hos mig var der dog ikke de store problemer ved netop dette. Man skal ideelt set have musen taget fra for at undgå at få trykket på alt muligt, derudover skal man slide en knap til en side hvorefter man kan ”hælde” knapperne ud af musen og indsætte dem som man vil. De knapper som i denne omgang bliver kaseret kan derefter indsættes i den smarte Roccat Case som er designet i enhver gamers smag og er lige til at tage med til LAN.

Roccat Nyth er udstyret med følgende specs:

  • Twin-Tech R1-lasersensor med op til 12000dpi
  • 1ms reaktionstid
  • 50G acceleration
  • 16-bit datakanal
  • Justérbar løfteafstand
  • Justérbar præcision, der kan mindske effekten af små bevægelser
  • 8m flettet USB-kabel

Rent designmæssigt er Roccat Nyth svær at beskrive med et ord da det er en af de mest tilpasselige mus på markedet. Hvis jeg trods alt skulle give det et forsøg er det eneste passende ord at Roccat Nyth er en alsidig mus som med sit design taler til gamere verden over. Musen er let at manøvrere med og den kan gøres lige så sensitiv som man vil have den. Derfor taler den til de fleste gamere på markedet.

Softwaren:

Roccat Swarm. Roccats nye software som sammen med Roccat Nyth gør hele oplevelsen ved at oprette macroer til en leg. Det er let tilgængeligt selv for den mindre kyndige gamer og der er et hav af muligheder. Selv efter 2 uger med musen har jeg ikke kunnet oprette og grundigt teste alle de muligheder der er i Roccat Swarm men det gør det kedelige arbejde ved at oprette macros til noget sjovt og spændende.
Roccat Nyth giver dig med Roccat Swarm nær uendelige muligheder for at skræddersy musen til lige præcis dine behov.
Man skal være interesseret i at have en modulær/tilpasselig mus for det kræver at man ligger et vidst stykke tid i at ”designe/programmere” musen. Roccat Swarm er dog et så brugervenligt system at man også får lyst til at spille med flere ”macroer” i de spil som man spiller. Det bliver ”sjovere” at designe sine egne knapper og tilpasse dem netop som DU vil have dem. Roccat Nyth er en mus designet til gamere. Man får med Roccat Nyth hvad man betaler for. Man er ikke i tvivl om at der er lagt mange timers arbejde i musen og det lækre ”feel” som man får. Det kan derudover bemærkes at musen fungerer til det nye og banebrydende 3D-printer-support som gør at musen er det som Roccat kalder ”Future Ready”
Roccat tænker fremad, de er på forkant med hvad der sker og rykker sig i gaming-verdenen og derfor er de et fremstormende firma indenfor gaming-merchandise.

Nyth

Roccat Nyth er en af de bedste gaming-mus jeg har spillet med. Du kan tilpasse den så den opfylder lige præcis dine behov. Om du er MMO-gamer som vil have en bred mus så din lillefinger kan hvile på den, eller er FPS-gamer som vil have en smallere mus med en enkelt eller to ekstra knapper til det vigtigste, så er Roccat Nyth et godt valg for dig.

Læs bedømmelse1 Stem
Positivt
Mange muligheder
Lækkert design
Fed software
Tommel-knapperne kunne med succes have været lavet med samme magnetiske påsætningssystem som håndflade-grebet
4.3