Halv-ork i DnD 5E

Uanset om de er forenet under ledelsen af en mægtig troldmand eller efter at have sig kæmpet til en stilstand efter mange års konflikt, danner ork og menneske stammer sommetider alliancer, og skaber en større horde, disse er nærliggende landes frygt. Når disse alliancer er forseglet af ægteskaber, er Halv-orker født. Nogle Halv-orker stiger til at blive stolte høvdinger af ork stammer, deres menneskelige blod giver dem en fordel over deres fuldblods ork rivaler. Nogle rejser ud i verden for at bevise deres værd blandt mennesker og andre mere civiliserede racer. Mange af disse bliver eventyrere, opnår storhed for deres mægtige gerninger og berygtet for deres barbariske skikke og vilde vrede.

Arret og stærke

Halv-orkers grålig pigmentering, skrånende pande, fremstikkende kæber, fremtrædende tænder, og tårnhøje fremtoning gør deres ork arv klar for alle at se. Halv-orker er mellem 1.8 og 2.1 meter høje og vejer normalt mellem 82 og 115 kg. Orks betragter kamp ar, som medaljer af stolthed og dekorative ar som ting af skønhed. Dog markere andre ar, en ork eller halv-ork som en tidligere slave eller en vanæret eksil. Enhver halv-ork, der har boet blandt eller nær orker har ar, uanset om de er mærker af ydmygelse eller stolthed, der fortæller om deres tidligere bedrifter og skader. En sådan halv-Orc der lever blandt mennesker, kan vise disse ar stolt eller skjule dem i skam.

Gruumsh mærke

Den et-øjet Gud Gruumsh skabte orkerne, og selv de orker, der vender sig bort fra hans tilbedelse, kan ikke undslippe hans indflydelse fuldt ud. Det samme gælder for Halv-orker, selv om deres menneskelige blod modererer virkningen af deres orkiske arv. Nogle Halv-orker hører gruumsh hviske i deres drømme, der byder dem til at frigøre den vrede, der simre i dem. Andre føler gruumsh’s glæde, når de deltager i kamp-og enten jubler sammen med ham eller ryster med frygt og afsky. Halv-orker er ikke onde af natur, men ondt lurer i dem, uanset om de omfavner det eller oprør mod det. Ud over Gruumsh’s raseri, har Halv-orker kraftfulde følelser. Vrede øger ikke bare deres puls, det for deres kroppe til at brænde. En fornærmelse svier som syre, og sorg frarøver dem deres styrke. Men de griner højt og hjerteligt, og enkle kropslige fornøjelser-indtagelse af mad, druk, brydning, tromme spil og vild dans-fylder deres hjerter med glæde. De har tendens til at have en kort lunte og er til tider gnavne, de er mere tilbøjelige til handling end fordybelse og til at kæmpe end at argumenterer. Den mest gennemførte Halv-ork er dem med nok selvkontrol til at fungere i et civiliseret land.

Stammer og ghettoer

Halv-orker bor oftest blandt orker. Af de andre racer, er mennesker de mest tilbøjelige til at acceptere Halv-orker, og halv-orker bor næsten altid i menneskelige lande, når de ikke bor blandt ork stammer. Uanset om de skal bevise sig selv blandt grove barbariske stammer eller skrabe bunden for at overleve i slumkvarterer i større byer, klarer halv-Orcs på baggrund af deres fysiske kunnen, deres udholdenhed, og den stærke beslutsomhed, de arver fra deres menneskelige herkomst.

Halv-ork navne

Halv-orker har normalt navne, der passer til den kultur, hvor de blev opfostret. En halv-ork, der ønsker at passe ind blandt mennesker, kan udskifte et ork navn for et mere menneskeligt navn. Nogle halv-orker med menneskelige navne beslutter at påtage sig et gutturalt ork navn, fordi de tror, det gør dem mere skræmmende.

Halv-ork Evner

Din halv-ork karakter har visse træk, som stammer fra din ork afstamning.

Evne score stigning. Din styrke score stiger med 2, og din konstitutions score stiger med 1.

Alder. Halv-orker modner lidt hurtigere end mennesker, og opnår voksenalderen omkring 14. De ældes mærkbart hurtigere og lever sjældent længere end 75 år.

Justering (alignment). Halv-orker arver en tendens i retning af kaotisk fra deres ork forældre og er ikke stærkt tilbøjelig mod at være gode. Halv-orker opfostret blandt orker og som er villige til at leve deres liv blandt dem er normalt onde.

Størrelse. Halv-orker er noget større og tykkere end mennesker, og de spænder fra 1.8 til langt over 2.1 meter høje. Din størrelse er medium.

Hastighed. Din basis hastighed er 30 fod.

Mørkesyn. Takket være dit ork blod, har du overlegent syn i mørke og lavt lys områder. Du kan se i svagt lys inden for 60 fod af dig, som om det var skarpt lys, og i mørket, som om det var svagt lys. Du kan ikke skelne farve i mørke, kun nuancer af grå.

Truende. Du er trænet i intimidering færdigheden.

Ubarmhjertig udholdenhed. Når du er reduceret til 0 hit Points, men ikke dræbt direkte, kan du falde til 1 hit point i stedet. Du kan ikke bruge denne funktion igen, før du har afsluttet en lang pause.

Brutale angreb. Når du scorer et kritisk slag med et nærkampsvåben angreb, kan du rulle et af våbnets skade terninger en ekstra gang og føje det til den ekstra skade af det kritiske hit.

Sprog. Du kan tale, læse og skrive common og ork. Ork er et barskt, hakkende sprog med hårde konsonanter. Det har ikke sin egen skrift, men er skrevet i dværg skriften.