Ghost Ship Games investerer i Ugly Duckling Games

Ghost Ship Games, kendt for spillet Deep Rock Galactic, investerer i det danske Ugly Duckling Games og deres vision om at skabe bedre trivsel og læring for elever over hele verden. Drama Studio, et værktøj der tillader eleverne at samarbejde om hurtigt og nemt, at skabe flotte 3d animerede fortællinger, ruller i disse dage ud til de første elever – nu også med Ghost Ship Games i ryggen.

Ugly Duckling Games er en dansk virksomhed baseret i Aarhus, men med globale ambitioner. Ugly Duckling Games skaber spilbaserede kreative og kollaborative værktøjer til undervisning baseret på den videnskabeligt validerede Skolen i Spil-tilgang, som de forøvrigt også selv har udviklet. Virksomhedens værktøjer er baseret på viden og erfaringer om alt det der virker motiverende og engagerende i kommercielle spil titler, men er samtidig skræddersyet til skolernes, lærernes og ikke mindst elevernes hverdag. Virksomheden har stærke bånd til den meget aktive danske forskning om spil og læring, og er på den måde altid fingeren på pulsen i forhold til hvad der virker, og hvordan der kan skabes blivende forandringer i alverdens klasseværelser.

For at et værktøj til undervisning skal kunne tryllebinde eleverne på samme måde som de kommercielle spiltitler gør det, er det først om fremmest vigtigt at oplevelsen, følelsen og designet matcher det eleverne kender fra deres fritid. Derfor er vi også ekstra glade for at det netop er Ghost Ship Games, en virksomhed der om nogen forstår hvad der skal til for at skabe en god og effektiv spiloplevelse, der har valgt at satse på os”, siger Tore Neergaard Kjellow, direktør for Ugly Duckling Games

Ghost Ship Games har selv haft en lignende rejse. Selskabet blev startet af seks veteraner fra den danske spilindustri, som fik en investering fra den svenske spiludvikler Coffee Stain. Ghost Ships første spil, Deep Rock Galactic, blev udgivet i samarbejde med Coffee Stain og har opnået stor international success med mere end 2.5 millioner solgte eksemplarer. Spillet har også vundet en stribe internationale og danske priser, herunder to priser ved den amerikanske prisuddeling SXSW, en BAFTA nominering og Game of the Year ved den danske Spilprisen.

Da vi mødte holdet bag Ugly Duckling Games, så var der for os ingen tvivl om, at de havde en stærk vision og evnerne til at virkeliggøre den. Så vi er meget stolte over, at vores investering nu kan hjælpe holdet videre på deres rejse. Vi ser et stort potentiale i Drama Studio – ikke bare til gavn i danske skoler, men over hele verden“, siger Søren Lundgaard, direktør for Ghost Ship Games.

Ugly Duckling Games har har tidligere modtaget støtte fra bl.a. Undervisningsministeriet og Det Danske Filminstitut, og med den nye investering er de nu klar til for alvor at skabe en forandring for alverdens skolebørn.