Jo mere man ser de populære streamere, des mere får man da også selv lyst til at være en del af de fantastiske fællesskab. Ikke blot som tilskuer, men som aktiv deltager. Det er heldigvis ikke spor svært at komme i gang, men det kræver naturligvis at man er forberedt på det hårde arbejde.
Først og fremmest skal man ikke blive streamer fordi man vil tjene penge, for det er ikke hvad det handler om. Det handler om det fællesskab, der opstår og om at samle mennesker med en fælles interesse i spil.
Som sagt er der en del arbejde, men med tjenester som Twitch har det aldrig været nemmere. Så lad os se hvordan man bedst kommer i gang med at streame.
Vælg den rette OBS og streamingtjeneste
Før du gør noget som helst andet er det vigtigt at du vælger det rette program til formålet. Heldigvis er valget nemt, for der findes ikke noget bedre gratis program en Streamlabs OBS. Det koster ikke en øre og gemmer alle dine layouts i ”clouden”. Programmer kan alt det som du er vant til fra dine favorit-streamere, så det er altså kun fantasien og din egen kreativitet, der sætter grænserne.
Når du har downloadet og installeret Streamlabs OBS, skal du bruge en streamingtjeneste og her kan vi kun anbefale Twitch. Det kommer nok ikke bag på dig, at Twitch er den mest populære platform til live-streams og derfor anbefaler vi at du benytter den. Twitch fungerer perfekt med Streamlabs OBS og der er bare ikke noget sted på nettet, hvor man finder flere potentielle seere.
Vælg det rette udstyr
Når du har en Twitch-konto og Streamlabs OBS installeret, så er det tid til at få tingene til at spille sammen. Der findes tusinder af guides til hvordan man konfigurerer Streamlabs OBS og Twitch, så det kan anbefales at finder sådan en, hvis du har brug for noget mere teknisk. Streamlabs kan konfigurere automatisk, så man får mest ud af sin forbindelse og hardware. Det er et virkelig godt udgangspunkt.
Når det kommer til webcams, så skal det siges at det ikke er strengt nødvendigt. Men du er nok allerede klar over, at en stor del af en god stream er den personlighed, som kameraet tilføjer. Folk på chatten elsker at interagere med streameren og en god måde at gøre der personligt på er altså med et webcam. Gør man det rigtigt kan det være grunden til at folk bliver, men hvis man gør det forkert, kan det være grunden til at de skrider. Du behøver ikke det dyreste kamera på markedet så længe du har godt lys. Vælg desuden en neutral baggrund i begyndelsen, da det kan virke mere professionelt. Senere kan man så overveje et greenscreen, der fjerne baggrunden helt.
Når det kommer til mikrofonen, så gælder det samme som med kameraet. Noget af det værste er en stream med ekko eller andre forstyrrelser. Hvis du ikke bruger headset med mikrofon, så er altafgørende at du bruger hovedtelefoner, så lyden fra spillet ikke går i mikrofonen. Ellers kan du være helt sikker på, at alle seere forsvinder. Vil du lave en god stream, så er en god mikrofon vigtigt, men de er heldigvis ganske billigere at anskaffe sig i dag.
Mange streamere afspiller musik i baggrunden. Men det er naturligvis en smagssag om man vil gøre det. Det er dog ikke uden risici, for Twitch har et automatisk system, der fjerner lyden på optagede streams, der afspiller musik beskyttet af copyright-lovgivningen. Derfor kan man benytte det musikbibliotek som Twitch selv anbefaler. De fleste af dem kan findes på Spotify playlists, så det er ganske nemt. Der er over 1500 sange, så det behøver ikke blive kedeligt. Men ellers kan man jo bare lade spillets musik køre, hvilket er at foretrække i mange tilfælde.
Uanset hvad du gør, så skal du justere lyd og musik, så det hele passer sammen. Du har ikke lyst til at streame i timevis blot for at opdage at ingame-musikken er alt for høj. Det kan være uhyre distraherende for seeren.
Klar til start!
Når du har indstillet Streamlabs OBS og Twitch er du så småt klar til at komme i gang. Sørg for at ting som webcam og forskellige overlays ikke dækker for vigtige ting i spillet. Det kan være frustrerende, hvis dit ansigt dækker for vigtigt ting på skærmen. Heldigvis kan man lave forskellige indstillinger til forskellige spil, så man kan nemt skifte mellem dem efter behov.
Få flere seere
Du burde nu have en stram der er funktionel og klar til start. Det betyder dog ikke, at der er nogen der kigger med. Heldigvis er der masser af tricks til at få flere seere. Det vigtigste når det kommer til at få flere seere er at man er pålidelig og skaber gode vaner. Selv hvis du blot streamer for sjov, kan gode vaner og pålidelighed udelukkende hjælpe på kvaliteten.
Det lyder måske nemt, men hvis du informerer om hvornår du streamer, så vil det hjælpe meget. Det er fedt at livestreame, men det er endnu sjovere hvis folk ved at du er på. Informer om det på Twitter og Facebook, så folk har en chance for at finde din stream. Du har ikke ret mange følgere, men det er naturligvis fordi du lige er starter, men det er den bedste måde at skaffe seere på i starten. Det kan have en sneboldeffekt, så selv hvis dine fem første seere er dine venner, er de næste fem det måske ikke.
En anden god praksis er at man benytter informationspanelerne på Twitch. Skriv lidt om dig selv. Fortæl hvorfor din stream er den bedste og hvorfor man skal se den. Prøv desuden at følg med i chatten og svar på de beskeder der kommer. Der er tyve sekunders forsinkelse, men folk i chatten elsker, når der kommer respons på deres kommentarer. Selv hvis det bare er for sjov.
Det kan godt virke intimiderende at starte på streaming, men det er også det sværeste. Starten. Jo mere man gør det, des nemmere bliver det. Lær af dine fejl og lyt til den respons du får. Husk blot at have det sjovt og vær dig selv, og så skader det da ikke hvis du har en kat. Folk elsker katte