Fremtiden for Virtual Reality

Virtual reality (eller bare VR som det også ofte forkortes til) er blevet en enormt populær del af spilverden i de seneste år. Du har sikkert hørt om det – eller måske har du allerede prøvet et par goggles og mærket effekten, som virkelig er til at tage og føle på. Næsten uanset hvilket spil du spiller, vil spiloplevelsen blive væsentligt forbedret ved at spille med virtual reality. I denne artikel skal vi se lidt nærmere på, hvilke spil der hitter i den virtuelle verden, og hvilke spil der kunne være fede at kunne spille som VR.

Den spæde start

Den form for virtual reality, som vi kender i dag, hvor vi tager et par briller på og et par controllere i hænderne og så ellers får muligheden for at leve os helt ind i spillet, begyndte faktisk sin udvikling allerede tilbage i 1957. Da blev den første såkaldt ”VR-boks” opfundet af en filminstruktør ved navn Morton Heilig. Han opfandt den boks, som fik navnet Sensorama. Her kunne man stikke hovedet ind og få lov til at opleve den fantastiske verden i 4D.

Det virkede lovende, men virtual reality-eventyret blev faktisk henlagt efter det, og det var ikke før 2010, at en ung fyr ved navn Palmer Luckey genoplivede VR-konceptet ved at opfinde prototypen for den allerførste Oculus Rift – en konsol der nu er blevet helt umådeligt populær på grund af dens evner og design. I dag har alle de store softwaregiganter som Samsung, HTC og Google en eller anden form for VR-udstyr tilgængeligt.

De bedste spil og muligheder

 

 

 

 

 

 

Virtual reality har mange fordele og tilsyneladende uendelige muligheder. Det kan blive brugt til at forbedre og forhøje oplevelsen af spillet for spillerne, men det har også et stort potentiale for at give spilleren en følelse af at være en del af en hverdags-setting – uden egentligt rent faktisk at være til stede. For eksempel er der en masse spillemaskiner på nettet, og med VR kunne spilleren få en følelse af at være på et ægte casino og spille. Man ville også kunne få oplevelsen af at være en del af en fodboldkamp eller svømme i de olympiske lege – mens man i realiteten bare sidder og spiller hjemme i stuen.

Der er mange virkelig fede spil tilgængelige i en VR-udgave. Du kan blandt andet spille Minecraft med vennerne i VR-mode – forestil dig lige at blive indlemmet i et komplet Minecraft-univers, hvor du føler, at du er en del af den unikke verden, du selv har været med til at kreere. Der findes også spil som for eksempel Beat Saber, No Man’s Sky, Wolfenstein: Cyberpilot, og Five Nights at Freddy’s. Der er også rygter om, at det meget populære Grand Theft Auto 6 (GTA 6), som først vil være at finde til Playstation 5, vil være tilgængeligt i en virtual reality-udgave, og det er gode nyheder for GTA-fans! Spillet er i sig selv enormt fedt, men hvis det får den øgede mulighed af at blive spillet i VR, vil det give den allerede fantastiske spilleoplevelse et ordentligt hak opad.

Der er dog også andre vildt gode spil, der kun ville blive bedre af at blive spillet på en VR-konsol. Forestil dig for eksempel at spille spil som PlayerUnknown’s Battleground (PUBG) eller Fortnite i VR-udgaver. Det ville give en helt vild brugeroplevelse, og det ville næsten være som om, at du og dine venner er en del af slagmarken – om end kun virtuelt.

Virtual reality har uanede muligheder og et kæmpe potentiale. Det bliver spændende at se, hvad fremtiden bringer, og hvilke fede spil der bliver gjort tilgængelige i det virtuelle univers!