Xgimi Horizon Pro 2200LM anmeldelse

XGIMI Horizon Pro 4K er en schweizerkniv i sig selv med sine mange egenskaber, med blandt andet indbygget højtaler, Android TV og 4k-opløsningen, så er det kun fantasien som sætter grænser. 
Positivt
Indbygget højtalere
Indbygget software (Android TV, automatisk keystone mv.) )
Perfekt 4k opløsning
Negativt
Prisen
Kontrasten kunne godt være en smule bedre
5
Vurdering

Jeg har igennem mit arbejdsliv som IT-mand, brugt projektorer i rigtig mange forskellige situationer. Hvad enten det har været til undervisning, fremvisning til kurser eller blot præsentation af diverse til møder. Problematikken er oftest den samme.

Enten har man en god stationær projektor, som er fast monteret og viser et godt billede eller også har man en projektor med i en taske, som giver et billede, men som kun lige kan gå an til formålet og oftest volder problemer til mødet.

Kort fortalt, Xgimi Horizon Pro 2200LM er en af de bedste projektorer, som jeg har haft fornøjelsen af at prøve af.

Brugervenlig

Ved mange projektorer, så er udgangspunktet ofte at indsætte et stik fra din enhed og/eller tilslutte ekstra udstyr, som gør det muligt at tilkoble til enheden. Når du først tænder Horizon Pro 2200LM, så bliver du fulgt igennem en helt fin lille guide via. fjernbetjeningen, hvortil at du bliver koblet på dit trådløse netværk og bliver introduceret til de forskellige ting.

Android TV

Her fungerer Android TV altså fremragende. Det udvider projektoren, fra blot at være en projektor, til at være et smartfjernsyn, som gør at du kan bruge projektoren uden at tilslutte ekstra enheder.

Med Android TV kan du åbne en masse forskellige apps direkte fra projektoren. Såsom Netflix, ViaPlay og så videre.

Derudover får du indbygget Chromecast, som gør at du let og elegant kan dele din skærm fra din computer eller diverse smartenheder, når nødvendigheden byder sig.

Skærm kvaliteten

Med Horizon 2200LM får du fuld 4K opløsning, på 3840 x 2160 pixels og HDR (wide dynamic range), derudover får du et billede på væggen fra 76 cm til 7,76 M diagonal.

Lysstyrken er på 2200 ANSI Lumen, som også gjorde det muligt at bruge projektoren, selv når der var ret lyst i lokalet.

Står projektoren lidt skævt? Ingen problemer. Der er indbygget en automatisk keystone-korrektion (horisontalt og vertikalt). Må dog erkende, at dette ikke altid virkede helt perfekt for mig. Udfordrede dog også funktionen til sit fulde, men nogen gange, ville funktionen ikke samarbejde og andre gange, så gjorde den det helt korrekt.

Sidst, men ikke mindst, så har den et automatisk fokuseringssystem, som sikre at billedet altid er perfekt fokuseret (dette lyder måske ikke af meget, men i dagligdagen når man bruger projektor meget, så ender man med at bruge rigtig meget tid på at få sin projektor til at fokusere helt præcis).

Afprøvningen

Jeg har igennem den sidste periode haft Horizon Pro 2200LM med mig som min trofaste følgesvend. Både i privatlivet og i arbejdslivet.

Horizon Pro 2200LM er en transportabel projektor, men den er stadigvæk lidt stor at slæbe rundt på. Den er ikke ligeså handy, som mange andre projektorer, det må man blot erkende. Men kvaliteten gør op for det og det gør også, at du faktisk gerne gider slæbe den med rundt.

Arbejdet

Jeg arbejder til daglig som IT-konsulent i min egen virksomhed. I dette job, står jeg ofte og skal bruge projektor, om vi snakker undervisning eller om det blot er en præsentation til mine medarbejdere. Her har Horizon Pro 2200LM været en god ven at have med rundt. På trods af manglende projektorlærred på vores kontor, så er der ingen problemer med at bruge Horizon på vores hvide whiteboard-tavle eller blot på en hvid væg.

