Gamer PC – Sådan køber du den rigtige gamer computer

Er du den fødte gamer, så ved du sikkert allerede hvilke komponenter du skal have i din maskine, for at bygge eller anskaffe dig den ultimative gamer pc. Dog er det ikke alle der er lige så interesseret i at bygge computeren, som de er i at spille på den, og derfor kan det være uoverskueligt, at købe en gamer PC, hvis man ikke er helt sikker på hvad man skal kigge efter i en sådan computer.

De fleste gaming hjemmesider tilbyder efterhånden færdigbygget gamer computere, som er special lavet til de forskellige moderne spils krav, og man kan let slippe afsted med få penge for en sådan computer, uden at komme til at klage fremover – dog er der ofte sparet på de andre komponenter i computerens indmad, så de kan få presset et stort grafikkort og en god processor i, så de kan presse priserne så langt ned.

Så er vi jo tilbage til udgangspunkt, hvor man skal have en hvis viden, for at gå ud på markedet og købe det bedste af det bedste.

Lektie: Er prisen for god til at være sand, så er den sikkert for god til at være sand.

Vi har lavet denne guide til køb af gamer pc, så du kan få en bedre basisviden for emnet, og derved vide hvilke ting du skal kigge efter i en computer, og hvilke ting du skal kigge mindre efter. (Du skal jo selvfølgelig kigge efter det hele)

Billig gamer computer

Find din næste computer her – MAX BITE SERIES
En billig gamer computer er ikke svær at finde, men hvis du leder efter en gaming computer i den billigere ende så er det vigtigt at vide hvilke elementer der kan spares på eller i det mindste finde nogle som ved hvad de laver. Hos Shark Gaming bliver der tænkt over de dele som udvælges. Komponenterne er nøje udvalgt af gamere med styr på hvad der er vigtigst når du skal spille, vi mener derfor at Max Bite Series fra Shark Gaming er et godt sted for dig som leder efter en billig gamer pc.

Casual gaming computer

Find din næste computer her – SHARK SERIES
Hvis du er på udkig efter en computer som leverer mulighed for at køre dine spil med høje grafikindstillinger i alle de gængse spil på markedet, så er finder du helt sikkert en stationær computer blandt Shark Series fra Shark Gaming. En gamer computer fra denne serie er prismæssigt at finde lige mellem billig og beast. Computerne her får ikke stemplet som bedste gamer pc, men de er helt sikkert i kategorien som bedst til prisen.

Den bedste gamer pc

Find din næste copmuter her – MIGHTY SHARK SERIES
Hvis du er typen som ikke vil gå ned på udstyr og ikke lader dit valg af gamer pc begrænse af beløbet så bør du tage et kig på Mighty Shark series fra Shark Gaming. Her får du nemlig en gamer computer som giver dit frit spil når du skal vælge opløsning og grafikindstilling. Denne serie er også for dem som ynder at streame deres sejre på YouTube og Twitch. En gaming stationær fra Mighty Shark Series kan samtidig anses som en bedre investering da komponenterne er mere fremtidssikret end dem i en stationær gamer pc fra en de andre serier.

Få styr på budgettet

Inden du springer ud og kigger efter en computer, skal du selvfølgelig have styr på hvor mange penge, du er villig til at smide efter en sådan maskine. Skal det være den ultimative gamer, så du kan smide dualscreen på, og spille flere spil på én gang, eller skal det være en casual gamermaskine, så du kan spille counter-strike uden at blive forstyrret af FPS lag?

Der findes færdigbygget gamer pc’er helt ned til 3000,- og opefter – hvor langt op, ved jeg ikke engang – det er næsten helt latterligt, hvor stærk en computer kan bygges efterhånden, men for at sætte et realistisk tal, som en rigtig passioneret gamer sikkert kan sætte penge af til, så 30.000,-

Jeg kan ikke sætte eksempler på gamer pc’er, alt efter hvilket spil du spiller, da jeg selv sidder inde med en casual gamer pc, og kan uden problemer trække de moderne spil på højeste kvalitet.

Hvis du føler at det allerede bliver for meget, kan du bare springe ind på vores sektion om gamer pc’er, og se om der er noget du finder interessant.

Tilbage til topic – er du en casual gamer, så skal du nok sætte 4-8000 kr. af til en computer, og hvis du har behov for det helt vilde setup, så sæt gerne 10.000+ af til det.

