Athene – Verdens bedste gamer

Karakteren “Athene” blev skabt i 2007, og er i virkeligheden en mand fra Belgien der hedder Bachir Boumaaza.

Det hele startede med nogle youtube klip, hvor han udgav sig for at være den bedste World of Warcraft spiller i verden. Herefter har Athene bevæget sig med en enorm hastighed imod den front-figur han er idag. Ikke blot i World of Warcraft har han gjort sig bemærket, med blandt andet at slå rekorder såsom, først til level 70 og 80. Men han har også spillet mange andre spil hvor han har opnået helt utrolige ting, taget den korte tidsramme han har brugt på at lære spillet, i betragtning.

Efter succes’en i World of Warcraft var der mange der tvivlede på ham, og dette satte gang i nye projekter. Herefter slog han utallige rekorder i Starcraft II, vandt ufattelig mange penge i poker og blev kendt i League of Legends, da han fik et våben opkaldt efter sig, Athene’s Unholy Grail, samt spillede den bedste Ryze i verden.

Hans historie er helt fantastisk, og det at være vidne til at en mand kan skabe så meget opmærksomhed omkring sig selv, og de mennesker der er omkring ham er en sand fornøjelse at følge og være en del af. Jeg har selv haft fornøjelsen af at følge ham siden ’08, hvor jeg blev bekendt med dette World of Warcraft fænomen.

Rejsen med Athene og hele konceptet bag er langt fra slut, og de finder hele tiden på nye ting der informerer eller sætter gaming-fællesskabet igang ved hjælp af nye debatter eller emner. Noget som er aktuelt lige nu og er en ting der sættes mange kræfter på, og som i den grad er nævneværdigt er Gaming For Good.

Gaming For Good er et koncept skabt af gruppen bag “Athene”, der bygger op omkring hele gaming-fællesskabet, der er skabt over årene, og som har til hænde at støtte fattige børn i verden ved hjælp af donationer fra alle i dette fællesskab.

Det virker på den måde at man besøger www.gamingforgood.net og donerer et beløb, som bliver sendt til velgørenhedsorganisation Save the children (Red Barnet), herefter indsættes nogle point på ens konto som kan bruges til at købe spil på siden. Udviklerne bag spillene ligger disse spil op gratis og bestemmer hvor mange point de er værd, som er en måde for dem at få folk til at spille deres spil, samt at donere penge til dette formål i form af deres egne spil. Dette koncept er med til at få alle parter til at føle sig bedre, ved at de både giver penge, men samtidig får noget igen. På nuværende tidspunkt har hele Gaming For Good-projektet rejst over 55 millioner kroner, og dette tal stiger støt for hver eneste dag.

Hvis dette har vækket din interesse omkring verdens bedste gamer, har jeg gode nyheder, for der er masser af steder du kan se mere til Athene. Han og holdet bag har for nogle måneder siden udgivet en dokumentar som er på youtube, sammen med en spillefilm kaldet Wrath of the 1337 King som blev udgivet i 2008.

Herudover han har en youtube kanal, et twitch stream hvorpå han er meget aktiv og er selvfølgelig også at finde på diverse sociale medier.

“You’re a pro, or you’re a noob. That’s how it is, that’s life.” – Athene