Ved længere tidsbrug, så kan der dog godt komme en god summen fra blæseren, som i meget “stille” møder, kan forekomme en smule irriterende, men man kan sagtens tale henover det.

Det som jeg savnede mest, var faktisk mulighed for at hæve projektoren en lille smule. Enten noget indbygget i den via. en smart funktion, eller blot med “ben” på projektoren, som man kunne skrue lidt op. Dette gjorde, at jeg ofte var nødt til at finde en bog eller lignende, da projektoren oftest blot stod på samme bord som vi brugte til mødet og at whiteboard-tavlen oftest hænger lidt oppe på væggen. Dette vil dog kunne løses, hvis man tilkøber XGIMI stativet (link til produktet hos Power).

Med henblik på kvaliteten, så er der intet at sætte en finger på. Jeg kunne bruge den både i dagslys og havde ikke behov for at trække gardiner eller lignende ned.

Den var nu også meget sjov at bruge til fredagshygge på kontoret, da man dermed kunne smide noget på projektoren, som medarbejderne kunne være fælles om. Vi har haft god glæde at forskellige gaming videoer direkte igennem YouTube-appen.

Privaten

Jeg har haft brugt projektoren meget i hjemmet til at lade børnene hygge med nogen fjernsyn på værelset, som de ellers normalt ikke har mulighed for. Dette gjorde det nemt med Horizon Pro 2200LM at lave denne ekstra gode, da den blot kunne rykkes og med indbygget Android-tv, var det dejligt nemt at lave et hurtigt “tv” på væggen for børnene.

På trods af den gode kvalitet, så lykkes det mig dog ikke, at komme over til en position, hvor jeg kunne forestille mig at udskifte mit fjernsyn med en projektor lige her og nu. Men dertil skal det også siges, at hvis man virkelig ønsker det optimale af sådan en projektor her, så skal man også have et godt lærred eller en væg med den korrekte maling, for at billedet kan måle sig med et almindeligt LCD-tv, så den konkrete vurdering overlader jeg til nogen, som har dette setup.

Gaming

Der er selvfølgelig intet som testes her hos GamerGuru, som ikke lige testes i gaming sammenhæng også. Dette er ingen undtagelse.

Først blev der forsøgt at bruge billedet fra computeren, dette gav ikke den største mening, men med galskaben, finder man ofte sjove oplevelser. Blandt andet oplevelsen ved at spille på sådan en kæmpe skærm, som gjorde at man skulle dreje hovedet konstant rundt og endte nærmest med hold i nakken. Det fungerede ikke helt, men var dog en sjov lille oplevelse.

Men så smed jeg i stedet for min Xbox Series X på og smed billedet op på væggen og tog et joystick i hånden og gav det andet til kollegaen – så var der dømt hygge. Bevares, hvis man spillede nogen hurtige FPS-spil, så kunne man godt mærke at frameraten ikke var ligesom at spille på et direkte fjernsyn/computerskærm, men til vores kontorhygge, så passede den genialt og når man har en konsol som drager fuld nytte af 4K opløsningen, så er det altså guf.

Konklusion

  • Er XGIMI Horizon Pro 4K super lækker? Ja!
  • Er XGIMI Horizon Pro 4K ret dyr? Ja!

XGIMI Horizon Pro 4k er en super lækker projektor. Det kommer vi ikke udenom. Jeg vil gå så langt, som at sige, at det personligt for mig er den fedeste projektor, som jeg nogensinde har testet. Men. Du betaler også for det. Udsalgsprisen her og nu, er på omkring de 13.299 kroner.

For de samme penge, kan du snildt gå ud og få 4K smartfjernsyn, samt en lille handy projektor som du kan have med rundt. Men dem som tænker sådan, er heller ikke i målgruppen for denne projektor. Målgruppen her er for folk – som kort fortalt – gerne vil have noget som bare fungere og som ser lækkert og stilrent ud.

XGIMI Horizon Pro 4K er en schweizerkniv i sig selv med sine mange egenskaber. Med indbygget højtaler, Android TV og 4k-opløsningen, så er det kun fantasien som sætter grænser.