Sådan renser du dit tastatur

Det er fantastisk at man bare kan anvende sin computer, når man lyster, og man tænder og slukker, når man lyster. Dog er der en bagside ved medaljen, og det er altså, at computerudstyr har en rigtig god evne til at samle støv – de er næsten værre end fastnettelefoner.

rense tastatur

Vi har lavet en guide, hvor vi lige så stille går igennem, hvordan du kan rense dit tastatur og vedligeholde det, så du altid sidder med et clean tastatur.

Hvis du kender nogle som har renset et tastatur før, så er det selvfølgelig anbefalet at spørge dem til råds – hvis de i givet fald har været succesfuld omkring rensning af et tastatur, ellers er det dumt, at spørge dem til råds. Men det siger jo sig selv.

Vi kommer blandt andet ind over hvordan du renser det indvendige af tastaturet, såvel som det ydre. Dog skal det lige siges, at hvis du ikke har styr på hvad du laver, så bør du nok ikke begynde at rense det indvendige, og du må i stedet nøjes med at rense det ydre.. men det er også fint nok – så længe du ikke har spildt cola i dit tastatur.

Rensning af det ydre på tastaturet

Guiden starter i det ydre, så du ikke behøver at læse om at skille tastaturet ad, hvis du alligevel er usikker omkring hele processen.

Når du skal rense det ydre af tastaturet, så starter du med det værste. Vend tastaturet på hovedet og ryst alt hvad du kan. Du kan eventuelt købe en dåse komprimeret luft og blæse tastaturet med, så du er sikker på at få det hele ud.

Derefter gør du som ovenstående billede – dyp en vatpind i husholdningssprit og rens mellem alle tasterne på tastaturet. Herefter gør du det samme igen, blot med en tør vatpind, så du er sikker på, at der ikke sidder spritrester på tastaturet.

Rensning af det indre

Du vil selvfølgelig gerne igennem en hel rensning af dit tastatur, og derfor skal du ind bag tasterne, for at få mulighed for dette. Dette punkt er dog ikke nødvendigt, medmindre dit tastatur er rigtig gammelt, og aldrig før blevet renset, eller hvis du har spildt klæbrig væske ned mellem tasterne.

Du skruer forsiden af tastaturet, så det kræver selvfølgelig en skruetrækker. Derefter piller du alle knapperne af, og giver tastaturet en omgang med komprimeret luft, så du sørger for at få alt snavs og skidt ud af tastaturet.

Den alternative måde (til den dovne)

Året er 2013, så der findes naturligvis et middel, som vi alle undrer os over hvorfor er blevet opfundet, men det er det altså. Det omtalte produkt hedder Cyber Clean, og er altså en bøtte slim, hvor du kan folde slimen udover dit beskidte objekt, for derefter at trække slimet af og bang – lige så latterlig som en Cillit Bang reklame, er snavset altså væk fra objektet.

Cyber Clean

» Du kan købe Cyber Clean her «

Du tager slimet ud og former en dug, som du lægger henover dit tastatur. Derefter venter du indtil den har suget tilstrækkeligt snavs, og fjerner slimet. Efter denne usædvanlig simple procedure, skulle dit objekt gerne være fri for snavs.

Slimet kan anvendes flere gange, og består af en antibakteriel masse, så bakteriene bliver neutraliseret. Dette betyder, at du kan anvende slimet op til flere gange, og når slimets levetid engang er opbrugt, så skifter slimet farve, så du ved besked.

Cyber Clean

Held og lykke med at rense dit tastatur – ligemeget hvilken løsning du vælger at anvende. 🙂