Star Citizen – del 1

Space – the final frontier

Alle har vel, i et eller andet omfang, drømt om muligheden for at kunne udforske universet. At kunne fortsætte i hvad der synes det uendelige, aldrig vidende om hvad der venter en af oplevelser. Rejse fra galakse til galakse, opdage nye planeter, fremmede væsener  – og føle den frihed der følger med at eje sit eget personlige rumskib. Dette kan være svært at opnå i virkeligheden, men et nyt spil er netop ved at gøre det muligt. Bliv borger i Star Citizen og udlev dine vildeste rum-fantasier – hvad enten det så er som pirat, jæger-pilot, som et hold på et større rumskib, eller blot udforske universet og leve som eventyrer, så er muligheden der.

 

Stort univers – stor satsning

I Oktober måned 2012, gik udviklerne hos Cloud Imperium Games i gang med at starte en crowdfunding kampagne, som ville kunne støtte deres udvikling af spillet økonomisk. 2 dage inden kampagnes udløb, nåede udviklerne det rekord store beløb af 24,7 millioner kr. Doneret af almene borgere, der ønsker at støtte projektet af egen fri vilje.  Og siden da er er spillet og beløbet blot vokset sig større og større. Den 28 oktober, 2014, er det indsamlede beløb nået op på den svimlende størrelse af 347 millioner danske kroner, og det vokser sig stadig større, med den næste milepæl sat til 353 millioner kr.

De mange penge doneret af frivillige, forudsætter også meget store krav til spillets udvikling, at der kontinuerligt bliver udviklet nye moduler og at kvaliteten er høj.
Visionen er klar, at det bliver det største open-world space-simulator set i computerspillenes historie, med eget bruger-drevet internt økonomisk system, som kendt fra EVE-Online universet, til et velfungerede realtids kamp-simulator,  med fri bevægelighed både inde og ude fra sit rumskib.

 

sc44

 

Masser af udvikling

Udviklerne hos Cloud Imperium Games, har også allerede nu præsteret en hel del. Fra grafiske demoer på E3 messen, hvor de viser de mange deltaljer i spillet, er de nu også i gang med at udvikle hele 3 nye autentiske sprog, som skal bruges til de 3 alien racer. Et hav af forskellige rumskibe modeller, der rangere fra små enkeltmands transport fly, til enorme stjernekrydsere. Der er 11 kategorier af racer at vælge imellem så udvalget skal nok blive stort. Indtil videre er der kun mulighed for at spille med nogle af flyene, da de langsomt bliver intrigeret i spillet, i takt med spillets udvikling. En anden detalje er deres Hanger modul, som er en spillers private “parkerings” plads der kan indeholde ens rumskibe. Der er nu 3 typer af Hangers man kan vælge imellem, Discount, Business og Deluxe, typen af hangeren bliver afgjort ud fra hvilket fly man køber, ned det billigste fly følger discount modellen gratis med. Hangeren er indtil videre blot en plads hvor man kan gå rundt og beundre sit rumskib, men med tiden vil det blive en slags hub, hvor man fx kan få adgang til de objekter man han indsamlet.

Et andet nyt modul, som blev præsenteret for ikke så længe siden, er deres Planetside modul, hvor man kan bevæge sig rundt i et by landskab der ligger på planeterne, det kan være store metropoler til små lav-teknologiske områder, fælles for dem, er at de  også bliver en hub, hvor man kan mødes med andre spillere, gå på barer og få missioner, få repareret sit rumskib eller købe nye dele. Dette modul er endnu ikke blive lagt ud til spillet, men er fremvist på diverse messer.

 

Constellation_n02

 

Spillets process

På hjemmesiden robertsspaceindustries er det muligt at følge deres udvikling. Man kan blandt andet se, hvor mange økonomiske midler de har indsamlet via deres crowfunding projekt, og endda i realtid. Læse opdateringer fra udviklere og se hvilke moduler der vil blive lanceret ved næste store opdatering. Her er der også mulighed for at støtte spillet selv, da der er mulighed for at kunne købe diverse rumskibe der tilmed giver adgang til de tidlige udgaver af spillet. Dette skal dog gøres i mente om at det ikke er færdigt endnu, og hvis man vælger at købe adgang nu, bør det gøres for at støtte spillets fortsatte udvikling og ikke fordi man forventer et spilbart produkt.  Ønsker man mere information om spillet er der masser af mulighed for at finde interesse grupper spredt ud på nettet. Reddit har hele subreddits udelukkende til Star Citizen, så der er masser af steder at søge hen.

 

StarCitizen-2014-09-13-05-54-17-06

 

Vi her på redaktionen vil selvfølgelig også holde løbene øje med spillets udvikling, og holde jer opdateret når nye spændende tiltag bliver præsenteret. Den næste store opdatering vi alle venter på, er på trapperne og vil komme under navnet Squadron 42 som er et singleplayer modul, der foregår inde i Star Citizen universet. Første pakke skulle indeholde 10 missioner, og der vil så blive lagt løbene missioner ud, så det samlet set rammer 42 mission.

Indtil de næste opdateringer kommer og vi for lavet nye artikler om spillet, kan i se en lille demonstration herunder, der fremviser rumskibet RSI Aurora MR, samt en discount hanger.
Demoen er optaget på en computer med et Geforce GTX 760,  Intel(R) Core(TM) i5-4430 CPU ved 3 GHz, samt 8 GB RAM og spillet sat ved høj grafisk opsætning.