Pokémon Go: Her er et par tricks til at spare på strømmen

Pokémon Go har officielt været ude i Danmark siden fredag, og spillere i alle aldre strømmer til spillet. Og som det oftest er med helt ne udgivelser følger der lidt problemer med launch! I det her tilfælde er det hovedsageligt server problemer og forringet batteri levetid hos spillerne.

Det er ikke nogen hemmelighed at Pokémon Go tømmer din telefon for strøm, som alkoholikere tømmer værtshuse for øl. Mange af jer har sikkert oplevet en fuld opladt telefon blive drænnet på få timer af det vanedannende spil. Her er et par råd til hvordan du kan få spillet til at bruge mindre strøm og give dig selv mere spilletid!

1. Download kortet for dit område.

En stor del af det strøm som bliver brugt når du spiller bliver brugt på at konstant at hente kortet som du bevæger dig rundt på. Det kan løses ved at downloade kortet. Pokémon Go bruger Google Maps og det giver dig muligheden for at hente kortet ned til din smartphone helt gratis! Se her hvordan:

  • Åben eller log ind på Google Maps, på den enhed du spiller fra.
  • Søg på det område du spiller og bevæger dig rundt
  • Tryk på den hvide bar i bunden. Her er også anvist det område du nu ser.
  • Tryk på download. Gentag for at bekræfte at du gerne vil hente kortet til din mobil.
  • Det var det! Nu har du kortet gemt på din mobil i en begrænset periode, oftest 29 dage.

Google-Maps-Offline-Tutorial-Download-Maps-1

2. Spar på strømmen med “battery saver”.

Udvikler bag spillet har faktisk indbygget en funktion som sørger for at din mobil ikke bruger alt for meget strøm. “Battery saver” sænker belysningen i dit spil og vil sørger for at der bliver sendt færre forespørgsler på din lokation. Funktionen giver dig ikke flere timers ekstra spilletid, men lidt har også ret. Hvis du er i tvivl om hvordan man slår funtionen til læs her:

  • Tryk på Poké Ballen nederst i midten.
  • Tryk på settings (tandhjulet) øverst til højre.
  • Markér nu “battery saver” funktionen.

3. Dæmp lysstyrken.

Selvom du benytter dig af Battery saver funktionen i appen, er det stadig muligt for at manuelt at sænke lysstyrken på din smartphone. Ligesom “battery saver” funktion er dette ikke en løsning som vil give dig meget ekstra tid til at jage Pokémons, men tilsammen giver det en besparelse som kan mærkes. Pas dog på med at sætte lysstyrken for langt ned! Du risikere nemlig at misse Pokémoner eller vitige steder omkring dig. For når solen er kraftig kan det næsten være umuligt at se noget på en lys dæmpet skærm.

4. Fjern “AR mode”.

Det er super fedt at du kan fange Pokémoner i det fri! Og til tider er det også morsomt når du finder en Rattata i frugt afdelingen eller en Mug i din mors køkken, men den funktion gør det muligt er også med til at dræne dit batteri. For at slå funktionen fra skal du:

  • Finde en Pokémon at starte en battle.
  • Slide nu AR funktion mod venstre for at slå det fra.
  • Pokémoner vil nu blive vidst i “standard” omgivelser, men du vil spare en masse strøm!

5. Luk spillet når du bevæger dig mellem destinationer.

For at spille Pokémon Go er det faktisk ikke nødvendigt at have spillet åbent hele tiden, ligesom det heller ikke er nødvendigt at se på skærmen alt i mens du går! Du kan sætte dig små mål for hvor du vil hen, lukke spillet ned og så gå i den retning dit mål er. Der er selvfølgelig en lille risiko for at du misser en Pokémon imens, men hvis du orientere dig inden du lukker spillet vil du kunne se hvor det næste Pokéstop, Gym eller Pokémon angiveligt skal være. Det værste der kan ske her, er vel at det tager længere tid at udklække dine æg.

6. Luk dine andre apps.

Hvis du skal på Pokémon jagt kan det anbefales at du lukker alle andre apps ned end Pokémon Go, selvom du ikke bruger dine apps kan de stadig bruge strøm når de ikke er lukket ordenlig ned. Og hvis du virkelig går op i det, kan du tage en tur i indstillinger og ændre hvilke apps som skal opdatere selvom de ikke er åbne og hvor ofter. Det variere fra person til person hvor meget det her tiltag vil hjælpe.

7. Køb en bærbar oplader!powerbank

Nu har du fået alle de gratis råd der kan findes til hvordan du kan forlænge batteri levettiden når du skal på Pokémon jagt. Den sidste anbefaling fra os af, koster altså lidt penge. Køb en bærbar oplader! Efter et par dages Pokémon jagt har jeg erfaret at de råd som er givet ovenover her desværre ikke rækker. De har hjulpet og giver mere tid ude hvor man fanger andet end Weedle og Rattata, men desværre ikke så meget som ønsket. Det kan derfor kun anbefales at købe et eksternt batteri til opladning i felten. Happy Hunting..