Halflings i DnD 5e

hjemmets bekvemmeligheder er målet for de fleste halflings liv: et sted at bosætte sig i fred og ro, langt fra hærgende monstre og sammenstødende hære; en brændende ild og et generøst måltid; god drink og fin samtale.
Selvom nogle halflings lever deres dage i fjerntliggende landbrugssamfund, danner andre nomadegrupper, der rejser konstant, lokket af den åbne vej og den brede horisont, for at opdage vidundere i nye lande og folk. Men selv disse vandrere elsker fred, mad, ildsted og hjem, selvom hjemmet muligvis er en vogn, der kaster sig langs en grusvej eller en båd, der flyder ned ad floden.

Lille og Praktisk

De mindre halflings overlever i en verden fuld af større skabninger ved ikke at trække opmærksomhed eller ved at undgå krænkelser. Da de er omkring 3 meter høje, forekommer de relativt ufarlige og har derfor været i stand til at overleve i århundreder i skyggen af ​​imperier og på kanterne af krige og politisk strid. De er tilbøjelige til at være kraftigt bygget og vejer mellem 40 og 45 pund.

Halflings ‘hud spænder fra solbrun til bleg, med en rødlig nuance, og deres hår er normalt brunt eller sandbrunt og bølget. De har brune eller hassel øjne. Halfling mænd har ofte lange bakkenbarter, men skæg er sjældne blandt dem og overskæg endnu mere. De kan godt lide at bære enkelt, behageligt og praktisk tøj, der favoriserer lyse farver.

Halflings praktiske tankegang strækker sig ud over deres tøj. De er optaget af grundlæggende behov og enkle glæder og har ikke brug for overflod. Selv de rigeste af halflings holder deres skatte låst i en kælder, snarere end på piedestaler for alle at se. De har en evne til at finde den mest ligefremme løsning på et problem og har kun en smule tålmodighed til overs for tomgang.

Venlige og Nysgerrige

Halflings er et kærligt og muntert folk. De værdsætter båndene til familie og venskab, samt komforten i ildstedet og hjemmet, og har få drømme om guld eller ære. Selv eventyrere blandt dem tager normalt ud i verden af ​​grunde til samfund, venskab, vandrerlyst eller nysgerrighed. De elsker at opdage nye ting, endda enkle ting, såsom en eksotisk mad eller en ukendt tøjstil.
Halflings flyttes let til medlidenhed og hader at se nogen levende ting lide. De er generøse og deler heldigvis det, de har, selv i magre tider.

Falder i et med mængden

Halflings er dygtige til at passe ind i et samfund af mennesker, dværge eller elver, hvilket gør sig værdifulde og velkomne. Kombinationen af ​​deres iboende snedighed og deres beskedne natur hjælper halflings med at undgå uønsket opmærksomhed. Halflings fungerer let sammen med andre, og de er loyale over for deres venner, uanset om de halveres eller på anden måde. De kan udvise bemærkelsesværdig vold, når deres venner, familier eller lokalsamfund trues.

Udkants Høfligheder

De fleste halflings bor i små, fredelige samfund med store gårde og velholdte lunde. De bygger sjældent deres egne rige eller endda holder meget land ud over deres stille skyer. De genkender typisk ikke nogen form for halfling adel eller kongelige, i stedet for at se til familie ældre at vejlede dem. Familier bevarer deres traditionelle måder trods stigningen og faldet af imperier. Mange halflings lever blandt andre racer, hvor halflings hårde arbejde og loyale udsigter giver dem rigelige belønninger og komfort. Nogle halfling samfund rejser som livsstil, kører vogne eller leder både fra sted til sted og vedligeholder intet permanent hjem.

Tilgængelig og positiv

Halflings forsøger at komme sammen med alle andre og afskyr at lave fejlagtige generaliseringer – især negative.

Elver

“De er så smukke! Deres ansigter, deres musik, deres nåde og alt sammen. Det er som om de trådte ud af en vidunderlig drøm. Men der er ingen, der fortæller, hvad der foregår bag deres smilende ansigter – helt sikkert mere end de nogensinde har givet udtryk for.”

Dværge

”Dværge får loyale venner, og du kan stole på dem til at holde deres ord. Men ville det skade dem at smile en gang imellem? ”

Mennesker

“Mennesker er meget som os, virkelig. I det mindste nogle af dem er. Gå ud af slottene og holder, gå og snak med landmændene og hyrderne, så finder du et godt, solidt folk. Ikke at der er noget galt med baroner og soldater – du skal beundre deres overbevisning. Og ved at beskytte deres egne lande beskytter de os også. ”

Udforsker Muligheder

Halflings tager normalt ud på eventyrers vej til at forsvare deres lokalsamfund, støtte deres venner eller udforske en bred og vidunderlig verden. For dem er eventyrere mindre en karriere end en mulighed eller nogle gange en nødvendighed.

Halfling Evner

Din halflings karakter har et antal træk til fælles med alle andre halfling.

Evne score stigning. Din fingerfærdighed score øges med 2.

Alder. En halfling når voksen alder i en alder af 20 og lever generelt ind i midten af ​​sit andet århundrede.

Justering (Alignment). De fleste halflings er lovlige gode. Som regel er de godhjertede og venlige, hader at se andre have smerter og har ingen tolerance for undertrykkelse. De er også meget ordnede og traditionelle, og læner sig meget på støtten fra deres samfund og komforten på deres gamle måder.

Størrelse. Halflings er gennemsnitligt ca. 90 cm høje og vejer ca. 18 kg. Din størrelse er lille.

Hastighed. Din basishastighed er 25 meter.

Heldig. Når du ruller en 1 på en angrebsrulle, kapacitetscheck eller sparer kast, kan du rulle terningen en gang til, men du skal bruge det nye tal.

Modig. Du har fordel ved saving throws mod at blive bange.

Halfling Nimbleness. Du kan bevæge dig gennem et område, som ellers er fyldt af en anden skabning der er større end dig.

Sprog. Du kan tale, læse og skrive Common og Halfling. Halfling-sproget er ikke hemmeligt, men halflings er sky for at dele det med andre.
De skriver meget lidt, så de har ikke en rig litteratur. Deres mundtlige tradition er imidlertid meget stærk. Næsten alle halflings taler common for at tale med de mennesker, i hvis lande de bor, eller gennem hvilke de rejser.

Underrace. De to hovedtyper af halfling, letfod og stout, ligner mere nært beslægtede familier end ægte underracer. Vælg en af ​​disse underracer.

Letfod

Som en letfodet halfling kan du nemt skjule for varsel, selv bruge andre mennesker som dækning. Du er tilbøjelig til at være hengiven og komme godt overens med andre. I Forgotten Realms har letfod halflings spredt sig længst og er derfor den mest almindelige sort. letfod er mere tilbøjelige til vandrende lyst end andre halflings, og bor ofte ved siden af ​​andre løb eller optager et nomadisk liv. I Greyhawks verden kaldes disse halflings hårfødder eller tallfellows.

Evne score stigning. Din karisma-score øges med 1.

Naturligt stealthy. Du kan forsøge at skjule, selv når du kun er skjult af en skabning, der er mindst en størrelse større end dig.

Stout

Som en Stout halflings er du hårdere end gennemsnittet og har nogen modstand mod gift. Nogle påstår, at stouts har dværge blod. I Forgotten Realms kaldes disse halflings stærke hjerter, og de er mest almindelige i syd.

Evne score stigning. Din constitution resultat stiger med 1.

Stout modstandsdygtighed. Du har fordel ved saving throws mod gift, og du har modstand (resistance) mod giftskader.