Halv-elvere i DnD 5E

Med en fod i to verdener, men uden et hjem i nogen af dem. halv-elvere kombinerer, hvad nogle siger er de bedste kvaliteter af deres elver og menneskelige forældre: menneskelig nysgerrighed, opfindsomhed, og ambitionerne hærdet af de skarpe sanser, kærlighed til naturen, og kunstneriske smag fra elverne. Nogle halv-elver der lever blandt mennesker, adskiller sig fra deres følelsesmæssige og fysiske forskelle, ser venner og elskede ældes, mens tiden næppe rører dem. Andre lever med elvere og bliver rastløse, når de når voksenalderen i de tidløse elven riger, mens deres jævnaldrende fortsætter med at leve som børn. Mange halv-elvere, ude af stand til at passe ind i nogle af de to samfund, vælger som regel at leve som ensomme rejsende eller slutter sig til andre utilpassede og udstødte i eventyrenes liv.

Mellem to Verdener

For mennesker, ligner halv-elvere, almindelige elvere, og for elvere, de ser menneskelige ud. I højden er de på niveau med begge forældre, selvom de hverken er så slanke som elvere eller så brede som mennesker. De spænder fra under 1.5 til omkring 1.8 meter høj, og fra 45 til 80 kg, med mænd kun lidt højere og tungere end kvinder. Halv-Elver mænd har ansigts hår, og lader nogle gange deres skæg vokse for at maskere deres elviske forfædre. Halv-elver farve og træk ligger et sted mellem deres menneskelige og elver forældre. De har tendens til at have øjnene fra deres elver forældre.

Diplomater eller rejsende

Halv-elverne har intet hjemland, selv om de er velkomne i menneskebyerne og noget mindre velkomne i elver-skovene. I store byer i regioner, hvor elvere og mennesker interagerer ofte, er halv-elvere nogle gange talrige nok til at danne små samfund af deres egne. De nyder selskab med andre halv-elvere, da de er de eneste, der virkelig forstår, hvad det er at leve mellem disse to verdener. I de fleste dele af verden, er halv-elvere ualmindelige nok, til at man kan leve i årevis uden at møde dem. Nogle halv-elvere foretrækker at undgå selskab helt, og vandrer vildnisset som pelsjægere, skovbrugere, jægere eller eventyrere og besøger kun sjældent civilisation. Ligesom elvere, er de drevet af den vandrelyst, der er i deres levetid. Andre kaster sig ud i den dybe ende af samfundet, og sætter deres karisma og sociale færdigheder til stor brug i diplomatiske roller eller som svindlere.

Halv-Elver Navne

Halv-elvere bruger enten menneske eller elver navngivningskonventioner. Som for at understrege, at de ikke rigtig passer ind i nogle af de to samfund, halv-elvere der rejser blandt mennesker er ofte givet elver navne, og dem, der rejses blandt elvere tager ofte menneskelige navne.

Halv-Elver Evner

Din halv-elver karakter har nogle kvaliteter til fælles med elvere og nogle, der er unikke for halv-elvere.

Evne score stigning. Din karisma score stiger med 2, og to andre evne scores af dit valg stige med 1.

Alder. Halv-elvere modnes på samme tid som mennesker gør og når voksenalderen omkring en alder af 20. De lever meget længere end mennesker, gerne op til en alder af 180 år.

Justering (alignment). Halv-elvere deler den kaotisk natur fra deres elviske arv. De værdsætter både personlig frihed og kreativt udtryk, som hverken demonstrerer kærlighed til ledere eller ønsker for tilhængere. De ser stort på regler, opfylder ingen andres krav, og nogle gange viser de sig upålidelige, eller i det mindste uforudsigelige.

Størrelse. Halv-elvere er omtrent samme størrelse som mennesker, der spænder fra 1.5 til 1.8 meter høje. Din størrelse er medium.

Hastighed. Din basis hastighed er 30 fod.

Dark Vision. Takket være dit Elv blod, har du overlegent syn i mørke og lavtlys områder. Du kan se i svagt lys inden for 60 fod af dig, som om det var skarpt lys, og i mørket, som om det var svagt lys. Du kan ikke skelne farve i mørke, kun nuancer af grå.

Fey afstamning. Du har fordel (advantage) mod at blive charmeret, og magi kan ikke tvinge dig i søvn.

Øvet alsidighed. Du trænet i to færdigheder af dit valg.

Sprog. Du kan tale, læse og skrive almindeligt, Elvish og et ekstra sprog, du vælger.