Bredbånd til Gaming – det skal du kigge efter!

Hvis du bruger meget til på at game online, så kan det vække frustrationer, hvis internettet er for langsomt eller hvis forbindelsen forsvinder på kritiske tidspunkter. I det følgende tager vi et kig på, hvad der skal til for at have en god internetforbindelse til gaming.

Stabilitet

At forbindelsen er stabil er nok den mest væsentlige faktor i denne sammenhæng. Derfor vil vi til enhver til fraråde dig at vælge mobilt bredbånd til gaming. Dels fordi, at det er den mest svingende type forbindelse og dels fordi, at du skal have et dyrt abonnement med ubegrænset forbrug. Alternativt kan regningen for alvor hobe sig op.

Hastighed

En hurtig forbindelse med en høj downloadhastighed vil være en fordel, mens du downloader spil, men det vil som udgangspunkt ikke have den store indflydelse på selve spilleoplevelsen, da de fleste spil er optimeret til at kunne køre fint på forbindelser på helt ned til 2 Mbit/s. Så i princippet behøver du ikke en forbindelse, der er hurtigere end denne såfremt, at du er den eneste i husstanden, der er online, mens du spiller. Derfor vil vi altid anbefale en forbindelse på minimum 10 Mbit/s, hvis du gerne vil have hurtigt internet, mens du gamer.

Latenstid

Latens er den tid, som det tager at sende et signal til en server og modtage det igen. Det er altså en betegnelse for forsinkelsen mellem en aktion fra spiller og en reaktion af spillet. Og dette er et væsentligt parameter, hvis du gamer online. En høj downloadhastighed er ikke ensbetydende med en hurtig latenstid. Latensen er afhængig af selve bredbåndsteknologien. I Danmark har fibernet de laveste latenstider, skarpt forfulgt af almindeligt bredbånd, hvor mobilt bredbånd ofte har meget høje latenstider.

Som en opsummering kan det anbefales at anskaffe dig fiberbredbånd, hvis muligt, og eller almindeligt bredbånd med en downloadhastighed på minimum 10 Mbits/s. Derudover skal du for alt i verden holde dig fra mobilt bredbånd, hvis du gamer online, da forbindelsen er ustabil med høje latenstider.

Hvis du er i tvivl om hastigheden eller latenstiden på din nuværende forbindelse, kan du få taget en gratis internettest inde på IT- og Telestyrelsens hjemmeside.

Artiklen er skrevet af Frederik Skøt  – Indehaver af www.billigtbredbånd.dk