Guide til esportstøj

Gaming er efterhånden blevet en seriøs sport, og derfor er det heller ikke sært, at esportstøj efterhånden er blevet et populært hos mange gaming-entusiaster. Her har vi lavet en guide til esportstøj, så du kan vælge det helt rigtige, som passer perfekt til dig. Esportstøj er for seriøse gamere, så læs med her, hvis du ser din gaming som en seriøs sport og gerne vil tage det til det næste niveau.

Hvad er esportstøj?

I teorien kan man spille computer i alle typer af tøj, men det er hurtigt blevet en standard, at professionelle gamere har holdtøj på, når de deltager i turneringer. Man kan sammenligne det med holdtrøjerne i forskellige fodboldklubber. Disse trøjer bliver flittigt købt af fodboldfans, og ligesådan er der også mange esportsfans, som gerne vil vise deres støtte til et esportshold ved at købe deres holdtrøjer.

I takt med at esport bliver mere og mere populært, opstår der flere og flere amatørhold. Selvom de stadig er på amatørstadiet, er der mange af disse hold, som også vælger at få lavet deres eget holdtøj. Det kan du også gøre, hvis du er en del af et team, som du føler har potentiale.

Støt dit eget eller andres hold

Hvis du overvejer at købe esportstøj, så skal du først og fremmest overveje, om du vil støtte et eksisterende hold eller skabe dit eget.

Astralis er Danmarks mest kendte esportshold, og de har igennem et samarbejde med Jack & Jones lavet en serie af flot esportstøj, som du kan købe. Hvis du køber esportstøj med logoet fra et eksisterende hold, så støtter du holder økonomisk. Derudover kan du også vise din støtte til holdet, hvis du tager til et esportevent.

Hvis du selv er seriøs i forhold til gaming, er det også en mulighed at skabe dit eget esportstøj, hvor du støtter din eget team. Der er mange forhandlere, som for eksempel tilbyder, at man kan designe sine egne t-shirts, så dit team kan få matchende tøj. Det giver holdånd, og derudover virker i også mere seriøse, når i tager til events for at dyste mod andre hold.

Esportstøj kan være en god måde at skabe opmærksomhed omkring dit eget hold, hvis du også sørger for tøj til jeres støtter. Efterhånden som I bliver mere og mere kendte, kan du også vælge at sælge jeres egen merchandise til jeres følgere. Det kan være en økonomisk hjælp, som kan gøre det nemmere for jer at rejse rundt til forskellige turneringer.

Gode råd til at lave dit eget esportstøj

Der er mange muligheder i forhold til esportstøj, men det kan være en god start at få lavet en t-shirt med jeres holdnavn og eventuelle logo. Det er vigtigt, at I vælger et unikt logo, hvilket med andre ord betyder, at I ikke må kopiere andres logo. Det kan være en mulighed selv at designe et logo, og ellers kan det være en god start at nøjes med et holdnavn.

Hvis I vil have behagelige esportstøj, så er det en god idé at vælge t-shirts i ren bomuld. Kunststof kan se smart ud, men det er sjældent behageligt, og det kan være svært at slippe af med overskydende varme i kunststof, mens bomuld har en god åndbarhed, som føles rar for huden.

Materialevalget er ufatteligt vigtigt i forhold til jeres esportstøj, for det er svært at spille godt, hvis ens tøj er ukomfortabelt. Kort sagt bør du altid gå efter bomuld, når du skal vælge materiale. Så er du på den sikre side, og samtidig vil bomuld også være et billigt valg – både til t-shirts og til hættetrøjer.

Når I designer jeres t-shirts, er det nemmeste bare at vælge almindelige t-shirts til mænd. Disse t-shirts er det billigste valg, og der er ingen grund til bekymring, hvis I har piger på holdet, for de kan også sagtens bruges af pigerne. T-shirts til mænd er typisk lidt mere firkantede i formen, men det er ikke et problem i forhold til gaming, hvor for stramtsiddende tøj bare er en ulempe.

Klassiske variationer af esportstøj

Der findes mange forskellige variationer af klassisk esportstøj, men det mest klassiske er en t-shirt med logo. Det er dog også en mulighed at vælge en hættetrøje, hvilket du også sagtens kan vælge, hvis du er ved at designe tøj til dit eget esportshold.

Et muligt alternativ til tshirts og hættetrøjer kan også være kasketter. Fordelen ved kasketter er at størrelser betyder mindre, hvilket kan gøre det nemmere, hvis du for eksempel skal bruge tøj til dit esportshold.

Hvis du vil have inspiration til dit eget esportstøj, kan det være en god idé at holde øje med esportstøjet fra de mest populære hold. I takt med at Astralis vinder flere pokaler, vil deres udvalg af merchandise blot blive større, og de har allerede et rigtigt fedt udvalg.

Alternativer til esportstøj

Der findes mange andre typer af merchandise end bare esportstøj. Mange af de kendte hold har efterhånden et kæmpe udvalg, så du også kan få ting so musemåtter eller endda gamingmus. En anden type merchandise kan også være pins med holdet logo. Disse pins kan for eksempel sættes på backpack eller computertasker.

Hvis du vil lave anderledes merchandise til dit eget esportshold, kan du hente masser af inspiration fra de kendte hold. Der finder mange virksomheder, som også producere merchandise til små virksomheder eller private, og disse virksomheder kan også producere et bredt udvalg af merchandise til dit esportshold.

Uanset om du støtter et eksisterende hold eller spiller på dit eget, så vil du med garanti komme til at elske esportstøj. Det giver sammenhold, og man føler, at man er en del af noget større, når man bærer holdets logo og navn. Med andre ord skal du blot beslutte, om du vil støtte et hold som Astralis, eller om dit hold måske skal forsøge at tage jeres gaming til det næste niveau, så I en dag kan konkurrere mod de bedste i verden sammen med Astralis.