Det kan være utrolig svært at vælge den rigtige gamerskærm, hvis man ikke er helt sikker på, hvad man leder efter. Hver dag bliver du skudt i hovedet af forskellige annoncer der fortæller dig at “1 ms er fremtiden”, “27 er den rigtige tommer”, osv.. Valg af gaming skærm har ikke været sværere end lige nu, fordi der simpelthen er så mange gamere på verdensplan. De fleste kender til gamer udstyret, mens andre bare holder af at game, og derfor skal sidstnævnte altså vejledes i den rigtige retning, så de ikke lige pludselig står med en dårlig skærm i hånden.

Klik herunder og se diverse skærme i forskellige størrelser. Gå gerne efter en widescreen – der er ikke noget bedre, end at spille computerspil på en widescreen gaming skærm.

Udover at prisen gerne skulle passe overens med jeres budget, så skal teknologien indeni skærmen selvfølgelig også passe overens med prisen. Her i artiklen vil jeg gå igennem de forskellige faktorer der spiller ind, når du skal købe den perfekte gaming skærm.

gaming skærm

Responstid

Responstiden er utrolig vigtig, når du skal bruge din skærm til computerspil. Det siger lidt sig selv, at jo lavere responstiden er, jo hurtigere opdaterer din skærm. Hvis du f.eks. spiller FPS computerspil, så er det jo livsvigtigt, at du får lynhurtige informationer og visuelt udsyn, da tid afgør hvorvidt du dræber din fjende, eller han dræber dig.

Et fænomen man også oplever ved langsomme responstider er “ghosting”. Ghosting sker på skærme med en lav responstid, eftersom det tidligere viste billede kan ses som en sløring, når det nye billede er kommet op på skærmen. Der er ingen tvivl om at responstiden er blandt de vigtigste faktorer, når man går på udkig efter en ordentlig gaming skærm. Gamere vil have knivskarp kvalitet, og irriterende “effekter” som ghosting hører ikke hjemme, hvis man vil spille på toppen af toppen. Ghosting er et klart eksempel på dårlig hardware, der kommer i vejen.

For at give et eksempel indenfor responstid, så ligger de nyeste gamingskærme på omkring 2 ms i responstid. De hurtigste på markedet er nede på 1 ms lige nu, og det bliver næsten ikke meget hurtigere. Hvis du vil undgå alt form for ghosting/hardware problemer, så skal du for alt i verden kommer ned under 5 ms i responstid. Har du en langsommere skærm end det, så kast den ud af vinduet.

Skal det være LED eller LCD?

Der er egentlig ikke den store forskel, udover at LED versionen af en gamer skærm har LED bagbelysning, hvilket gør, at du får fremstillet et mere overskueligt og skarpere billede, tyndere skærm og betydeligt mindre i strømforbrug. Hvis du gamer dagen og natten lang, så er dette også en mulighed.

Typisk anbefales det at anskaffe sig en LED skærm, hvis man er en seriøs gamer, men hvis du blot spiller casual computerspil, så kan du sagtens slippe afsted med en normal LCD skærm. (Selvfølgelig med en lav responstid!)

Hvilken størrelse skal min gaming skærm være?

Dette punkt kan svinge rigtig meget. Størrelsen af skærmen afhænger rigtig meget af, hvad du er villig til at betale. Der er ingen tvivl om at vi skal sætte et minimumsmål, og det sætter vi gerne på omkring 19 tommer. Subjektivt, så vil jeg personligt ikke spille på noget under, da det hæmmer oplevelsen af spillet – og der er ikke noget værre, end at få en dårlig oplevelse i et godt udviklet spil. Derfor anbefaler jeg heller ikke at spille på laptops!

Jeg anbefaler typisk at folk finder noget mellem 23 og 27 tommer. Og gerne LED. I så fald er du sikret skarp billedekvalitet døgnet rundt! 😉

Uden at gå for meget off-topic, så er det meget op til gameren selv. Igennem tiden har den individuelle gamer sat sig diverse præferencer. Der er f.eks. folk som til hver en tid ville foretrække at spille på en 21″ skærm, mens andre ikke kan få sig selv til at sætte sig, ved noget mindre end 27″. Igen, præferencer.

BenQ gamer skærm

Skærme med den rigtige kontrast

Indenfor gaming skulle du gerne kunne se i mørke. Eller ikke bogstavelig talt se i mørke, men du skal kunne se hvad der sker i mørkeområder af skærmen. Jo højere kontrast en skærm kan tilbyde, jo bedre kan du som regel indstille den. I BenQ’s gaming skærm XL2411T, kan du f.eks. få Black eQualizer, så skærmen automatisk indstiller sig til kontrasten alt afhængig af spillet. Der hvor der var mørkt på skærmen før – det er der ikke længere.

Det skal dog også siges, at man ikke skal anvende kontrastforholdet som en direkte faktor i hvorvidt valget falder på den ene, eller den anden skærm.

Hvor mange hz skal min skærm have?

Her kommer vi til et af de vigtigste punkter også. Hertz betyder hvor mange gange din skærm opdateres på et sekund. Hvis din skærm har 60 Hz, så betyder det, at skærmen opdaterer 60 gange i sekundet. Og hvis du har 120 Hz, så opdaterer den naturligvis 120 gange i sekundet.

Indenfor gaming vil vi som regel gerne se vores ting uden en betydelig forsinkning. Hvis vi bare anvender vores skærm til at surfe rundt på internettet og skrive word dokumenter, så er det pisse ligegyldigt, hvorvidt du har 60 eller 120 Hz. Hvis vi dog anvender vores tid i 3D spil, såsom FPS computerspil, så kan det være livsvigtigt (i spillet), at man har en 120 Hz skærm.

Så gå efter 120 Hz skærme, hvis du gerne vil anvende din computer til at spille. Som du jo selvfølgelig vil, eftersom du læser en gaming blog.

Billig gaming skærm

Det duer selvfølgelig ikke, at jeg kun sidder og skamroser dyre skærme, og derfor vil jeg også give SU-gamere en chance for at komme med i kampen – og selvfølgelig også alle andre, der gerne vil have en bedre gaming skærm og en mere fyldig pung. Asus skærmen har en responstid 1 ms, LED, 23,6″ skærm og et kontrastforhold der er meget fornuftig. Og den fås til den nette sum af 1349,-

billig gaming skærm

» Find den her «

Konklusion

Konklusionen er så, at du naturligvis skal vælge en gaming skærm med en lav responstid, og gerne LED funktion, hvis det er muligt. Skærmstørrelsen er op til dig, men det ville være bedst, hvis den ikke var under 19 tommer. Og til sidst er det super vigtigt, at din valgte gamer skærm er 120 Hz.

Du er nået til vejs ende i min lille guide, og du kan enten springe ud på google og søge efter gaming skærme, eller du kan hoppe ind i vores sektion, hvor vi har opsat en masse skærme, som i forvejen er optimeret fuldstændig til gaming formål. Held og lykke!

About The Author

Hjemmeside Ansvarlig

Matias arbejder som IT koordinator og tidligere Hardcore World of Wacraft spiller. Igennem tiden har Matias spillet op til flere spil på et højere plan såsom: Dota, Counter Strike, World of Warcraft. Derfor er hans interessefelt helt sikkert MMO spil, men han holder sig heller ikke tilbage fra en god skydekamp - Indtil han mister sin tålmodighed. Matias er ejer af GabbleGaming.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.