Månedens GamerGirl #9

Månedens GamerGirl #9 – Nu er vinteren ved at være her, og vi er nået til november måneds GamerGirl, og denne gang har jeg interviewet Maria. Maria startede med at game i 90’erne, og har gjort det lige siden! Læs med, og hør om en mors verden med gaming.

Hvor længe har du spillet diverse computer spil?
Jeg startede i 1999, hvor jeg først spillede Counter Strike 1.5, og senere gik jeg hen til 1.6. Dette spillede jeg frem til 2004, hvor jeg måtte give mig selv til spillet World of Warcraft – jeg spillede en del WoW, men begyndte så senere at falde lidt tilbage til CS igen. Faktisk har jeg spillet mange spil – Jeg tog en afbrækker til Battlefield i lidt tid, men kunne bare ikke undvære WoW, og specielt ikke da The Burning Crusade udkom. Min søn elsker iøvrigt også at spille, og selvfølgelig at kigge med. Jeg vil sige at jeg primært spiller mest WoW, og spiller da også CS, det er nok lidt 50/50. Jeg spiller også lidt H1Z1, elsker det her med overlevelse og roleplaying – og jeg elsker at spille mod andre, det er sådan lidt Hunger Games agtigt! Men det er selvfølgelig kun når jeg har tid, jeg får gamet ordentligt – jeg arbejder nemlig 4 dage i streg, og så har jeg fri 4 dage i streg.

Hvad gjorde, at det lige præcis var den her hobby, du faldt for?
Jamen jeg tror altid lidt jeg har været en nørd, haha. Det siger min mand også – jeg ér en mega nørd. Men jeg er en mere all around nørd, hvor min mand er mere WoW nørd. Jeg har altid været en drenge pige, altid gjort hvad drengene gjorde. Det var som om det faldt mig naturligt ind.

Jeg har hørt lidt om, at du har været admin på forskellige sites – Hvad gjorde, at du blev en del af disse gaming communities?
Jeg vil sige, at jeg primært var admin på et site, jeg holdte fokus på sitet osv. Det er www.dust2.dk – men er nu gået hen og blevet skribent for sitet. Jeg skriver om diverse nyheder osv. Jeg har også lavet lidt casting i forbindelse med cs:go danske kampe – meget sjovt. Helt klart noget jeg altid har mod på at gøre. Jeg blev en del af det, fordi jeg sad og hængte ud på kanalen, en gammel redaktør spurgte om jeg ville være med, og det kunne jeg da ikke takke nej til!

Hvilke spil har du spillet igennem årene, og hvilke spil spiller du mest nu?
Jeg har spillet meget forskelligt, men primært  CS 1.6, CS:GO, Dota, Heroes of Newerth, Hearhtstone, World of Warcraft, H1Z1, og Rust – og så har jeg prøvet at spille League of Legends.
Dog vil jeg sige, pt. spiller jeg mest CS, H1Z1 og WoW – det er meget 50/50.

Da du blev mor, holdte du en pause på 2 år, var dette hårdt? Eller faldt det naturligt ind at der var andre prioriteter?
Jeg synes ikke det var hårdt – det faldt naturligt ind at jeg skulle fokusere på mit barn. Her når han er blevet ældre, er det lettere. Han sover kl. 19:00, og så kan vi spille igen. Han er næsten lige blevet 4 år, så de sidste to år, er jeg begyndt at spille igen, og det var fra 2012 til 2014, jeg holdt pause.
Jeg fulgte self stadig med i gaming verdenen, havde bare ikke tid til at spille selv, men brugte da en masse tid på at se streams på Twitch.

Du streamer jo også selv – hvordan fungerer det?
Jeg begyndte at streame primært pga. jeg så andre streame – Jeg synes det så sjovt ud, så jeg prøvede med WoW og H1Z1 run, men efter lidt tid streamede jeg bare det jeg ville.
Jeg synes ikke CS:GO er seer venligt – så derfor prøver jeg at lade være medmindre det er turnering – Når jeg spiller det, bliver jeg så fokuseret at jeg godt kan glemme mit publikum en smule.
Det er hårdt at være på, for man skal være glad hele tiden. Det er noget man skal være oplagt til ihvertfald.

Hvordan har folk reageret, på din hobby?
Jeg vil sige, at der ikke rigtig har været nogen reaktion pga. det er det jeg altid har gjort, det er jo fra dengang jeg var 18-19 år, og hele mit voksen liv. Det har bare været en del af mig!

Hvis du vil se Maria streame, skal du bare klikke på linket her: https://www.twitch.tv/rijah