3 mordmysterier i form af spil

Hvad skal der egentligt til for at opklare et mord? Der har altid været et eller andet over mordmysterier… Hvordan kan mennesker være i stand til at myrde? Hvad kræver det at få en person til at slå ihjel? Har vi det alle i os, hvis vi bliver skubbet ud i den forkerte situation? Og hvordan skabes en morder?

Alle disse spørgsmål står på spil i det virkelige liv, men det er de færreste, der går på arbejde og skal løse disse svar. Det betyder dog ikke, at det skal holde dig tilbage fra at løse gåderne og mysterierne i din fritid. Der er nemlig masser af fiktive forskellige mordmysterier, som du kan få lov at udspille og løse, men hvilket spil passer præcist til dig?

Hvorvidt du er den store krimielsker, der både vil læse, se og spille din vej rundt i mordmysterier – eller om du blot er interesseret i at prøve et nyt spil, så kan du med fordel læse videre. Her har vi samlet 3 forskellige mordmysterier, der skal spilles. Alle spillene adskiller sig fra hinanden, så der er noget for enhver, hvorvidt du vil bruge mange timer på at lege detektiv, eller om du blot har brug for lidt let underholdning på en søndag.

Yesterday

Yesterday (også kendt som New York Crimes) er et spansk grafisk eventyrspil fra 2015. Det følger historien om John Yesterday. Når du starter spillet, er han blevet hyret til at opklare mordene på hjemløse i New York.

Historien starter i 2011, hvor en masse hjemløse er forsvundet og senere bliver fundet døde. På samme tid dukker et Y-formet ar op på personer, som ikke ser ud til at have nogen forbindelse med mordene at gøre. Så hvordan hænger det hele sammen? Henry White, en ung og rig arving, og hans ven Cooper, er de første, der går i gang med at efterforske sagen. De krydser hurtigt vej med John Yesterday, og de prøver alle tre at løse sagen i fællesskab. John Yesterdays hukommelse ser ud til at være forsvundet, så alt er ligeså nyt for ham, som det er for spilleren.

Det er lavet af det spanske firma Pendulo Studios og kan spilles på PlayStation 4, Nintendo Switch, Xbox One, Google Android, iOS, Microsoft Windows, OS X og Mac OS.

Kan du ikke få nok af John Yesterday, findes der en efterfølger til spillet, nemlig Yesterday: Origins.

Murder Mystery

Murder Mystery er et lidt anderledes mordmysterie-spil, da det er et spillemaskinespil. Du finder det på PokerStars Casino, hvor det står til rådighed. Her kan du hjælpe detektiverne med at opklare en mordsag. Selve billederne af personerne i dette spil minder meget om tegneseriefigurer. Det giver spillet en sjov dynamik og nogle nostalgiske følelser. Der er brugt mange farver, såsom lilla, grøn, rød og blå, hvilket giver spillet et legefuld udseende i kontrast til selve mordmysteriet.

Det kan både spilles gennem din computer og din mobil.

 

 

 

 

Sherlock Holmes: Crimes and Punishments

Det er svært at sige krimi og mordmysterier uden at også sige Sherlock Holmes. Sherlock Holmes blev som bekendt skabt af den britiske forfatter Sir Arthur Conan Doyle, hvor historien om den private detektiv startede – men langt fra sluttede. Udover stribevis af bøger så har Sherlock Holmes fundet vej hen til adskillige film, serier og spil.

Spillet Sherlock Holmes: Crimes and Punishments tager udgangspunkt i 6 forskellige forbrydelser, som skal opklares. Det er alt fra drab, der ikke helt giver mening til besynderlige plyndringer. Der er stor handlefrihed for dig som spiller, hvor du selv får lov til at bestemme, hvor du skal kigge efter spor, eller hvilket spørgsmål du vil stille de forskellige personer for at opklare mysteriet. Det eneste du skal huske på er, at med frihed så kommer ansvar og konsekvenser. Hvorvidt du opklarer mordmysteriet – eller noget helt andet – er op til dig.

Spillet er lavet af Frogwares i 2014 og kan spillets på Microsoft Windows, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 og Xbox One.