NSA spionere på Gamere

Hvordan ville du have det, hvis du vidste at alt hvad du eventuelt skriver i World of Warcraft eller i Xbox Live Spil bliver overvåget af NSA og den Britiske efterretning? Ikke en rar følelse vel? 

Det er ikke lang tid siden, at alt balladen med at NSA overvåget alt og alle var fremme, og nu er det så også kommet frem at vi bliver overvåget når vi spiller vores online spil.
Ifølge dokumenter som blev delt af ‘Edward Snowden’.

Beskyldningerne går i mod den Amerikanske og Britiske efterretnings tjenester. I følge dokumenterne har der siddet agenter og oprettet karakterer i forskellige spil, for på den måde at overvåge og holde øje. Frygten er gået på at der var mulighed for at terrorister brugte MMOPRG spil som et “Dække” til at kunne planlægge sine angreb og planer.  De mest populære spil som blandt andet CIA og FBI har været aktive i er World of warcraft og Second Life, og en lille gruppe af agenter blev sat sammen til at undgå at agenterne udspionere hinanden.

Som ekstra hjælp til de stakkels agenter, som skulle spille World of Warcraft hele dagen, brugte agenterne også et Open-Source værktøj, til at blandt andet overvåge chatten og filtrere konkrete ord ud og reagere på dem. De logs som det program så laver, bliver videresendt til en konkret analyse. De påstår i dokumentet at de har fundet bevis på en masse ting ved at identificere kontoer, karakter og guilds som har en direkte forbindelse til nogle ekstreme islamisk grupper.

De går også skridtet videre, og har overvåget og optaget diverse samtaler på Xbox Live, da der åbenbart også har været planlagt en masse slemme ting der, men man skal dog huske at dokumenter er altså tilbage fra 2008, så hvor aktive de er til d.d. er endnu uvist.

Dokumenterne viste også at deres “nye” mål, var dem som spillede spil på mobil enheder såsom Iphone mm. Men at Agenterne ventede med at “overvåge” denne platform, indtil den blev mere populær.

 

Er i bekymrede over at blive overvåget online? 

Skriv din mening i kommentar feltet.