roccat-sova anmeldelse

Roccat Sova: Anmeldelse

Roocat Sova MK – Et tastatur der indtager din sofa.

Roccat Sova MK Gaming Lapboard er Roccats ”nye” skud på stammen i forhold til gaming fra sofaen. Roccat vil med statementet ”Own the Couch” sprænge døren ind til ”tv” gaming og stjæle billedet fra konsollen. Meeen, de prøver for hårdt. Ihvertfald i forhold til gaming.

Out-of-the-box møder man et virkelig lækkert designet keyboard. Førstehåndsindtrykket er godt – det virker til at der tænkt over tingene – støttepuder til lårerne, ledningsholdere til din mus, 4m langt USB dobbelt stik og muligheder for ekstra USB direkte i keyboardet. Det er selvfølgelig et mekanisk tastatur som Roccat har kastet sig ud i , og overall ser det pænt ud.

Nu bliver det spændene, for personligt fortrækker jeg at sidde ved mit skrivebord med en god stol og mit normale gaming layout – det er bare mere ”seriøst”. Men jeg skal se om Roccat kan ændre mine vaner.

Komfort

En elementærtanke bag keyboardet må jo være at man skal kunne  have det behageligt, ligger med benene oppe og ”flyde” mens man gamer. Dette lever keyboardet fuldt op ud til. Det er voldsomt komfortabelt og ”mussemåtten” gør at man ikke skal rode rundt efter et sted ens mus kan køre ordentligt – men kun hvis man ligger halvt ned. Sidder man op i sofaen, går der ikke meget mere end fem minutter før du føler, blodomløbet i dine fingre efterhånden er ikke eksisterende, og derfor er man nødt til, at løfte hænderne regelmæssigt for at få blodet tilbage i fingrene.

Funktionalitet

Det er tid til at afprøve ”funktionaliteten” af et gaming keyboard der vil hamle op med konsollerne.

Kort og godt: Det fungerer bare ikke helt rigtig.

Der er noget der ikke er som det skal være.

Det er ikke det irriterende faktum at en trådløs mus er fuldstændig umulig at bruge, forbi ”musemåtten” er så glat, og hvis man bruger en mus med ledning skal man konstant ”samle den op” i bunden af keyboardet, hvis man lige slipper taget på musen i et kort øjeblik.

Det er ikke det irriterende faktum at det tog mig 10 intense minutter at finde ud af hvordan man slog capslock til, eller at tasterne omkring pile tasterne er ”proppet”.

Nej – det fungere bare ikke helt. Det er svært at sætte ord på den følelse, men forestil dig du lige har købt nyt gaming grej, du prøver det af for første gang og så føler du dig godt tilfreds og glad. Sådan er det ikke med Roccat Sova MK.

Roccat har på keyboardet placeret en ”FN-tast” som traditionelt findes på bærbar computer. Jeg har svært ved at forstå hvorfor. Kunne være langt bedre at placere disse medie taster, som man allerede kender fra andre Roccat tastaturer.

Hvad kan det bruges til?

Som det måske kan fornemmes er min tone omkring keyboardet ikke just alt for positiv, men der er ikke noget der er så skidt, at det ikke er godt for noget andet – og det er også tilfældet her.

Det fungere rigtig godt hvis du har valgt at placere en ”medie pc” ved dit fjernsyn – her kommer ”FN-tasten” til sin ret med lydkontrol m.m.

Samtidig giver mulighed for at surfe internettet, bladrer billede, eller tage et afslappet game Age of Empires f.eks.

Konklusion

Selvom det kan virke sådan – så prøver jeg virkelig ikke at finde alle fejlene ved keyboardet, men det er svært.  Forventningerne var høje, da Roccat normalt står for god kvalitet, men det virker til at der bare skulle launches. Jeg oplevede ved mig selv at jo længere tid jeg brugte det, jo mere irriteret blev jeg – uanset om det var til gaming eller ”medie” brug. Ved gaming var det glatte ”mussemåtte” og det manglende blodomløb klart det mest irriterende. Ved medie brug blev størrelsen irriteret – hvis det er alligevel er til ”casual” brug – hvorfor så ikke bare have et trådsløst sæt?

Efter min overbevisning er det absolut ikke de 1.500 – 1.600 kr. værd som det i skrivende stund koster.

Læs bedømmelse1 Stem
Positivt
Fleksibilitet
Negativt
Musemåtte alt for glat
Svært at sidde korrekt
Sammenmast tastatur
2
Total Score