Roccat ISKU | FX Anmeldelse

“Bedste tastatur som jeg har prøvet”

Lyder måske lidt banalt at starte en anmeldelse ud med sådan en sætning, men ikke desto mindre er det min konklusion og lad mig prøve at argumentere.

Jeg har prøvet utallige tastaturer i løbet af mit Gamer og arbejdes liv. De billige, de dyrere og ikke mindste de overdrevne tastatur ( Jeg havde engang det fra Razer, hvor der var en lampe og sætte på!) Det fælles træk for stort set alle mine gamle tastatur er at de maksimum har holdt 1-2 år og så var det ud og finde nyt.

Jeg har nu haft ISKU | FX den sorte model i knap 2 år og det irritere mig, fordi jeg vil løbende gerne udskifte mit udstyr, men kan simpelthen ikke finde et tastatur som jeg synes ligeså godt om som ISKU | FX. Lad os prøve at gennemgå de ting som gør at jeg har valgt at kårer dette tastatur til det bedste nogensinde i min optik.

Kvalitet frem for kvantitet

Der er ingen tvivl om, at der er lagt stor energi i ISKU | FX.

Tasteturet respondere som det skal og har aldrig oplevet noget videre slidtageles. Jeg har haft den sorte model og har nu modtaget den hvide model fra Roccat og kan dog mærke lidt forskel i knapperne, selvom at tastaturerne er fuldstændig ens på nær på farven. Knapperne er en smule mere rå på den sorte model, men dette kan også sagtens være fordi at den hvide er ny og den sorte model har jeg haft over 2 år.

Min erfaring med tastatur, er at de mere eller mindre bliver ulidelig at bruge efter 2 års tid ( Her snakker vi om når man bruger tastaturet hverdag ). Primært på grund af helt almindelige banale ting såsom at en tast falder af og kan ikke sættes ordentligt på eller at farven på tasterne falmer, så man til sidst ikke kan se hvad der står på tasten.

Jeg kan ikke se på mit ISKU | FX at det er brugt – Bevares, der er lidt støv og skidt og møg, men hvis jeg lige tørre det over med en fugtig klud så fremstår det som nyt igen. Dette er første gang at jeg har oplevet det på et tastatur efter så lang tid konstant brug.

Design

ISKU | FX fremstår som et utrolig simpelt Gaming tastatur. Der er ikke en masse pjat og gøgl som man ellers tit og ofte ser på Gaming Tastatur. Tastaturet er bygget ned i en ramme af hård plastik, hvor du udover de standard knapper har følgende:

  • 5 dedikeret Makro knapper
  • En makro optagelse knap (Mere om det senere)
  • Multimedie knapper
  • Tænd / Sluk lys knap
  • 3 Knapper til at skifte profiler

Selve plastik rammen giver super god støtte til håndledet, som gør at tastaturet både er behageligt at bruge til almindelig Gaming, men faktisk også er rigtig godt at skrive på, da du kan støtte håndledet på tastaturet imens.

Sort vs Hvid

Første gang at jeg hørte at der kom en hvid model troede jeg ikke rigtigt på ideen, fordi… Kom nu… Re-lancere et nuværende produkt helt på ny, men bare i nye farver? Men må ærlig erkende, at det gør helt sikkert noget ved udseendet. Den hvide farve fremstår kniv skrap og gør at tastaturet kommer meget mere frem, da mange Gaming Setup faktisk er mørke.

Dette er helt klart en smags sag – Vil du gerne have sit tastatur i fokus? Passer hvidt eller sort til dit Gaming setup? Det er kun dig som kan svarer på det. Men fedt at få muligheden for at vælge.

På trods af fuldstændig ens tastatur, så kan det hvide godt fremstå lidt mere plastik, end det sorte. På det sorte tastatur tænker man ikke videre over hvad materiale som der er rundt om, hvor på det hvide så er det meget tydeligt. Det kan godt få det hvide tastatur til at se lidt “billigere” ud end det sorte.

Funktionerne & Software

Roccat ISKU | FX er lavet til Gamere, det er der ingen tvivl om. En funktion jeg holder meget af er Makro optagelse knappen. Den gør at du kan lave en Makro optagelse, når behovet opstår. Processen er ret simpel; Klik på Makro optagelse knappen, Vælg Makro, Valg de taster som Makroen skal indeholde, Tryk på Makro optagelse knappen og færdig.

Screenshot_4

Må ærlig erkende at jeg ikke har haft brugt Makro’s så meget som jeg ville ønske. Men multimedie knapperne gør hvad de skal og er lige til og bruge. Igen er det holdt nede på jorden så alle kan være med.

Selvfølgelig har Roccat også software til tastaturet, som gør at du kan styrer alt hvad du lyster omkring dit tastatur.

Konklusion

Jeg er vild med ISKU | FX, det er jeg.

Elsker måden at det lykkes dem at blande enkelthed med avanceret funktioner. Tastaturet er ret simpelt og måske til nogen, lidt kedeligt i udseende – Men det performer 100% og det gør præcis det samme som de langt mere avanceret tastaturer derude. Der er ingen “unødvendige” finesser, alle ting på tastaturet har et formål som er brugbart.

Håber at finde et tastatur en dag som imponere mig mere – men indtil videre er ISKU | FX min favorit.

 

Håber at finde et tastatur en dag som imponere mig mere - men indtil videre er ISKU | FX min favorit.
Læs bedømmelse0 stemmer
Positivt
God Kvalitet
Lækkert Design
Fuld af funktioner & muligheder
5
Score