Processor/CPU – hjernen i din Gamer PC

Grafikkort og arbejdskraften skal arbejde stærkt sammen, og derfor er det anbefalet at du også bruger en god del på at anskaffe dig en ordentlig CPU. Vi kan herunder anbefale Intel’s 3. generations CPU’er – i5 og i7. Begge med godt ry indenfor gaming, og hvis du også vil være i stand til at spille fremtidens spil, og ikke blot nutidens, så er det vigtigt, at du får kvalitet til at starte ud med.

gamer pc cpu

Du kan evt. hoppe forbi cpubenchmark.net, og se hvilke CPU’er der klarer sig godt på markedet, hvis du stadig følger at du er vildfaren i en jungle.

Grafikkortet

Her har vi også en af de ekstrem vigtige komponenter i en nutidig gamer pc. Det er her rigtig mange casual gamers falder fra, og køber en færdigbygget pc i stedet – simpelthen fordi der findes så helvedes mange grafikkort på markedet, og de alle sammen formår at sælge sig selv som “fremtidens grafikkort”. Vås.

Du skal have fat i et ordentligt grafikkort, og vi kan anbefale at lege lidt rundt inde på videocardbenchmark.net, for at se hvor de forskellige grafikkort, som bliver kastet i hovedet på dig, lægger på skalaen i forhold til nutidens vildeste grafikkort.

Jep, vi har tænkt os at linke en benchmark side for hver komponent. Jeg har desværre ikke ressourcer til at bestemme hvilken komponent er den ideelle i forhold til dit setup, så hellere give dig blod på tanden, for selv at finde ud af det.

Bundkortbundkort gamer pc

Al din data køre igennem bundkortet, og derfor er det naturligvis vigtigt, at du bruger en betydelig del af dit budget, på at købe dig en fornuftig bundkort, der også kan følge med, når spillene udvider sig og bliver mere teknisk krævende. (I forhold til hardware)

Hvis du køber de bedste RAM, det bedste grafikkort, den bedste CPU i verden, men undlader at købe et tilsvarende bundkort, så kommer du ikke særlig langt, og du fortryder hurtigt din opsætning.. for ikke at tale om, at det kan få konsekvenser for vitale dele i din computer, hvis dine komponenter ikke kan hjælpe hinanden propert.

Siden det er en af de vigtigste – hvis ikke den vigtigste – del i din computer, så kan det anbefales at købe noget af det nyeste på markedet, bare for at tænke fremad, og undgå at skulle købe nyt bundkort igen næste år.
Af mærker som tiltaler gamere, findes ASUS, MSI, Intel og Gigabyte, hvor der virkelig bliver lagt fokus på kvaliteten og holdbarheden.

Ram – computerens hukommelse

“Har den nok Ram?” bliver aldrig rigtig spurgt af nogle lige så meget, som det gjorde før i tiden. Prisen på ram er faldet drastisk, og derfor er det kan det ikke betale sig, at prøve at spare på dette område.
Det eneste der er at sige, er, at du skal gå på udkig efter ram som bliver understøttet af dit valgte bundkort. Du skal dog som minimum have 8GB ram i din gamer pc, for ikke lige pludselig at render ind i problemer.. hellere for meget, end for lidt.

Som tidligere nævnt, så kommer der lige endnu en benchmark, så i selv kan lege lidt rundt: RAM Benchmark

Men kom gerne tilbage til guiden herefter, for vi er overhovedet ikke færdige endnu.

Computerens påklædning

Når du køber en byg-selv-pc igennem et computerfirma, så står de som regel for kabinettet, og du kan sikkert også selv vælge blandt deres sortiment, men bare for en god ordens skyld, så vil jeg lige vise jer, hvor i kan finde nogle fede kabinetter, hvis i skulle blive træt af at kigge på jeres standard kabinet.

Kabinetterne fås i mange forskellige farve og størrelser, og der finder bl.a. lowtower, miditower og hightower, hvor miditower er den mest normale, eftersom de fleste computers indmad ikke fylder meget mere end nødvendigt.

ImageImage

» Se flere kabinetter her «

 

Tilbage til guiden, for det var egentlig ikke det, jeg mente med computerens påklædning. Jeg snakkede om resten af computerens tilbehør, såsom mus, tastatur, headset, skærm, de mindre, men ikke just mindre vigtige dele af computeren.

Gamer Mus

Hvis du er til skydespil, så er dette nok den vigtigste faktor i forhold til din succes. Her er det vigtigt, at du finder en mus, som har optisk sensor, så du opnår højest præcision i forhold til bevægelse. Det ville jo være træls, hvis din mus ikke opfanger dine bevægelser ordentligt, og det i sidste ende koster dig livet. (I spillet selvfølgelig)

Du kan evt. kigge på de forskellige gamer mus i vores sektion, og se om der er en, der falder i god jord hos dig.

