Amazon har startet endnu en ting

Amazon har nu tænkt sig at bevæge sig mere ind i spilverdenen end den førend har gjort. De har fået stablet en spilengine på benene baseret på den døgnflue vi kendte som CryEngine, kaldet Lumberyard. Meget ambitiøst kalder de den en ‘triple-A game engine’, for rigtigt at få gang i deres buzzwords.

Med stor glæde meddeler de at der nu endelig findes en nem måde for udviklere at integrere Twitch i deres spil. De har endda lavet support for Twitch Plays, hvis i kan huske f.eks. Twitch Plays Pokémon. Hele denne engine er med gratis licens, dog er den også fokuseret på online spil, med den enkelte betingelse (udover de berygtede Terms of Service) at hvis du ikke har egne servere til spillet, så er du påkrævet at bruge deres Amazon Web Services (også kendt som AWS). Dog behøver du ikke at bruge nogle servere overhovedet til at kunne bruge single-player eller lokalt multiplayer spil udviklet i Lumberyard.

Det hele er ‘open-source’, altså deres udgave af definitionen. Du må ikke videregive din egen personlige version af deres Lumberyard og du må ikke bruge andet end AWS eller dit eget udstyr. Til gengæld kan du forbinde den til Steamworks, Apple Game Center, Google Play Services, og så videre. Så længe de kan trække penge fra kontoen.

Du kan læse mere omkring deres nye tiltag på deres egen hjemmeside.