GamerGuru

Sculpto 3D printer anmeldelse – Er 3D printing klar til Gaming?

Jeg har været så heldig at få fingrene i en Sculpto 3D printer. Sculpto er en dansk iværksætter virksomhed, som har deres helt egen unikke historie. Kort fortalt – Så så vi første gang Sculpto i Løvens Hule, hvor de ikke fik nogen støtte. Herefter var Sculpto at finde på Kickstarter, som gik helt forrygende og i dag er de en sund dansk virksomhed, som nu lever af at producere og sælge deres helt egen 3D printer og tilhørende app.

Sculpto’en tog mindre end 10 minutter at opsætte, dog havde jeg en del problemer med at koble på dens egen WIFI til at starte med, men efter lidt tænd, sluk, frem og tilbage, så lykkes det og så var vi gang.

Jeg startede med at sætte den op på spisebordet, bare til test, og så til at printe et lille spøgelse. Det var dejligt nemt at gå ind via app’en og finde et print, vælge kvalitet og så ellers trykke print.

10 minutter efter, havde jeg lavet et lille spøgelse og allerede blevet lidt klogere på Sculpto.

  • Sculpto larmer langt mere, end hvad jeg havde forventet. Nok ikke mere end andre 3D printere, men havde ingen idé om den støj som Sculpto’en laver.
  • Både mig og min kæreste oplevede at få en hovedpine lige efter vi satte den op. Om det var selve lugten, eller støjen eller en god blanding, skal jeg ikke kunne sige. Skal dog understrege at jeg ikke har fået det efterfølgende, på trods af at have siddet ved siden af printeren i en længere periode. Yderligere har Sculpto selv meldt tilbage at filamentet er lavet på majs og sukkerroer. Så der er ingen skadelige dampe ved brug af printeren.
  • Der er STOR forskel på kvaliteten, som du vælger på dit print.

Så efter en om rokering af printeren, så var vi i gang igen med at finde prints på appen.

Sculpto App

Sculpto app’en er klart det, som gør Sculpto unik sammenlignet med konkurrenterne. Det er den som gør, at selv min kæreste som ikke er særlig teknisk anlagt kunne sætte print i gang uden min hjælp.

Men.

Sculpto app’en vil gerne en hel masse, og den opnår faktisk også 80% af det. Den samarbejder fint med 3D printeren, du kan nemt og simpelt vælge kvalitet og finde prints. Men efter at have brugt app’en lidt tid, endte jeg inde på Thingyverse som faktisk også er der, som Sculpto app’en henter print fra.

Det gjorde det langt nemmere at søge efter og finde prints og derfra gå rundt i de forskellige kategorier. Det fungerer også fint selv at downloade STL filerne, som  er de filer der uploades til printeren, og så bare load dem ind i app’en.

Ligeledes virker det mystisk, at have designs indeni app’en der simpelthen er for avancerede for Sculpto, imens der er på samme tid mangler utrolig mange print designs, som jeg fandt frem på Thingyverse som virkede fint til Sculpto, men som ikke var at finde i selve app’en.

Ingen tvivl om at App’en er genial – Men den mangler lige de sidste 20% i form af brugervenlighed og ikke mindst flere prints og kategorier.

Er 3D printing klar til Gaming?

Jeg havde et klart formål med denne test, og det var at finde ud af om 3D printing egner sig til og er klar til gaming miljøet.

Er 3D printing klar til at tilfredsstille vores nørdede og store gadgets hjerter?

Roccat er begyndt for et lille stykke tid siden at lave 3D designs, som kan printes til ens Roccat udstyr. Indtil videre er det dog kun tilbehør til Nyth, som man kan printes desværre. Roccat har udgivet en telefonholder til Sova’en, men har ikke udgivet selve filen, den kan kun tilkøbes som færdigt print.

Så jagten gik i gang på Thingyverse – Hvad kunne jeg finde af Gaming relaterede prints?

