Spil lan over nettet

Noget af det mest hyggelige til Lan aftener, er at have mulighed for at spille nogle af de gode gamle spil sammen, såsom Warcraft 3, Age of Empires III, Doom 3 etc. Det er der nu mulighed for! 

Løsningen er GameRanger!
GameRanger påstår selv at det er den nemmeste måde at spille online med dine venner.

GameRanger minder faktisk utrolig meget om Steam. Med GameRanger klienten for du Profiler, venne liste, instant chat, “in-game voice communication”(Mulighed for at snakke sammen over mikrofonen) og til sidst for du selvfølgelig mulighed for at kunne komme i rang, så du kan konkurrere med dine venner.

Den største forskel fra Steam til GameRanger er at på Steam køber du spillene, hvorimod til GameRanger tager den dine nuværende spil. Udover det laver GameRanger et kunstigt “Lan miljø” som muliggør at spille alle de spil som ellers kræver Lan forbindelse, til at kunne spille online.

GameRanger virker til 690 spil lige her og nu. Du kan se den komplette liste her.

For at spille dine Lan spil, online med dine venner så læs videre her.

 

1. Download klienten

Du skal til at starte med gå ind på GameRanger download sektion- Klik Her – Den finder selv ud af om du sidder på PC eller Mac.
Installere herefter klienten, det går ret hurtigt.

Du skal bruge Adobe Flash for at kører programmet – Download det her.  (GameRanger kommer også selv op og siger hvis du ikke har det)

Bemærk at når du installere klienten, spørg den dig blandt andet om den skal starte GameRanger i det computeren starter, medmindre du regner med at bruge GameRanger hver dag, så slå det fra. Inden grund til at GameRanger kører hvis du ikke bruger det. 

GameRanger-Download

2. Opret din konto

I det du starter GameRanger op, vil den bede dig om at oprette en konto. Den vil blandt andet bede dig om din mail – Vær sikker på at du har adgang til din mail, da du skal godkende din konto bagefter. Udover det er det blandt andet denne mail dine venner vil kunne finde dig på inde i programmet.

GameRanger-Account

 

 

 

3. Aktivere din konto

Som skrevet foroven, modtager du en mail, hvor du skal bekræfte din mail – Bemærk at den højt sandsynligt ender i din “Junk” mappe, gjorde den hos mig med Outlook mail. Der burde maksimum gå 5 minutter, og så har du mailen.

GameRanger-Godkend

 

 

4. I gang

Nu burde du meget gerne være inde i klienten og få følgende vindue:

GameRanger-forside

 

 

Et par vigtige funktioner at være opmærksom på:

Tilføjelse af venner: 

Du kan tilføje venner ved at klikke på det lille ansigt med et + ikon på det.

Tilføj dine spil

Gå op i menuen under “Edit” -> “Options”.
Her for du et vindue op, med alle spil som GameRanger understøtter. Så skal du bare finde dine egne spil og klikke på “Browse” til højre, for at finde frem til spillet på din computer for at tilføje det.

Deltag eller lav et spil

For at lave dit eget spil / Lobby, kan du gå ind i menuen under “File” -> “Host Game”.

For at deltage i et spil / Lobby, kan du bare finde en lobby i den store liste, find det spil som du vil spille og dobbelt klikke på det. Når lobbyen er fuld vælger lobby ejeren at starte spillet og så er man i gang.

 

Så er det bare i gang med at spille med dine venner!

Er du glad for GameRanger eller har du nogle ting, som burde med i denne guide? Skriv det i kommentarerne.