Gamer tastatur/keyboard

Alt afhængig af hvilket spil du spiller, skal du have fundet et optimalt tastatur. Hvis du spiller MMO-spil, som f.eks. League of Legends, så kan dit gameplay være afhængig af forskellige markroer, som du simpelthen har behov for, og derfor også skal have let adgang til, og derfor ville det være optimalt af finde et MMO-gaming tastatur.

Hvis du derimod er mere til FPS (Skydespil), muligvis counter-strike, så har du ikke så voldsomt behov for unødvendige makro-knapper, og du har måske mere behov for et tastatur, hvor du har en god mulighed for at hvile dit håndled, uden at skulle bruge for mange unødvendige kræfter på at flytte hånden rundt på tastaturet. I så fald, så har vi lavet en lille test med 3 forskellige FPS optimale tastaturer, som i øvrigt bliver brugt flittigt af nogle af verdens bedste counter-strike spillere.

Gamer skærm – du skal jo også kunne se noget

De fleste gamere spiller spil, hvor reaktionstid betyder alt, og derfor skal du også kunne se hvad der foregår på skærmen med det samme. Du skal have fat i en skærm, hvor responstiden er hurtig, og hvor du kan regne med hvad du får serveret på bordet. En responstid skal helst ligge under 8ms, når det er til gaming brug.

De fleste anvender 22-24″ gaming skærme, hvis de spiller FPS spil, enkelte vælger 27″, mens valget af 27″ er mere præget af, at forbrugeren spiller et MMO-spil, hvor det er vigtigt at du kan se omgivelserne på hele skærmen.

Blandt de professionelle gamere, er især Samsung og BenQ meget anvende gamer skærme, og i kan finde den ene BenQ skærm – som også jeg selv anvender – inde under vores sektion på siden.

Gamer headset

Alt afhængig af det valgte spil, er en god lyd mere eller mindre noget af det vigtigste. Hvis du spiller LoL, så ligger det meste selvfølgelig i den visuelle del, men hvis du spiller competitive, eller blot casual, counter-strike, så kan lyden kombineret med overblik og gamesense være gamebreaker i en match, og derfor er det vigtigt at have udstyret i orden.

Det er vigtigt, at du vælger et headset som er lækkert at have på, og som også har en mikrofon selvfølgelig. Du skal være i stand til at sidde med headsettet i flere timer, uden at du får irritation omkring dine øre, og hvis du får dette efter en times gaming med headset, så skal du sikkert ud og have fat i et nyt headset.

Vi har lavet en lille test af 3 headsets, som passer både til FPS spil, men også til MMO og andre computerspil.

Gaming Musemåtte

Nu begynder vi at trække de sidste dråber ud af guiden, men når vi alligevel er nået så langt, så kan vi lige så godt inddrage musemåtten. Der er mange der spiller på sin bordplade, det gør jeg også selv, men mange andre vælger også at investere i en musemåtte, så de ikke lige pludselig bliver irriteret af snavs på bordoverfladen.

Hvis du spiller computerspil med en lav sensitivitet, så er det vigtigt, at du vælger en stor musemåtte med rigelig plads, så du ikke lige pludselig kommer til at køre musen udover musemåtten.

Det er også vigtigt, at du får fat i en relativ tyk musemåtte, så den kan tilpasse sig overfladen, den ligger på, og derved sikre, at du ikke lige pludselig bliver irriteret af ting der ligger under musemåtten. (En tyk musemåtte hjælper selvfølgelig ikke, hvis der ligger en cykel under din musemåtte)

Se vores oversigt over gamer musemåtte.

Vi er nået til vejs ende i guiden – hvis i synes godt om indholdet, så må i meget gerne dele den med jeres gamer omkreds, eller blot kommentere herunder.

Hvis i synes, at der mangler vigtige punkter i guiden, så smid også gerne en kommentar, så jeg kan tage stilling til det og implementere det i guiden.

Byg din egen Gamer PC

Som udgangspunkt, vil jeg altid anbefale, at folk sammensætter deres egen computer. Ikke i den forstand, at folk med minimal viden omkring emnet, skal sætte sig ned og vælge de dyreste komponenter i én stor opskrift på den perfekte gaming pc, for så går det galt. Det bedste ville nok være, at få noget professionel rådgivning ind over. Hvis ikke du kender den lokale IT-mand eller har mod på at skrive i et forum, at du måske ikke ved så meget om emnet, skal man som regel ikke særlig langt ud i sin vennekreds, før man støder på en rutineret computernørd. Han kan helt sikkert fortælle dig, hvilke komponenter du skal vælge.

Er du derimod til en billig gamer pc, som allerede er sammensat, og uden problemer kan følge med de mest kendte computerspil, så kan du tage et kig på oversigt over færdigbyggede gamer computere.