Roccat Kiro anmeldelse

Den lille kvalitets mus – Som gerne vil det hele

Roccat Kiro er en relativ ny mus fra Roccat, som er endnu en mus i deres modular serie.

Første gang at man holder Roccat Kiro i hånden føler man straks en vis form for kvalitet. Mange andre muse, kan godt give en plastik følelse i hånden. Men når du holder Roccat Kiro musen, så mærker man kvaliteten. Den lækre overflade gør oplevelsen meget flyende og lækker.

Med Roccat Kiro har du mulighed for at udskifte siderne på musen. Hvilket giver følgende muligheder:

  • Taster på begge sider
  • Taster på en af siderne
  • Ingen taster.

Du har dog kun mulighed for 2 taster på hver side. Hvilket vil sige, at selvom musen kaldes Modular og faktisk er det, er det meget begrænset hvad man kan udskifte i forhold til f.eks. Roccat Nyth.

Når vi snakker Modular Gaming muse, så topper Roccat Nyth nok med valgmuligheder. Så i Modular klassen, så vil jeg kalde Kiro for lille bror.

Det skal dog ikke undervurderes, en lillebror kan stadigvæk gøre det super godt.

Venstre eller højre?

På grund af sine Modular muligheder, kan du bruge musen både med venstre og højre hånd. Det er super fedt, da den så kan bruges både af højre og venste håndet.

Yderligere skal det selvfølgelig også nævnes at Roccat Kiro, kommer til at understøtte 3D printere. Så du har mulighed for at lave dine egne tilpasninger til panelerne.

Det er en super fed mulighed fremadrettet – Men må ærligt erkende, at jeg har det lidt stramt med de 3D muligheder som Roccat er begyndt på. Hvis vi alle havde 3D printere i hjemmet, så ville det give rigtig god mening, men jeg tror at der går en del år endnu før at vi kommer dertil. Så jeg vil faktisk mene at Roccat er for langt fremme, i forhold til de teknologier, som den almindelige Gamer aktuelt har mulighed for i dag. Dette betyder, at når den dag kommer at vi alle har 3D printere i hjemmet, vil en mus som Roccat Kiro allerede være udgået eller ikke særlig aktiv mere.

Design & Performance

Som jeg også skrev længere oppe, så er musen virkelig lækker at se og holde på. Den råber kvalitet og det er tydeligt at se, at der er brugt en god sjat energi fra Roccat side.

Kiro er ligeledes lækker at sidde og spille med og yder utroligt godt. Men.

Roccat Kiro er en lille mus – Man plejer at sige at de små muse tit og ofte er til FPS brug, på grund af “Claw Grebet”. Men Roccat Kiro er en meget lille mus. Det lykkes mig ikke at sidde med musen i længere tid uden at få ondt i hånden. Med forbehold for mine lidt store hænder, valgte jeg at lade min kæreste bruge musen en aften, hun nyder at sidde og spille The Sims & Command & Conquer, så hun valgte denne aften at spille et par Command & Conquer spil. Hun sad i omkring 1-2 timer og spillede. Hun endte med at få ondt i hånden også.

I performance, er der ikke noget at sætte en finger på. Roccat Kiro reagere super godt og du er helt sikker på ikke at ramme ved siden af i f.eks. FPS spil.

Roccat Swarm – Styr din Kiro

Det er svært at anmelde nyere Roccat udstyr, uden kort at snakke omkring Roccat Swarm. Kort fortalt så er Roccat Swarm, det nye software som hører med til Roccats nyere udstyr.

Ideen med Swarm er at samle alle dine enheder i et program og kunne administrere dine enheder samlet. Lave samlet profiler – Tilpasse makros et sted og meget mere.

Hvis man vil læse lidt mere i dybden om Roccat Swarm, vil jeg foreslå at læse vores Anmeldelse af Nyth, hvor vi går lidt mere i dybden med Swarm.

swarm

Jeg er en ren Roccat person – Jeg kører Roccat headset, Tastatur og mus primært. Det er død ærgerligt at når nu det har lykkes Roccat at lave et super lækkert samlet program, at de så vælger ikke at understøtte de lidt ældre enheder. Dette resultere i, at jeg stadigvæk har 2-3 programmer inkl. Swarm for at kunne administrere mine Roccat enheder.

Konklusionen

Første gang jeg holdt Roccat Kiro i hånden, tænkte jeg på en sammenligning med biler.

Da jeg “trådte” ind i Kiro, så fik jeg en rigtig behagelig køretur. Men da turen var omme, så var jeg øm i kroppen, fordi bilen simpelthen var for lille.

Roccat Kiro er i min optik en rigtig lækker mus – Men det er ikke en mus som jeg vil anbefale i det daglige for en Gamer, som bruger mange timer hver dag foran skærmen. Roccat Kiro er en mus, som er perfekt til at tage med til et LAN arrangement, hvor du ikke vil sidde og være bagud fordi du sidder med dårligt udstyr. Eller have med som mus til ens bærbar.

Skal dog også siges – At vi snakker en mus til omkring 400 kroner, så til prisen er det også, hvad man kan forvente.

En fin mus til brug i ny og næ. Men er ikke en optimal mus til brug i længere tid.
Læs bedømmelse1 Stem
Positivt
God til prisen
Modular
God Kvalitet
Negativt
Lille mus
Ikke anbefalet til daglig Gaming
3.5