Unrailed! Anmeldelse

Spillet virker initialt simpelt: Lav en vej for dit tog så det kan køre til endestationen. Dette skal du gøre ved lægge togskinner, fjerne skove og bjerge, bygge broer, og undgå at dit tog går i stykker.

Som introduktoin til Unrailed! bliver du møst af spillets tutorial. Tutorialen er god og lynhurtig, man bliver sat ind i de helt basale funktioner i spillet.

Resten af spillet bliver dog ”learning-by-doing” da man støder ind i mange uforudsete challenges som man ikke før får introduktion til.

Ved at øge sværhedsgraden, kan man opleve sjove og svære niveauer, fx nuttede pixelerede kameler som blokerer din vej, og stjæler det vand du ellers skal bruge for at undgå overophedning af dit tog.

Jeg er en pingvin karakteren, omgivet af søde kameler og mit tog

Der er derudover flere forskellige modes, fx Versus mode hvor du spiller imod dine venner, hvor det gælder om at få sit tog hurtigst muligt til endestationen, og hvor du får lov til at forstyrre i dine venners togs hastighed mm. Der er også et Endless mode hvor man kommer i øvelse i hvor længe man kan holde toget kørende. Hvis man bare ønsker at hoppe hurtigt ind i et spil, så er der Quick mode.
Der savnes lidt et Story mode, hvor man på en intuitiv måde kan få unlocked materiale, såsom udseende på karakterer, og forskellige vedhæng til toget, som ikke er tilgængeligt fra start.

Grafikken er behageligt pixel art, som vi kender det fra mange andre spil som Minecraft. Det ses oppe i fugleperspektiv hvor man har godt overblik over det som foregår.

Det anbefales klart at spille spillet med flere venner, og nærmest jo flere jo bedre da der er mange forskellige opgaver man skal fuldføre for at toget kan køre videre. Spillet tvinger dig til skulle holde hovedet koldt, have et godt overblik, og fokusere på at problemløse de forhindringer som kommer i vejen. Man bliver nødt til at samarbejde for at kunne klare det. Man lærer at være nødt til at tænke ud af boksen, for eksempel; for at få dit tog til at komme igennem en forhindring som et kæmpe bjerg.

Det er et spil som godt kan gå hen og blive lidt stressende, så hvis man ønsker et rent hygge- og afslapningsspil, så ville jeg ikke anbefale dette. Det er dog meget sammenligneligt med andre spil i den genre som fx Overcooked, i form af det kaotiske problemløsnings co-op genre.

Spillet blev prøvet af 2 personer på hver deres PC.