Der er utallige designs, i utallige kategorier. Og det er let at forblinde sig i alle de prints, som er tilgængelige. Men i min testperiode, lykkes det mig at lave følgende, som passer meget godt til temaet:

Headset holder

Jeg faldt over følgende ret seje headsetholder. Jeg har faktisk altid haft problemer med mit headset, som bare har ligget på bordet og aldrig haft en fast plads. Men nu har jeg lavet dette print, som nu giver mig mulighed for at hænge mit headset fast på bordet – Genialt!

Find STL filen her.

Cable Management

Jeg fik printet op til flere forskellige ting indenfor “Cable Mangement”, men de to primære ting var to holdere, som jeg har sat fast med dobbelt klæbende tape. Her kan jeg føre mine ledninger igennem og selv være herre over hvor hvilke kable skal løbe.

Derudover printede jeg også en simpel lednings samler.

Find STL filen her.

Cable Hive

Denne var primært lidt for sjovt, både i forhold til at selve printet tog 22 timer, og så er den ret sej. Det er et decideret ”hive”, som findes i en del udgaver på Thingyverse, den fås blandt andet også med små skuffer indeni. Men denne her, er primært rettet i mod at have små ledninger indeni, som gør at man nemt har adgang til det.

Find STL filen her.

USB / Card holder

Kan godt være at det allerede er lidt gammeldags, at have USB pinde nu til dags, men ikke desto mindre har jeg utallige USB pinde liggende og ikke mindst en del SD kort, så jeg fandt denne lille fancy USB/Card-holder, som muliggør opbevaring.

Find STL filen her.

Roccat ISKU keyboard feet

Jeg har 2 Roccat ISKU tastatur liggende, og på det ene tastatur, har den ene ”fod” været i stykker i rigtig lang tid. Jeg har forsøgt mig med at lave alternative løsninger, men uden held. Så faldt jeg over denne! Nu kan jeg endelig ”rejse” det andet tastatur op. Det smart!

Find STL filen her.

Konklusion

Sculpto er en alt for sej maskine, for at sige det kort. Når man så kender historien bag Sculpto’en, kan man ikke andet end at have lyst til at smide en kæmpe virtuel highfive til drengene bag projektet. De kom i Løvens Hule, men måtte tage tomhændet derfra.Efterfølgendehar de kæmpet videre på egen hånd og står i dag med et færdigt og ret populært produkt.

Jeg er slet ikke i tvivl om at Sculpto er en af de aktører, som kan gøre 3D Printer til en standard ting i hjemmet. Dog har Sculpto stadigvæk nogle børnefejl, som primært ses i app’en og generelt på printkvaliteten af de ”svære” designs, men det er bagateller, i forhold til hele konceptet.

Men er 3D printing klar til at være en del af en gamers setup? Min vurdering er desværre tvetydig!

3D printing er fremtiden, det er jeg slet ikke i tvivl om. Men det kræver stadigvæk lidt snilde, en god omgang nysgerrighed og eventuelt lyst til selv at skabe dem i diverse 3D programmer.

Roccat er godt på vej med 3D print til deres kunder, men der mangler stadigvæk en del flere muligheder, før at man kan retfærdiggøre et køb over for sig selv, hvis man kun tænker Gaming relateret. Ligeledes lykkes det mig ikke, at printe de Nyth knapper, som Roccat har til rådighed. Det virkede som om at de var lidt for fine til at Sculpto kunne samarbejde med printet, men om man kan tweak printet lidt, så det kan lykkes, kan sagtens tænkes. Men mine kompetencer er ikke til det.

Jeg tror og håber på at fremtiden bliver, at flere Gaming producenter laver tilbehør til deres forskellige udstyr, som man selv kan printe.

Men hvis man har lidt af et nørdet hjerte i forvejen, og mangler man det næste stykke udstyr i sit gadgets sortiment, kan vi varmt anbefale en Sculpto. Om ikke andet kan man altid lokke den bedre halvdel med at de kan bygge alverdens ting, og garantere dem at de kan finde ud af det.

Du kan besøge Sculpto her.

85