Mind Detonator vil støtte spiludvikling på en hidtil uset måde

Grundlæggerne af Arrowhead Game Studios, der står bag en af ​​verdens største internationale spil-succeser med spillet Magicka, har netop offentliggjort sin investering i virksomheden Mind Detonator, hvis forretningskoncept er at finde, hjælpe og dygtiggør kommende talenter inden for udvikling af computerspil. Dette koncept har man set før, men det unikke her er at Mind Detonator ønsker at samle udvikling langt væk fra storbyen og opbygge et miljø for talenter inden for spiludvikling i rolige og landlige omgivelser.

Mind Detonator tilbyder finansiering til spiludviklere i hele norden, som er på et tidligt stadie i udviklingen af deres spil. Mind Detonator ønsker at give talenter og spil teams en mulighed for at udvikle deres spil på fuld tid uden de traditionelle krav man ellers kender fra investorer og inkubatorer, som normalt kræver at man også sætter sig ind i forretningsudvikling. Hos Mind Detonator skal fokus være 100% på at støtte talenterne i selve processen omkring udviklingen og sikre de bedste omgivelser for at dette bliver en realitet. Dette sker via et mix af støtte fra lokale investorer, hjælp fra det lokale miljø og erfarne internationale spilvirksomheder der allerede har opnået success. Det er vigtigt at man i spilbranchen hjælper de nye talenter, så man samlet skabe de bedste betingelser, for at spiludviklere kan få fremtidige succes. Med andre ord, lade erfaring hjælpe den næste generation frem.

Mind Detonator er et fantastisk initiativ, hvor vi ser en chance for at give tilbage og skabe en mulighed for flere mennesker til at være en del af en lige så fantastisk rejse som vores egen. Jeg ville virkelig ønske, at der var noget lignende, da vi startede vores forretning”

Johan Pilestedt, administrerende direktør og grundlægger af Arrowhead.

Vi har sammen med vores partnere har fundet en vej frem, hvor de hold vi bringer ind, modtager en grundlæggende finansiering der giver dem udviklingstid i løbet af et år, bolig, studie og muligheden for yderligere finansiering efter et år kombineret med det faktum, at vi i løbet af denne tid også tager funktioner i holdene. Vi mener, at dette kombineret med vores og Arrowheads netværk kan føre til spil produktioner, der finder deres publikum

Lars Lindblom, administrerende direktør og grundlægger af Mind Detonator.

I oktober 2021 åbner den første Game Village i den svenske by Jörn i det nordlige Sverige. En investering, der er under stærk indflydelse af kravene fra moderne tid med anti-urbanisering og bæredygtighed. Til start vil der være fem udvikler hold som er med i ordningen. Det er dog stadig muligt at ansøge, da planer og at udvide allerede er i gang.  I det lange løb har Mind Detonator til formål at åbne flere spil byer, herunder også i Danmark, og foretage mindst 15 investeringer om året.

Vi vil primært bringe talent og hold fra de nordiske lande ind, og vi er for eksempel meget interesserede i den enorme ekspertise, der findes i Danmark indenfor mobilspil

Michael Stenmark – spil veteranen , der nu aktivt arbejder på at finde talent til Mind Detonators første investeringer.

Arrowhead Game Studios

Arrowhead blev dannet i 2009 i Skellefteå af studerende ved Luleå teknologiske universitet i forbindelse med deres produktion af spillet Magicka. Dette spil blev udgivet i 2011 af Paradox Interactive og er i dag et af verdens mest downloadede spil på pc. I 2012 flyttede hele Arrowhead til Stockholm, hvor de har ca. 80 ansatte og har gennemført en række større spil produktioner som Gauntlet og Helldivers osv.
Mere information findes her arrowheadgamestudios.com

Mind Detonator

Mind Detonator er en spil katalysator organisation, som vil skabe spiludvikling udenfor de større byer, hvor normalt ellers spiludvikling finder sted. Et initiativ til at supplere og udvide spilbranchen, vise at der er muligheder i at udvide selvom man bor i mindre byer. Vise mulighederne for mindre byer, hvor der er gode chancer for et godt liv med høj livskvalitet og lave omkostninger, hvilket også giver mulighed for en fokuseret spilproduktion med høj kvalitet.
Læs mere på minddetonator.com

Arctic Game Lab

Arctic Game Lab er en organisation, der arbejder for at skabe en strategisk platform for spilindustrien i det nordlige Sverige. Arctic Game Lab arbejder med forretningsudvikling, investeringsstøtte, skaber spil træning, og events inden for spil. Alt i alt med formål om at skabe et stærkt spilfællesskab. Arctic Game Lab skaber muligheder for at spillestudier kan vokse og giver personer med interesse for spil en mulighed for at blive en del af spilbranchen. Arctic Game Lab er et samarbejde mellem de svenske kommuner Umeå, Skellefteå, Piteå, Luleå og Boden. Inden for regionen er der omkring 70 spilvirksomheder, med omkring 400 personer, der arbejder i spilbranchen. Derudover finder der 14 spil uddannelser fordelt på både universitets- og YH-niveau.

Arctic Game Lab er nu Nordeuropas hurtigst voksende spil klynge og en grundlæggende støtte til Mind Detonator.
For mere information, besøg http://arcticgamelab.com/