Evolve – Support

Succes med Evolves support class, går hånd i hånd med forståelsen for at support ikke høre til ved frontlinjen, men lige bagved. Det er dit job at observerer og kontrollere i et forsøg på at holde overblikket, og hele tiden at være ét skridt foran monstret. Det er vigtigt ikke at blive overmodig, være sig sin rolle bevidst og effektivt udnytte de værktøjer man har til rådighed. En kamp er aldrig tabt på forhånd, men hvis ikke supporten ved hvad han laver, kan det gå meget, meget hurtigt.

Cabot

Cabot

Cabot gør brug af at et imponerende våben kaldet en Rail cannon, som ikke kun giver ham det bedst skadende våben blandt support karaktererne, men også gør ham i stand til at skyde gennem visse objekter som træer, sten og klipper. Det er selvsagt en enorm fordel, i tilfælde af at monstret hele tiden forsøger at finde skjul og bryde line of sight. Som om skaden fra hans Rail cannon ikke var nok, har Cabot også en damage amplifier, der fungere ved at han skyder en stråle mod monstret så alt indkommende skade øges, ulempen er at strålen skal holdes på monstret så længe våbnet skal have effekt. Cabot kan altså ikke selv gøre skade så længe han bruger sin amplifier, det kan de andre på holdet heldigvis, og skaden fra dem vil altså være nævneværdigt større. Cabot’s Dust tagging våben er mindst ligeså interessant og virker ved at en lokalisation efter eget valg dækkes af støv, og efterfølgende lader jer se alt som bevæger sig igennem det. Dust tagging dækker et betydeligt område, så har man en idé om hvor monstret befinder sig, er det en enormt effektiv måde at få det bekræftet på, og selv hvis man tager fejl bliver støvet hængende i luften for en rum tid, i tilfælde af at monstret kommer forbi senere. Sidst men ikke mindst har Cabot Cloaking field som gør Cabot og andre i nærheden af ham ganske usynlige, perfekt til både at stikke af, men også til at snige sig ind på monstret.

 

evolve-support-bucket-activeBucket

Bucket er en interessant karakter af flere grunde, han er den eneste robot blandt spillets hunters og det bliver i den grad udnyttet. Bucket’s hovedvåben er intet mindre end en guided missile launcher, så godt sigte er ikke bidende nødvendigt, det klare missilet nemlig selv. Hvis man har brug for at ligge lidt ekstra pres på monstret kan man med fordel bruge Bucket’s sentry guns, op til 5 svævende kugler som kontinuerligt skyder efter monstret og andre fjender inden for rækkevidde. Sentry guns har åbenlyse offensive muligheder, men kan også smides i et område som vagttårne, på den måde får man besked hvis monstret kommer i nærheden af dem, og forhåbentligt kan man komme hurtigt nok derhen til at overraske monstret. Lidt overraskende er Bucket’s utility skill at fjerne sit hoved, og bruge det som flydende kamera, på den måde kan man ret hurtigt få overblikket over et større område og får man øje på monstret kan man tagge det sådan at det også dukker op på dine holdkammeraters skærm, ulempen er at Bucket er nød til at blive stående, hvorfor han er åben for angreb hvis ikke der er nogen som beskytter ham.

 

 

evolve-support-hank-activeHank

Til at ligge ud med, er Hank udstyret med en laser cutter, der fungere ikke ulig et maskine gevær. Det spytter laser stråler ud temmelig hurtigt og effektivt på alle afstande, med et tilpas stort magasin der betyder at man ikke behøver lade våbnet hver andet øjeblik. Hvis holdet er ved at få klø, kan man med fordel pakke våbnet væk, og i stedet gøre brug af hans shield protector. Hank’s shield protector fungere ligesom de fleste andre stråle våben i spillet, dvs man behøver ikke sigte direkte på det man vil ramme, i stedet retter våbnet selv ind således at man automatisk rammer det som er nærmest sigte ikonet. Shield protector kan ikke bruges på Hank selv, men kan give et ekstra lag beskyttelse til én holdkammerat som kunne have brug for det, eminent til at holde en såret holdkammerat i live længe nok til at holdets medic kan få helbredt ham. Står man i en situation hvor man hurtigt skal have noget tung skade ind på monstret, er Hank’s orbital barrage absolut fantastisk, den markere et område som kort tid efter bliver bombarderet, til den helt store guldmedalje, af nedfaldne eksplosiver. Et succesfuldt orbital barrage kan nemt være afgørende i en ellers tæt kamp. Som rosinen i pølseenden har hank som de andre Support karakterer  cloaking field som gør Hank selv, og andre i nærheden af ham usynlig

 

Næste gang.

Det var en kort gennemgang af alle karaktererne som officielt vil være tilgængelige ved spillets udgivelse. Næste omgang kommer, måske ikke overraskende, til at handle om spillets monstre nemlig, Wraith, Kraken, og Goliath. check ind på Gamerguru løbende og hold dig opdateret.