CIG og Foundry 42 imponerer med Starmap

Chris Roberts og holdet bag Star Citizen udgiver det seneste i en række af spilindhold – et tredimensionelt kort over universet.

 

Stjernekortet giver for første gang spillets backere muligheden for at danne sig et overblik over hele spiluniverset. Du tilkobler dig Arken, hvorfra du kan udforske solsystemer og deres planeter, asteroidebælter og såkaldte jump points, og ved at slå forskellige parametre til kan du undersøge befolkningstætheden, økonomien, og trusselsniveauet på de forskellige planeter. CIG har udtalt, at vi skal se på det nye Starmap som et nyt skud i jorden – det vil, med tiden, vokse og ændre sig. Og med Star Citizens tæt på trecifrede antal besøgsværdige planeter, skulle der nok være noget at se frem til.

Space-simulatoren, der har været under udvikling siden 2011, er Chris Roberts’ mest ambitiøse titel til dato og forventes at indeholde elementer af FPS, MMO, RPG og Combat Flight Sim samt en Singleplayer storyline, der skal introducere de nye spillere til universet. Som spiller træder du ind i en fremtidsverden, hvor de Forenede Jordiske Nationer har koloniseret galaksen og er stødt på nye, fremmede kulturer. Det er Space Frontier, når det er bedst: farligt og hårrejsende spændende. Og der er plads til alle i Star Citizen-universet, lige fra grådige forretningsmagnater til hårdhudede rumpirater og lejesoldater.

Med et så vidtfavnende koncept er det derfor ikke tilfældigt, at CIG med jævne mellemrum offentliggør indhold. Spillet er nemlig hundrede procent crowdfundet, og spillets backere fungerer som kritikere af og rådgivere til spiludviklerne. Uden backere, intet spil.

Indtil nu er der offentliggjort to BETA’er: the Hangar Module, hvor spilleren kan gå ombord i sit rumskib og udforske spillets grafik, og Arena Commander, et dogfighting-modul, hvor du kan teste dine evner som jagerpilot i et topmoderne rumskib med et arsenal af forskellige dødbringende våben mod computeren eller andre spillere. Det forventes, at CIG offentliggør endnu en BETA, FPS-modulet, henimod udgangen af året.

Star Citizen Starmap kan findes på spillets hjemmeside.