Streaming

Hvad er streaming?

Streaming er et fænomen der har fundet sted siden 1970’erne, hvor man begyndte at eksperimentere med at streame media på computere, dog blev det aldrig populært da hardwaren ikke var alt for dyr og ikke kraftig nok til at kunne praktisere den voldsomme data på det tidspunkt. Det er først senere at det er blevet populært ikke bare at streame media fra sin PC, som blandt andet film, musik og spil, men også at sende streams ud online for at dele det med andre brugere. Det er uden tvivl en trend der er kommet for at blive, og er eksploderet inden for de seneste år.

Hvorfor streaming?

Det er blevet utrolig populært inden for nogle få år, både at streame media fra sin computer i form af video og lyd, typisk spil i alle genre. Dette skyldes blandt andet at esport har fået større opmærksomhed over årene, og har taget streaming ind som et værktøj til at vise store turneringer online. Alt dette er gratis for brugere rundt omkring på hele planeten, og bliver brugt flittigt. Den mest populære streaming portal, twitch.tv, har flere hundrede tusinde unikke seere hver eneste dag. Det er muligt at tjene penge selvom man ikke har flere tusinder der kigger på ens stream, dette kræver dog at man bliver partner hos den streaming side man er tilknyttet. Dette betyder at man får penge for hver bruger der ser nogle reklamer på din kanal, og vil i de fleste tilfælde kræve at du har et vist antal seere i gennemsnit hver gang du streamer.

Hvordan streamer man?

Det første man skal gøre er at finde et værktøj til at optage media fra sin maskine, derefter skal man oprette sig på en streaming hjemmeside der kan få det ud til et publikum. Disse to ting har vi hjulpet med ved at samle de nødvendige links til både streaming værktøjer og streaming portaler nederst i denne artikel. Det er utrolig nemt at gå til, og google samt youtube har utallige guides og informationer hvis man ønsker at starte op helt fra begyndelsen.
Hernæst skal man finde ud af hvilken slags media man gerne vil sende ud til sit publikum, og så ramme den målgruppe via spil, videoer, guides, musik, eller andet interessant materiale. Der er rigtig mange mennesker fra hele verden der streamer, alt fra små interesse projekter til professionelle der tjener mere end hvad de behøver via partnerskab og donationer. Man kan finde en masse inspiration hos disse streamers, hvis man følger dem på siderne der er linket til nedenfor.

Streaming portaler

Nedenfor er en liste over forskellige hjemmesider hvor det er muligt at oprette sig og streame ud til andre brugere. Dette er ikke en komplet liste, men en samling af nogle af de mest kendte portaler.

www.twitch.tv

www.justin.tv

www.youtube.com

www.hitbox.tv

www.connectcast.tv

Streaming værktøjer

Da man ikke kan streame ud til andre brugere uden et software har vi selvfølgelig også sørget for at i kan finde den vigtigste ting til dette. Nedenfor er det mest kendte og bedste streaming software ifølge GamerGuru, Xsplit, dette koster dog penge og anbefales ikke hvis man lige er startet inde for faget. Herudover er et gratis værktøj som indeholder alt det nødvendige for at streame på internettet.

https://obsproject.com/ (gratis)

www.xsplit.com (koster cirka 200 kr/året)

Så er det bare at komme igang, og hvis man har spørgsmål er man velkommen til at skrive dem i kommentarerne her på siden. God vind 🙂