Gamerens guide til at holde konditionen oppe

Som gamer kan man glemme tiden, man bruger foran computeren. Tiden flyver fra én, og før man har set sig om, så er dagen måske gået uden at man har bevæget sig synderligt meget. Man kan sagtens opretholde en god kondition og fysik uden at bruge for meget tid, som man hellere ville bruge foran skærmen.

HJEMMETRÆNING

Der er også masser af muligheder for træning i hjemmet. Det behøver ikke tage lang tid, men selv kort tid kan bidrage til et øget energiniveau. Det hjælper, når man vil bruge natten foran skærmen. Jeg er stor fan af HIIT træning. Det står for High Intensive Interval Training, og går i sin enkelthed ud på at udfordre kroppen på kort tid. Den intensive form øger din forbrænding i op til 48 timer, så du har gavn af træningen i længere tid. Derudover behøver det ikke tage længere end 12 minutter om dagen, og man føler sig mere frisk. Man kan sagtens få en god kondition og fysik af kort, intensiv træning, og den kortvarige træningsform giver mere tid ved computeren.

Casall Fitness MatHjemmetræning foregår typisk på gulvet. Derfor er det vigtigt med en måtte. I starten benyttede jeg mig af en billig yogamåtte fra Bilka, men efter en måned måtte jeg erkende, at den var alt for tynd. Jeg kunne mærke gulvet, når jeg trænede på knæ, hvilket ikke var optimalt. Derfor investerede jeg i Casall Fitness Mat. Det er en 1,5 cm tyk træningsmåtte, som gjorde underværker. Jeg behøvede ikke længere folde min madras dobbelt i min 10 sekunders pause.

 

 

Rucanor Gym BallJeg valgte også at købe en Rucanor Gym Ball. Træningsbolden kan benyttes til core træning af mave og ryg, og den kan øge effekten af mange træningsøvelser. Derudover kan den bruges som kontorstol. Træningsbolden hjælper med en behagelig siddeposition, da den vil hjælpe med at holde ryggen lige. Du skal dog være opmærksom på at købe en træningsbold til din højde, så hofterne er i en lige retning. Du kan afveksle imellem træningsbolden og din gamer-stol.

 

 

Når man træner, så er det selvfølgelig også vigtigt med en masse vand. Jeg prøvede mig ad med Nike Sport Water Bottle, som egentlig er meget smart. Dens tud har en automatisk lukke funktion i form af ventil, og vandflasken har skridsikkert greb på siden. For mig er den dog ikke helt nødvendig, da jeg kunne nøjes med et glas derhjemme, og jeg vil ikke løbe med den i hånden, men jo flere gadgets, jo bedre.Nike Sport Water Bottle

Hvis man vil øge effekten af sin hjemmetræning, så kan man altid investere i vægte. I starten kan man benytte vandflasker fyldt med sand for at mærke forskellen. Derudover kan man også benytte sig af møblerne i hjemmet. Stole og sofakanter kan øge effekten af push ups og dips. Der er et utal af muligheder. Læringsprocessen kan dog være vanskelig, og jeg vil derfor anbefale at finde et hjemmetræningsprogram til at starte med. Det kan hjælpe med at holde motivationen oppe, da man ikke selv skal lave et træningsprogram.

LØB
Løb er en ideel måde at forfriske kroppen og hjernen. Det er tilmed en billig mulighed, hvor du selv kan tilrettelægge din tid på det. Det vigtigste udstyr til løb er dine sko. Hvis du benytter sko, som ikke passer til dine fødder eller løbeteknik, så risikerer man en skade. Og når man først har fået en skade, så kan det tage lang tid at komme i gang igen. Hos sportsforhandlere kan man få lavet en løbetest, og de kan lave en kvalificeret vurdering af din løbestil. De rette løbesko koster uden tvivl mere end løbesko fra Bilka, men de er alle pengene værd. Jeg plejede at få skinnebensbetændelse ved blot tanken om at løbe, men det har ikke været noget problem med mine Asics Gel Kayano 22. De er alle pengene værd!Asics Gel Kayano 22

Efter et par løbeture gik det op for mig, at jeg manglede et optimalt sted til at opbevare min telefon, så jeg kunne høre musik. Derfor forsøgte jeg mig med FlipBelt, som viste sig at være den perfekte løsning. Det er et blødt stofbælte, som man bærer om hofter. Materialet er strækbart og svedtransporterende. Det har fire åbninger, så man nemt kan have mobiltelefon, nøgler, kreditkort og energi gels med. Kort sagt er der plads til de vigtigste ting til løbeturen. FlipBelt erstatter lommerne i træningstøjet, og dens tætsiddende pasform gør løbeturen mere behagelig, da dine lommer ikke vil hoppe med alle dine ting.

Jeg valgte at investere i et Garmin VivoSmart ur. Uret har touch-skærm, så man kan bladre igennem og følge med i ens aktivitetsniveau. Garmin VivoSmart har en skridttæller, som udregner dit aktivitetsniveau ved at justere ud fra gårsdagens aktivitet. Den vil derfor ikke give dig et urealistisk mål, men nærmere en personlig vejledning. Derudover udregner Garmin VivoSmart også dit daglige kalorieforbrug, hvilket er rigtig smart, hvis man er i gang med et vægttab. Uret har også pulsmåling i håndleddet, hvilket er meget smart under løbeturen. Batteriet holder i 7-9 dage, så man ikke skal tænke på at oplade hele tiden.

Din daglige data overføres jævnligt til Garmins App via Bluetooth, så det er nødvendigt at have en smartphone. Når Garmin VivoSmart er koblet til din smartphone, så modtager man Smart Notifications på uret. Det er indgående meddelelser fra telefonen, så man kan se SMS’er, Facebook-opdateringer og endda besvare opkald på uret. Jeg er enormt glad for Garmin VivoSmart, men jeg er blevet opmærksom på, at den ikke altid tæller skridt med, hvis armene ikke er i bevægelse. Så hvis du løfter noget imens du går, vil den ikke altid kunne tælle det med i dit daglige aktivitetsniveau.

Løb og hjemmetræning er ideelle træningsformer for gamere. Det er billigere end træningscentre, og man kan selv planlægge sin tid. Træning behøver ikke tage lang tid, men blot lidt vil øge dit energiniveau, og jeg er sikker på, at det er gavnligt, når man sidder foran computeren.