Flappy Bird historien

Flappy Bird
– Spillet vi elsker at hade.

Flappy Bird blev udgivet den 24. Maj 2013, af en udvikler fra Vietnam Nguyễn Hà Đông. Spillet blev taget væk fra Google Store og Apple App Store den 10. Februar 2014.

Flappy Bird er et simpelt lille 2D grafisk spil, som først og fremmest blev udviklet til Apple App Store. Missionen i spillet er at få Flappy Bird igennem så mange forhindringer som muligt, banen kører konstant mod højre, hvor du skal styrer Flappy Bird igennem en masse forhindringer i form af stolper som står i vejen. Flappy Bird styres ved at du “tapper” på skærmen, og hver gang at du tapper/klikker på skærmen hopper Flappy Bird en enkelt gang, Flappy Bird flyver dog konstant nedad, så det handler om at blive ved med at klikke på skærmen, og så at sørge for at “time” det i forhold til de forhindringer, som du møder.

7146188-flappybird

Flappy Bird blev først rigtigt populært i starten af år 2014, da folk fandt ud af hvor kompleks det egentlig er at flyve Flappy Bird igennem spillet.

Først kom Flappy Bird på hitlisten som det mest hentede gratis spil i Kina & USA, og derefter spredte det sig til alle andre lande indenfor kort tid. Android brugerne fik dog først lov til at lege med Flappy Bird den 30. Januar 2014, hvor det udkom til Android Store.

The Verge reportede samme måned, at spillet nu var oppe og tjene $50.000 om DAGEN!  Her snakker vi om et spil som har taget en lille uge at udvikle!

 

Hvorfor blev Flappy Bird fjernet?

Den 8. Februar fik samtlige brugere af Flappy Bird et kæmpe chok. Nguyễn Hà Đông udtalte den dag på twitter at han ville fjerne spillet fra både App Store & Android Store.
“I am sorry Flappy Bird users, 22 hours from now, I will take Flappy Bird down. I cannot take this anymore”

Det helt store problem med Flappy Bird var faktisk, at spillet var/er for vanedannende!

Folk kunne faktisk ikke holde op med at spille Flappy Bird, når de først var kommet i gang. Nguyễn udtalte senere at grund ideen var at folk kun skulle spille, hvis de f.eks. havde 5 minutter som de skulle bruge. Dette resulterede derefter i at Nguyễn fik op til flere trussel/hade mails og i det hele taget mails omkring Flappy Bird om at spillet var for svært, og at Nguyễn skulle brænde op i helvede fordi at nogle folk ikke kunne gennemfører spillet.

Til sidst kunne Nguyễn ikke mere, han var ved at gå psykisk ned og indså at han var nød til at redde ikke mindst sig selv, men også de andre meget afhængige brugere ved at tage spillet ned.

Samme dag som spillet blev taget væk fra de forskellige App Stores, begyndte der at dukke Iphones op på Ebay, som blev solgt til flere $1000, fordi at de havde Flappy Bird på telefonen.

Flappy Bird i dag

Flappy Bird findes stadigvæk hos dem, som nåede i sin tid at downloade det.

Spillet findes stadig rundt omkring på internettet, hvis du laver en Google søgning kan du finde mange hjemmesider, hvor du kan spille det.

Der er allerede kommet utallige spil, som forsøger at blive det “næste Flappy Bird”.

 

Hvad mener i?

Er det dumt at tage spillet ned? Han tjente jo rigtig gode penge.
Har du selv gået amok over Flappy Bird endnu?

 

Til sidst en lille sjov video, som viser hvordan du snyder i Flappy Bird!