Anki Overdrive Anmeldelse

 

Første hånds indtrykket

Lillepigen var lagt i seng, og nu var det ellers tid til at komme i gang med at pakke Anki Overdrive ud sammen med kæresten. Tror faktisk at hun var lidt mere ivrig end at jeg selv var, hun fik hvert fald hurtigt overtaget udpakningen og samling af banen. Imens gik jeg i gang med at pakke bilerne ud, sætte dem til opladning og derefter hente spillets App til min telefon.

En lille side bemærkning, vær opmærksom når du tager de 2 standard biler ud, da det godt kan drille lidt og man skal absolut ikke bare hive til. Der er en plade under bilerne som der skal skubbes til. Svært at forklarer, men giver mening når man sidder med startpakken.

Vi valgte hver især en bil, satte den på vores banehalvdel og startede derefter spillet op. Det første Anki overdrive spillet gør er at scanne din bane.
H
old da K…. en oplevelse at se de 2 biler kører helt alene og registrere banen til punkt og prikke.

Det føles vildt akavet første gang at man kører en runde, man skal lige finde hovedet og hale i det. Efter jeg fik tævet min kæreste en del gange blev vi hurtigt enige om at vi hellere må afprøve kampagnerne og så spille sammen imod computeren i stedet, da der ellers ville komme “lidt” dårlig stemning i lokalet!

Anki Overdrive “spillet”

Selve spillet hedder Anki Overdrive i henholdvis App Store & Play Store. Deres App føles næsten som en spil i sig selv. Du kan enten vælge at spille kampagnen, som er mod computeren eller du kan vælge at spille utallige andre former for Race.

Kampagne delen er virkelig gennemført. Hver modstander som du spiller imod har sin helt egen personlighed som både afspejler sig i deres kører måde og deres stemme / snakken i App’en. Udover at styrer din bil’s hastighed og affyrer våben imod modstanderne, kan du også konfigurere din bil ved hjælp af de ting som du vinder undervejs. Det kan være nye våben eller diverse opgraderinger.

Anki Overdrive App’en kunne nemt være et spil for sig selv, det er gennemført og man får virkelig oplevelsen af det virtuelle imod det fysiske på den bedst tænkelige måde. Jeg oplevede dog udsving en gang i mellem med modtagelsen til bilen, som gjorde at den nogle gange ikke reagerede, men det oplevede min kæreste ikke og hjalp da også at lukke spillet ned og åbne det igen.

Kampagne missionerne gør det godt, de er vekslende og de bliver svære og svære. Men pas på, App’en æder din strøm på mobilen.

Racerbanen / Pladerne

Jeg havde godt læst omkring selve pladerne som du bruger til at udbygge din bane, men blev alligevel endnu mere positiv overrasket over dem. De er utrolig nemme at sætte sammen grundet magnetterne på dem. Udover det er pladerne også utrolig nemme at rengøre. Vi har en hund herhjemme som gjorde at der ret hurtigt kom hunde hår og diverse på pladerne, men en fugtig klud og det var hurtigt væk.

Ens fantasi bliver virkelig sluppet løs i forhold til opbygningen af banen. Vi forsøgte at bygge en op over vores sofa og ned igen, men måtte vi dog opgive da vi løb tør for ting at stabilisere banen med.

Når vi var færdige med at lege, tog det os under et par minutter at pakke banen sammen igen. Ligeledes når vi skulle spille tog det kort tid at samle banen igen, så vi var hurtigt i gang. Man skal dog passe på ens opbygning i forhold til computeren. Hvis vi lavede for mange sving, endte computeren tit og ofte med at kører ud fra banen. Så i forhold til at spille mod computeren er man alligevel nød til at holde banen på et rimlig niveau som ikke er for kompleks.  Men hvis du spiller imod andre, kan du bare give den gas, da det giver god udfordring at være nød til at kører langsommere i sving og så videre.

Der kan til købes utallige forskellige slags plader i forhold til hvordan du gerne vil opbygge din bane. Eksempelvis kan du få: Speed Kit, Corner Kit, Collision Kit, Launch Kit og mange flere. Du kan se dem her.

aod_mega_track_angle

Bilerne

Hver bil har sine egne egenskaber. Dette gør at du skal tilpasse din køre form til den bil du vælger køre med. Nogle biler kan kører hurtigt, men går hurtigt i stykker, mens andre kan holde til mere, men er ikke ligeså hurtige. Min personlige favorit var GroundShock, jeg elskede at den var hurtig og dens angreb som ramte alt omkring mig. Den kombineret med et våben som gør at man sørge for at modstanderen kører langsommere, så er man tit og ofte garanteret at vinde.

Jeg blev meget positivt overrasket over de lys, som Anki har valgt at tilføje til bilerne. Hvis du bliver beskudt, så blinker dine baglygter. Dette gør at du kan være sikker på at du faktisk rammer modstanderen og ligeledes at han ved at han bliver ramt. Når du skyder, så blinker dine forlygter.

Dette gør at man holder meget øje på lysene på bilerne, fordi du ved faktisk ikke om du rammer modstanderen, men ved hjælp af lysene gør du.

anki-overdrive-cars-weapons

Anki Overdrive – Er det fremtiden?

Jeg er slet ikke i tvivl om at Anki Overdrive er noget af det sejeste som jeg længe har testet. Jeg elsker ideen om at blande det virtuelle sammen med det fysiske. Det føles som at hive det gode gamle Mariokart ud af fjernsynet og kunne røre ved det og spille det foran sig.

Alle som afprøvede Anki Overdrive hos mig nød det til fulde drag, men dog var de ved at falde lidt bagefter da de hørte prisen (omkring 1.500,- for start sættet). Hvis du gerne vil have 2 ekstra biler og et par ekstra plader ender du hurtigt op på 3.000,-. Dette er klart Anki Overdrive største problem. Deres største målgruppe vil klart være i den yngre målgruppe, men der skal de konkurrere med Ipads, Playstation, Xbox & PC. Den kamp vinder Anki Overdrive ikke endnu, men Anki Overdrive er nogen af front løberne til at kunne skabe det virtuelle sammen med det fysiske.

Hvis Anki Overdrive kunne lave en discount model som kostede under 1.000,- så ville de tage hele verden med storm.

Anki Overdrive får top karakter fra os af – Ikke fordi selve Anki Overdrive er perfekt, der er mangler og ting som kunne være bedre. Men spille måden og hvor vel gennemført de har fået gennemført hele sammenhængen i mellem spillet og racerbanen er helt unikt og her er Anki miles langt fra deres modstandere.

 

 

 

Læs bedømmelse0 stemmer
Positivt
Augmented Reality (Teknologien som får bilerne til at kører af sig selv)
Racer Pladerne (Brugervenlighed)
Kampagne Missioner & Modstanderens forskellige personligheder
Hvad kunne være bedre?
Batteri tiden på bilerne
Batteri nødvendigheden for App'en på ens Smartphone
Prisen
5
Total Score