Tieflings i DnD 5E

At blive mødt med nervøse øjne og hvisken, at lide vold og fornærmelse på gaden, at se mistillid og frygt i hvert øje: Dette er tieflingens lod i livet. Og for at strø salt i såret, ved tieflings, at det udelukkende skyldes en pagt, som blev indgået flere generationer siden, bandt essensen af Asmodeus – regent af de ni helveder – ind i deres blod linje. Deres udseende og deres natur er ikke deres skyld, men resultatet af en gammel synd, som de og deres børn og deres børns børn altid vil blive holdt ansvarlige for.

Infernalsk Blodlinje

Tieflings er afkom af menneskelige blodlinjer, og i den bredest mulige forstand, ser de stadig menneskelige ud. Men deres Infernalske arv har efterladt et klart aftryk på deres udseende. Tieflings har store horn, der tager en række forskellige former: nogle har snoede horn som en vædder, andre har lige og høje horn som en Gazelles, og nogle som en spiral opad som antilopers horn.
De har tykke haler, fire til fem meter lange, som vipper eller snor sig rundt om deres ben, når de bliver forstyrret eller nervøs. Deres hjørne tænder er spidse, og deres øjne er complet farvet-sort, rød, hvid, sølv eller guld-uden synlig pupil. Deres hudtoner dækker hele spektret af menneskelig farver, men omfatter også forskellige nuancer af rød. Deres hår, falder ned fra bag deres horn, og er normalt mørkt, fra sort eller brun til mørkerød, blå eller lilla.

Selvstændig og Mistænksom

Tieflings er små mindretal der hovedsageligt findes i menneskelige byer, ofte i de hårdeste kvartere af disse steder, hvor de vokser op til at være svindlere, tyve, eller kriminelle Lords. Nogle gange lever de blandt andre minoritetsgrupper i enklaver, hvor de behandles med mere respekt. I mangel af et fædreland, ved tieflings, at de er nødt til at skabe deres egen vej i verden, og at de skal være stærke for at overleve.
De er ikke hurtige til at stole på nogen, der hævder at være en ven, men når en tieflings ledsagere viser, at de stoler på ham eller hende, lærer den tiefling at udvide den samme tillid til dem. Og når en tiefling giver nogen loyalitet, er tiefling en fast ven eller allieret for livet.

Gensidig Mistillid

Folk har tendens til at være mistænksom over for tieflings, forudsat at deres Infernalske arv har forladt sit præg på deres personlighed og moral, ikke bare deres udseende. Butiksejere holder et vågent øje med deres varer, når tieflings kommer ind i deres butikker, byens vagter kan følge en tiefling rundt i et stykke tid, og troende bebrejder tieflings for mærkelige begivenheder. Virkeligheden er dog, at en tieflings blod linje ikke påvirker hans eller hendes personlighed i nogen stor grad. År med at omgås mistillid, efterlader sit præg på de fleste tieflings, og de reagerer på det, på forskellige måder.
Nogle vælger at leve op til den onde stereotype, men andre er dydige. De fleste er simpelthen meget bevidste om, hvordan folk reagerer på dem. Efter at have beskæftiget sig med denne mistillid i hele ungdommen, udvikler en tiefling ofte evnen til at overvinde fordomme gennem charme eller intimidering.

Tiefling Navne

Tiefling navne falder i tre brede kategorier. Tieflings født ind i en anden kultur har typisk navne, der afspejler denne kultur. Nogle har navne afledt af det Infernalske sprog, givet videre ned gennem generationer, der afspejler deres djævelske arv. Og nogle yngre tieflings, der stræber efter at finde en plads i verden, vælger et navn, der betegner en dyd eller et andet koncept og derefter forsøger de at legemliggøre dette koncept. For nogle er det valgte navn en ædel søgen. For andre er det en grim skæbne.

Tiefling Evner

Tieflings deler visse racemæssige træk som følge af deres Infernalske afstamning.

Evne score stigning. Din intelligens score stiger med 1, og din karisma score stiger med 2.

Alder. Tieflings modner i samme fart som mennesker, men lever et par år længere.

Justering (alignment). Tieflings har måske ikke en medfødte tendens mod ondskab, men mange af dem ender der. Onde eller ej, en uafhængig natur fører mange tieflings mod en kaotisk tilpasning.

Størrelse. Tieflings er omtrent den samme størrelse og bygning som mennesker. Din størrelse er medium.

Hastighed. Din base hastighed er 30 fod.

Mørkesyn. Takket være din Infernalske arv, har du overlegent syn i mørke og lavt lys områder. Du kan se i svagt lys inden for 60 fod af dig, som om det var skarpt lys, og i mørket, som om det var svagt lys. Du kan ikke skelne farve i mørke, kun nuancer af grå.

Helvedes modstand. Du har modstandsdygtighed (resistance) over for ild skade.

Infernal arv. Du kender thaumaturgy cantripen.
Når du når 3. level, kan du kaste den Hellish Rebuke magien en gang om dagen som en niveau 2 magi.
Når du når 5. level, kan du også kaste Darkness magien en gang om dagen.
Karisma er din Casting evne til disse besværgelser.

Sprog. Du kan tale, læse og skrive common og Infernal.