Qpad MK-5 – Anmeldelse

KISS er et begreb indenfor især programmering som betyder: “Keep it simple, Stupid!”. Det er et begreb som bruges om ting, som bare skal være simple og som ikke behøver have en masse features, men som bare skal fungerer til dens formål.

Qpad MK-5 overholder alle KISS koncepter til fulde!
MK-5 er et tastatur som har de nødvendige ting og så ikke mere.

Qpad Mk-5

Når man først pakker Mk-5’eren ud af kassen bemærker man allerførst den markante vægt. Der sidder faktisk en metalplade hele vejen under tastaturet som giver dette tastatur en vægt, som jeg ikke har haft oplevet i et tastatur siden 90’erne. Derudover de store mekaniske taster som nærmest stikker ud fra tastaturet i sådan en markant form som giver en minder fra de helt gamle tastaturer. Dette både på godt og ondt.

Tastaturet er simpelt som tidligere beskrevet, men har dog baggrunds belysning, som den eneste “ekstra” feature. Heri har du mulighed for at vælge imellem 3 forskellige farver (Rød, Blå, Lilla).

 

Dette vælges simpelthen på en decideret knap lavet til det på tastaturet. Udover det har du mulighed for at vælge imellem 3 forskellige lys niveauer, som vælges ved at holde FN tasten nede og trykke på henholdvis Page Up eller Page Down.

Tastaturet er mekanisk, med stort M. På trods af at der pænt står på pakken “Specially noise reduced key-strokes”, så var dette ikke noget som jeg bed mærke i overhovedet. Tasterne larmer.

Dette er nogen ligeglad med og nyder faktisk lyden, i mens andre såsom mig, ikke er så vild med det.

FPS Gameren

Der er ingen tvivl om at tastaturet er lavet til FPS gameren. Og det fungerer fantastisk til det.

Til FPS spil er der ikke behov for alle disse ekstra features som mange andre går så meget op i. Du har de taster som du har behov for og så får du endda også baggrunds belysning med. Den ekstra metal plade gør at tastaturet bliver på sin plads og der skal et godt skub til før at tastaturet rykker sig. Så slut med at bruge den undskyldning!

Dagligdags brug

Normalt når jeg tester et tastatur, så bruger jeg det over en periode, da jeg til dagligt også sidder og arbejder foran computeren. Efter cirka 2 timers brug, var jeg simpelthen nød til at skifte tilbage til mit Roccat ISKU tastatur. Ikke fordi at Mk-5’eren var ubehagelig at skrive på, tværtimod. Men den larm som de mekaniske taster gav, gjorde at jeg hurtigt gav op. Derimod gjorde det mig ikke noget når jeg sad og spillede.

En anden ting som irriteret mig gevaldigt, er at Qpad har valgt at gøre back-space knappen minimal, så der er plads til de andre ting. Med minimal mener jeg en almindelig knap størrelse, som gør at den er utrolig svær at ramme når man hvert fald er vant til et almindeligt tastatur.

 

Konklusion

Jeg kan godt lide Qpad MK-5. Det er et tastatur som ikke prøver at konkurrere med alle de andre store high end tastaturer på markedet. Men som overholder hele “Kiss” konceptet og gør det godt. Dog savnede jeg meget støtte til min håndflade, men igen det er en smagssag.

Til prisen er dette et yderst fint tastatur. Det kan både bruges dagligt, men er også et oplagt tastatur at have liggende og tage med til LAN og lignende.

 

Læs bedømmelse0 stemmer
Positivt
Baggrundsbelysning
Simpelt
Tungt
Negativt
Støjende taster
3.5
Total